Direktlänk till inlägg 24 juni 2007

Strykning - suck!

Av Britta Hammarström - 24 juni 2007 18:05

Jag är på rymmen.....

Från strykbrädan......


Strykning är det absolut mest meningslösa, tråkiga jobb jag vet! Man stryker och stryker - tar på sig ett plagg och vips är det jobbet ett minne blott!

Men det måste göras - nu har jag ett bra tag kunnat skylla på snickeri- och målningsorgier - slut med det - bara att ta fram aggremangerna och stryka på.

Tog nu en liten paus och smet upp till datorn och bloggen. Strålande väder ute, efter en rätt miserabel midsommar, väderleksmässigt sett.

Ibland tar jag ut strykbrädan på baksidan och står där och stryker, men  nu blev det köket.


Vännerna hade en "allamotalla" - fight tidigare i trädgården - plötsligt börjar dom fara runt varandra och leka som attan, lika plötsligt tar det slut.

 Satt sedan vid köksbordet och så hur Hippie och Bitte lekte i Biabädden i rummet intill. Stina satt bredvid och tittade på en stund, sedan gick hon och la sig vid mina fötter.

Tyvärr hänger en duksnibb ner där, men hade jag rest mig för att lyfta bort den,så hade leken omedelbart slutat och alla tre intagit "stridsberedskap" - "hon reser på sig, vad skall hända"? Hippie kan faktiskt ligga kvar och hålla kollen liggande, om jag flyttar på mig, men aldrig västgötarna - så fort jag rör en tå är det "red alert", dom reser sig och är startberedda direkt  - här skall inte missas en enda aktivitet, om det så bara är att matte går uppför trappan! Dom tjafsar med och håller koll på vad jag gör.

Jag är van efter 26 år med västgötar - det skulle kännas väldigt tomt om de inte hängde med.

Stänga badrumsdörren om sig betraktas som ett allvarligt brott!! Då sitts det utanför och man hör små gnisslande ljud, inget skäll eller bråk, men lågmäld ve och klagan. Helst vill dom ligga på badrumsmattan alla tre, när jag står i duschen - man måste ju vakta så att inte vattentrollen tar matte :0)


Vet ni inte vad vattentrollen är??  När jag var liten, badade man mest i badkar, när jag slabbat färdigt, kom mamma och lyfte upp mig och drog ur proppen - slllluuuurrrrpppppppp, sa det i avloppet - "det är vattentrollen" sa mamma och jag tyckte att det  var jättehäftigt att vattentrollen slök allt badvatten. (ohygieniska typer :0))


Jämmer och elände - back to the salt  mine - d v s till strykbrädan......


 Tack för AC:tipset Conny! Jag har kört så i dag, verkar funka bra.

22 grader, auto och 2 pluttar på fläkten - nu var det inte varmt ute när jag körde - räcker detta när det är riktigt varmt?

Nacken börjar så sakta tina upp - jag hade betydligt mer ös på AC:n - mer åt polarstormshållet - inte konstigt att man får besvär, även om jag stängt av reglagen som är närmast förarplatsen.












 
 
Ingen bild

Lisbeth

24 juni 2007 21:54

Va! Strykning som är så mysigt... Rent sensuellt om I frågar mig. Man tager den rena tvätten från klästrecken ute, fram med agremangerna, och så Doften av nystruken tvätt. Rena husmorshöjdaren. Får pikar ibland om förspilld kvinnomöda. Det biter inte på Yours Truly. Framhärdar med att göra som salig mamsen gjorde. Fast det finns annat som jag inte är bra på/smiter ifrån, en hel hög måsten har det visat sig... Usch ja!

Perfekt beskrivning på vgs:arnas Stand-by. Man får passa sig för att med hög röst säga: Patiensen gick ut! eller nåt annat som rimmar på "ut". Då blir det rivstarter och mattskrynkel...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards