Alla inlägg den 17 juni 2007

Av Britta Hammarström - 17 juni 2007 15:48

.. är ett knepigt kapitel tycker mandrom.

Jag impregnerar efter alla konstens regler, men lik förb... blir jag dyngsur inpå ryggbenet efter halv promenad i regn. Får väl införskaffa någon gummidräkt.


Kände mig väldigt nöjd med att ha klippt både gräsmatta och alla gångar på fältet i går, precis lagom innan regnet kom.Första promenaden i dag tog vi neråt sjön. Västgötarnas öron stod rätt ut åt sidorna, som alltid när det regnar, ser ut som om dom har sydväst på sig :0) Hippie skuttade på och var föga bekymrad om vätan.

Är just tillbaka från annan promenad, i Jungfrusundsskogen. Åkte dit - en väldigt tom skog! Brukar vara både joggare och hundfolk där på helgerna. Träffade dock på klubbkompisen Conny med glada labradoren Märta. Tack Conny för presenten! Kanon :0)


Hade nu andra omgången regnkläder på mig, eftersom den första hängde på tork i pannrummet. Och visst! Efter halva promenaden var jag genomblöt på rygg och armar, dock ej på benen, hade ett par superbrallor på mig, egentligen avsedda för kallare väder, men dom håller emot regnet väldigt bra.

Här måste alltså vidtagas drastiska åtgärder och snabbt införskaffas tåligare regnplagg.


Försökte ta ett par bilder på blötdjuren, men det blev bara grynkorv! Regnade för mycket.

En blöt collie ser verkligen BLÖT ut! Västgötarna syns det inte så mycket på, men Hippie ser för bedrövlig ut. Hon hade dessutom ägnat sig åt att hoppa jämfota i varje vattenpöl vi passerade. Bitte och Stina tittade bara på varandra och suckade..

Varje gång vi närmar oss antingen bilen eller hemmet, drar Hippie igång tanterna, lockar och pockar, skuttar framför dem, biter dem i nacken, studsar, gläfser - till slut ger tanterna efter och jagar henne - antingen runt några träd eller kors och tvärs över stigen - äntligen  lite action!!!


Det här med att bita i nacken, till min förvåning godkänner tanterna detta uppstudsiga beteende - men inte hur länge som helst! Efter några attacker så muttrar dom till och  slänger ett snett bläng på Hippie - hon slutar genast!


I morgon måste jag nog ta itu med projekt "flytta ormar". Tre feta snokar bor i den ena av de komposttunnor jag delar med min granne. Ok, ligg där och tryck i er daggmaskar då! Men de ringlar omkring på min gräsmatta och i min häck också - och vääääääser när man slänger något i komposten och dom ligger där och jäser (en har ömsat skinn, det ligger också i tunnan)! Jodå, det är snokar, metallgråa och med hur tydliga gula fläckar som helst. Men jag vill i alla fall inte ha dom här.

Jag är faktiskt inte alls särskilt skraj för ormar, min enda rädsla är att hundarna skall trampa på en huggis.

Har faktiskt satt en "ormskrämma" (vindsnurra i form av geting, som skapar vibrationer i marken) en bit från tunnorna, på min tomt, tunnorna står utanför - har inte sett dom här inne sedan den kom upp.


Men som sagt, jag vill ändå inte ha Sir Väs och hans fruar på min tomt.

Skall fundera ut hur jag kan få ner dom i en tygpåse och så forsla iväg som till andra marker.




Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards