Alla inlägg den 21 juni 2007

Av Britta Hammarström - 21 juni 2007 18:00

Jobbade några timmar på förmiddagen. Hippie lämnades på Helgö - jobberiet sammanföll med hennes lunch, varför hon fick vara på "kollo".

Hämtade H., hem och åt snabb lunch, ut med vovvarna till klubben, gick i skogen. Tänkte träna lite stå etc med H. och börja "gladträna" Bitte med rutan - men den bistra sanningen var att jag pallade inte! Har åter fått en djävulsk nackspärr p g a AC:n i bilen, ajajaj. Hädanefter blir det halsduk eller dylikt runt nacke och axlar så fort AC:n är på  - det här går inte an!


Åkte alltså hem efter promenaden, pyntade runt lite här hemma, satte på tre stora märgben till kokning. Alla tre hundarna kom omedelbart ut i köket och tindrade med ögonen  och förmodligen med nosen också :0)- tiddelipom och piddelidej, vi skall få märgben!!!!


Hundarna fick mat, gick ut och strosade i trädgården, men satte sig sedan nedanför altandörren och väntade.....

Till slut var det färdigkokt, märgen var urtagen och alla tre fick varsitt hett efterlängtat ben på gräsmattan - lycka!!!

Märgen lägger jag i en skål, ställer i kylskåpet och portionerar ut i små kluttar i de vuxna hundarnas mat ett par dagar framöver. H. får vänta med märgintag, det är för kraftigt för en liten valpmage. De välkokta köttslamsor som sitter kvar på benen, går väl an.


Jag vet att det råder olika uppfattningar beträffande kokta eller råa märgben - har själv bara haft dåliga erfarenheter av att ge råa ben, så här blir det kokta och det har fungerat utmärkt sedan 1980 ;)


Midsommarafton i morgon - trevligt, men också lite sorgligt - nu går det obönhörligen åt "fel " håll....

Fast det är en bra bit kvar innan långkalsingarna blir aktuella igen.

Lunch hos sonen med familj, Bettan och Olle kommer också dit. På kvällen är jag bjuden på middag hos goda vänner på Färingsö - ett gäng samlas sedan många, många år.

Jag kommer dock inte att bli sen, p g a en allergisk gäst kan inte mina hundar följa med, H. är redan utackorderad till "Helgö-kollot", men Stina och Bitte får stanna hemma - alltså tar jag lilla taxin hem vid 22-blecket - längre tänker jag inte lämna flickorna.


Önskar alla en trevlig och glammig midsommar!


PS Glömde berätta att jag klöv en snok i morse....

Har varit så hemsk att jag langat i en massa Myrr i komposttunnan - när jag hittat två ormskinn vid staketet och i princip snubblat på en feting utanför grinden - då fick det vara nog - nu får fanskapen flytta någon annanstans! Jag vill inte att hundarna skall vänja sig vid ormar, kanske jaga dem och nästa gång jaga en huggis!

Åter till i morse - en av Myrr lätt medtagen snok låg återigen precis utanför grinden när jag skulle ut med hundarna, lät dem vara kvar inne på tomten, hämtade resolut en spade och "madame la guillotine" slog till, hårt och skoningslöst. Kände mig hemsk......

Skall kolla i morgon om resten av gänget gett sig av. En klubbkompis berättade att samma sak skett i hennes kompost, men de snokarna hade dessutom ynglat av sig - mängder!!!! med snokungar myllrade runt komposten innan de blev av med dem - hur vet jag faktiskt inte.







Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards