Direktlänk till inlägg 20 juni 2007

YESSS!!!!

Av Britta Hammarström - 20 juni 2007 22:03

Avreste hemifrån kl 16 15, skulle vara på plats i Huddinge, kl 18 00 - rusningstrafiken i Stockholm är inte att leka med...

Destination, Apollogruppens lydnadstävling på Visättra ängar i Huddinge

("Ydddännnge" som en fransman sa till mig en gång för många år sedan, han frågade efter vägen - tog ett tag innan jag hajade; ) - utvikning...)


Jädrans tur att jag åkte så tidigt - tog t ex 40 minuter  (!) att ta sig över Tranebergsbron! Skulle nog ha tagit färjan i stället. Nåja, så småningom landade jag på rätt ställe, jag var inte ensam om att ha fastnat i trafiken...

Anmälde mig, inväntade lottning - rastade hundar under tiden. Olle kom strax efter mig, han skulle döma lydnadsklass II, jag tävlar lydnadsklass I med Bitte.


16 ekipage i ettan, två platsliggningar, 8 i varje. Jag drog startnummer 8 - bra! Då får Bitte ligga på kanten, mindre risk att hundar på båda sidorna går upp och drar upp även henne.

Bitte låg som en liten klippa, rörde inte en muskel (inga fästingar den här gången ;) Tandvisningen följde på platsliggningen, inga problem där heller, domaren fick en liten puss och så var det helt ok att titta på gaddarna.


Gick bort till bilen, tog ut de två andra hundarna igen och "minglade" lite, medan vi väntade på vår tur. Ettans program går ju ganska fort, så jag höll koll ordentligt på fotbollsplanen där tävlingen gick - en jättefin, kortklippt gräsmatta!

Satte in Stina och Hippie i bilen, efter vattning av alla tre och gick bort till fotbollsplanen med Bitte, som anade vad som var på gång och hade väldigt bråttom.

Gick lite linförighet och gjorde några halter och vändningar, medan hund nr 7 gick sitt program och så stegade vi fram till tävlingsledaren.


Bitte gick som en dröm! Alert men samlad, fokuserad på mig, uppmärksam vid vändningar och halter, inte en blick på tävlingsledaren, ingen tendens att gå på hennes kommandon - Bitte gick helt enkelt ett kanonprogram!!

Lägsta poängen var en 7:a, vid apporteringen, vi missförstod varandra lite och jag fick göra dubbelkommando.


Domaren sa, efter avslutat program, "det där såg riktigt bra ut"!

Jag tackade förstås, klappade om Bitte extra, gick av planen och kände att här har vi nog ett förstapris i alla fall. Svårt att hinna kolla poängen vid alla moment, men som sagt, 7:an var det lägsta jag såg.


Åter till bilen, Bitte fick mer vatten - törstig!!! Tog ut de andra två opch så gick vi och strosade runt på grönytorna, gick bort från den lilla klubbstugan och övriga tävlande, kunde släppa hundarna så att de fick rasa och busa en stund. Satte så in Stina och Bitte och behöll Hippie ute, gyllene tillfälle att social- och miljöträna lilla fröken på ny plats,med nytt folk och nya hundar.

Köpte mig en kopp kaffe och en liten muffins, Hippie gjorde lite nya bekantskaper, blev gullad med av ett antal personer - upplevde också sitt livs första radiostyrda bil!! En kille höll på och körde med en dylik en bit från hundverksamheten - jag ilade förståss dit med Hippie. H. tittade storögt på det lilla rytande monstret som for omkring som en galning på gräset - killen som körde bilen förstod nog vad jag höll på med, så han körde bilen mot Hippie, men så fort han såg att hon backade lite, vände han den och körde åt andra hållet. Så där höll vi på en stund, så fort bilen kom för nära, tyckte Hippie att det var lite läbbigt, tittade på mig och tog några steg bakåt, men så fort den vände, så var hon framme och ville gärna hänga på.


Jag vinkade till tack åt "bilföraren", gick till bilen och satte in Hippie, hon var vid det här laget rätt trött efter alla intryck, knöt ihop sig, grymtade och förklarade att nu tänkte hon faktiskt sova!

 Tog ut Stina och Bitte igen, pratade lite med medtävlande och med Olle, som var klar med tvåorna.

Prisutdelning i klass II - 2 förstapris av 7 tävlande - applåder och fina priser!

Olle drog sig hemåt och Stina, Bitte och jag inväntade prisutdelning i klass I. Plötsligt sa någon "såg ni det lilla kidet"?  "Var"? "Därborta"!

Och johodå! Där skuttade ett pyttelitet rådjurskid alldeles bakom och bredvid klubbstugan - kunde inte vara mer än någon vecka gammalt - skutt, skutt, alldeles tätt intill alla dessa hundar och människor!

Kidet försvann - vi undrade verkligen om mamman hojtade på kidet eller om det faktiskt hänt henne något - den här lilla krabaten var alldeles för "ny" för att klara sig själv.


Så var det klart för vår prisutdelning. Som vanligt började man bakifrån - ekipage på ekipage stegade fram, fick sin kritiklapp, tackade funktionärerna och alla fick någon liten "grej" med sig.

Plötsligt var vi på "pallplats" och Bitte och jag var fortfarande inte uppropade - wow! I varje fall var förstapriset bärgat, för nr 4  hade över 160 poäng.

Så himla roligt! Bitte och jag landade på en 2:a placering, med 177,5 poäng (av 200 möjliga) - av 16 tävlande, i klass I.

Duktiga lilla Bitte:0)

Vann gjorde en väldigt trevlig och välgående curly coated retriever.

Bifogar en bild på Bitte med sina priser - hon ser ut att undra "är detta mitt alltihop"? Får be om ursäkt för Bittes "Baskervilles-hund-ögon", men jag har inte haft tid att helt få kontroll på fotoredigeringsprogrammet  i den nya datorn.

Nu laddar vi för nästa lydnadsetta, på Södertälje BK, onsdag kväll 27/6.





 
 
Lisbeth

Lisbeth

21 juni 2007 08:44

Nämen, vad roligt! Stort GRATTIS! Plus en extra bonus för underbar beskrivning av tävlandets liturgi - denna andläsa känsla från "visst bär det? till "vi är med i matchen!" och detta slutliga himlastormande "YES! God we did it!".

Härligt med framgångar!

http://www.geocities.com/ulvuskennel

 
Ingen bild

Karin med Ystra o Deja

21 juni 2007 13:51

HIPP (inte Hippie)HIPP HURRA för Bitte och Britta. Vilken prestation! Vi är mycket stolta över er.
GLAD MIDSOMMAR önskar vi också

 
Ingen bild

Mia

21 juni 2007 17:03

Härligt Britta och stort grattis vad duktiga du och Bitte är. Själv har jag och Tilda tagit lite ledigt idag från allt tränande och städat och fixat inför kommande gäster på landet, men har nu hällt upp ett glas vin och surfar lite på nätet innan gästerna anländer.
Ha en riktig skön midsommar
Kram Mia med familj

 
Britta

Britta

21 juni 2007 17:50

Tack kära vänner fär glada tillrop - jo, det är en skön känsla i maggropen :0)
3 tävlingar till inbokade - spännande att se om vi kan kapa åt oss ett LP, eller om det kommer att behövas fler tävlingar för det.
Ha en riktigt trevlig midsommar med familj och vänner!
Kram
Britta

http://www.oxberget.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards