Direktlänk till inlägg 21 juni 2007

En helt vanlig dag

Av Britta Hammarström - 21 juni 2007 18:00

Jobbade några timmar på förmiddagen. Hippie lämnades på Helgö - jobberiet sammanföll med hennes lunch, varför hon fick vara på "kollo".

Hämtade H., hem och åt snabb lunch, ut med vovvarna till klubben, gick i skogen. Tänkte träna lite stå etc med H. och börja "gladträna" Bitte med rutan - men den bistra sanningen var att jag pallade inte! Har åter fått en djävulsk nackspärr p g a AC:n i bilen, ajajaj. Hädanefter blir det halsduk eller dylikt runt nacke och axlar så fort AC:n är på  - det här går inte an!


Åkte alltså hem efter promenaden, pyntade runt lite här hemma, satte på tre stora märgben till kokning. Alla tre hundarna kom omedelbart ut i köket och tindrade med ögonen  och förmodligen med nosen också :0)- tiddelipom och piddelidej, vi skall få märgben!!!!


Hundarna fick mat, gick ut och strosade i trädgården, men satte sig sedan nedanför altandörren och väntade.....

Till slut var det färdigkokt, märgen var urtagen och alla tre fick varsitt hett efterlängtat ben på gräsmattan - lycka!!!

Märgen lägger jag i en skål, ställer i kylskåpet och portionerar ut i små kluttar i de vuxna hundarnas mat ett par dagar framöver. H. får vänta med märgintag, det är för kraftigt för en liten valpmage. De välkokta köttslamsor som sitter kvar på benen, går väl an.


Jag vet att det råder olika uppfattningar beträffande kokta eller råa märgben - har själv bara haft dåliga erfarenheter av att ge råa ben, så här blir det kokta och det har fungerat utmärkt sedan 1980 ;)


Midsommarafton i morgon - trevligt, men också lite sorgligt - nu går det obönhörligen åt "fel " håll....

Fast det är en bra bit kvar innan långkalsingarna blir aktuella igen.

Lunch hos sonen med familj, Bettan och Olle kommer också dit. På kvällen är jag bjuden på middag hos goda vänner på Färingsö - ett gäng samlas sedan många, många år.

Jag kommer dock inte att bli sen, p g a en allergisk gäst kan inte mina hundar följa med, H. är redan utackorderad till "Helgö-kollot", men Stina och Bitte får stanna hemma - alltså tar jag lilla taxin hem vid 22-blecket - längre tänker jag inte lämna flickorna.


Önskar alla en trevlig och glammig midsommar!


PS Glömde berätta att jag klöv en snok i morse....

Har varit så hemsk att jag langat i en massa Myrr i komposttunnan - när jag hittat två ormskinn vid staketet och i princip snubblat på en feting utanför grinden - då fick det vara nog - nu får fanskapen flytta någon annanstans! Jag vill inte att hundarna skall vänja sig vid ormar, kanske jaga dem och nästa gång jaga en huggis!

Åter till i morse - en av Myrr lätt medtagen snok låg återigen precis utanför grinden när jag skulle ut med hundarna, lät dem vara kvar inne på tomten, hämtade resolut en spade och "madame la guillotine" slog till, hårt och skoningslöst. Kände mig hemsk......

Skall kolla i morgon om resten av gänget gett sig av. En klubbkompis berättade att samma sak skett i hennes kompost, men de snokarna hade dessutom ynglat av sig - mängder!!!! med snokungar myllrade runt komposten innan de blev av med dem - hur vet jag faktiskt inte.







 
 
Nilla

Nilla

22 juni 2007 10:52

TREVLIG MIDSOMMAR ÖNSKAR JAG DIG!!

Mina gossar får alltid råa märgben, med märgen kvar, kokar jag dom blir dom lösa i magen.

http://vastgotaspets.bloggagratis.se

 
Britta

Britta

22 juni 2007 23:30

Exactamente tvärt om för mig - råa ben = lösmagar - kokta ben - nema problema - detta gäller både västgötar (som i övrigt verkar ha veritabla plåtmagar), collie, riesen och golden.

http://www.oxbergsblogg.se

 
Ingen bild

Jenny

26 juni 2007 11:08

Men snälla Britta! Snokar är fridlysta! Du har faktiskt begått ett brott mot Miljöbalken och skriver öppet om det! Huga! Dessutom är det så att snokar ÄTER huggormar, så huggormar aktar sig noga för att komma in i snokars revir. Tar du bort snokarna, kan det mycket väl hända att du får in huggormar istället. Nej, var rädd om dina snokar! Vi har själv snokar på tomten (och så gott som aldrig huggormar). De bor i stenmuren och lägger ägg i komposten. Molly skäller på dem, men tycker de är allmänt läskiga och aktar sig noga för att gå för nära. Om vi träffar på en huggorm på promenad hoppar hon undan och skäller hysteriskt. Inga mer ihjälslagana snokar, om jag får be!

Hälsningar Jenny Pleym (som råkar vara biolog) och Höckgårdens Ida (Molly)

 
Ingen bild

Britta

26 juni 2007 19:26

Jag vet att dom är fridlysta - jag vet att jag begått ett fruktansvärt brott :0) Jag kan leva med detta på mitt samvete...

För övrigt kan du vara lugn Jenny, snokarna har uppenbarligen flyttat, tomt i komposttunnan och elsewhere - ormskrämman -d v s vindsnurran funkar tydligen utmärkt -

så vitt jag vet är den inte olaglig;)

av Britta den 26 juni 2007 kl 19:21

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards