Alla inlägg under juni 2011

Av Britta Hammarström - 10 juni 2011 14:00

...avlöser den andra.


Blommorna på min ena stora plymspirea börjar redan mörkna, den här kommer ngra dagar senare - verkligen grann!

 


Första pionen har slagit ut - ljuvlig...

 


Hade inte hjärta att skövla prästkragarna när jag klippte utanför tomten, de fick stå kvar.

 


En lite oansenlig vildrosbuske en bit från prästkragarna - men vilken doft!

   


En klätterhortensia som fick flyttas när garaget fixades till, gick hädan i vinter. Har nu satt en kameleontbuske - rätt kul sak, aldrig hört talas om förut. Men å andra sidan är det en oherrans massa växter som jag aldrig hört talas om   

 


Skönt att ha lite utrymme, när det är så varmt.

 

Av Britta Hammarström - 9 juni 2011 17:10

...och 2 timmar gamla   

 


Svanskollektion

      



Viss skillnad i storlek på tassar...


 

Valp nr 1

Födelsevikt 310g, i dag 400g

 

   


Valp nr 2

Tik, stubbsvansad

Födelsevikt 250g, i dag 370g


 

Valp nr 3

Tik, lång svans

Födelsevikt 290g, i dag 390g

     

Valp nr 4

Hane, stubbsvansad

Födelsevikt 280g, i dag 420g

        


Valp nr 5

(smet från nummerlappen :0)  )

Tik, lång svans

Födelsevikt 290g, i dag 390g

 

          

Av Britta Hammarström - 8 juni 2011 19:34

...drygt två dygn. Milda makaroner vad det händer mycket. De småöronlapparna som låg tätt intill huvudet när de föddes, utvecklar sig nu till "trollöron". Alla fem rör sig nu väldigt målmedvetet och.....ja faktiskt...riktigt snabbt i lådan. Sliter och drar i morsans spenar, "fortare, fram med mjölken fortare"!

Ska väga dem i morgon -  en valp ökade 70gram från 290 första dygnet, hmmmm vad blir det för BMI....

Britta har åkte hem några dagar, Ida blev lite orolig en stund när matte försvunnit. Ingen sa något, matte försvann diskret genom pannrumsdörren, men se Ida hajade ändå! Det lugnade sig snart och nu märks ingen oro. Magen är helt ok, vilket jag är väldigt tacksam över. En nyvalpad tik med magelände är ingen hit.


Jag försöker fördela gracerna mellan Ida, valpar och mina fyra polare. Vi gick en lång promenad innan Britta åkte. Sitter ibland hos Ida, just nu har jag lap-topen på min säng och valplådan är precis bredvid mig. Så är jag ett tag med "de fyras gäng", skrotar lite i trädgården, läser tidningen tillsammans med dem, fikar på baksidan. Fixar i köket, som är nära mitt sovrum. Ida verkar helt på det klara med att jag finns här, även om jag inte sitter bredvid henne hela tiden.Valparna är prio ett för henne.


MIna vänner har det lite jobbigt naturligtvis, eftersom de inte får vara med mig hela tiden - mina fyra plåster   . Bitte har det tuffast, hon är svårt skendräktig och vill,vill, vill komma in och hjälpa till med pupporna - tids nog Bitte, tids nog!


Och så pestar vi omvärlden med lite fler valpbilder...


På fårfällen när gammelmatte byter i låddan



Och så lite blandat...

 



 





 



 



   



   



 



 



    

Av Britta Hammarström - 7 juni 2011 14:34

...allihop!

Lugnt och fint i valplådan i natt, jag var uppe några gånger och kollade - inga problem.

Mina vänner var ju rätt utmattade också, efter allt som hänt i huset och även de hade ju en vaknatt i går. Går ju inte att sova när det händer saker, och särskilt inte när man inte får delta utan bara titta bakom grindar.


Just nu fixar Ida med valparna i godan ro, jag har varit med mina 4 i skogen, lunch har ätits och Britta har lagt sig att vila en stund. I morgon åker hon hem, men kommer tillbaka om några dagar.

Håller koll på Idas temp eftersom inte alla efterbörder kom ut med respektive valp, 2 käkade Ida upp, men fler behövde hon inte äta, det blir bara dålig mage av det. Nåja, efterbörderna kommer ju ut vartefter, det var likadant med Bitte och det märktes inget negativt.



Nu rinner det till

 


Matbrist råder icke...

 


Himla unge, har du bajsat nu igen!


Hallå - jag tyckte att dom var fem alldeles nyss?

    


Ja ja, jag älskar dig också....

  


Iiiiih, mamma, du killas!

 


Dpm funkar rätt bra som huvudkudde.....


Titta mamma,vad låååång jag är...

   


Hmmmm, jag är säker på att dom var fem....

 




Av Britta Hammarström - 6 juni 2011 21:08

..för alla hälsningar till Idas valpar - det är knäpptyst i valplådan, både mor och barn snusar sött.

Kommer Britta och jag också att göra inom sisådär en halvtimme :0)


Av Britta Hammarström - 6 juni 2011 18:46

 
I dag, på Sveriges nationaldag föddes Idas fem valpar - tre flickor och två pojkar. Allt har gått bra, valparna kom snabbt igång att äta, Ida är en supermorsa och har varit väldigt duktig hela tiden.
"Förarbetet" började 23.30 i går, första valpen föddes 10. 10 i dag och nr 5 kom 15.15 Jag har sovit en timme sedan i förrgår natt, nu balar jag snart taklänges   
 
Mina fyra vänner har verkligen "stått på undantag" sedan i går. Grindarnas förförliga tid är här......
Vi har setts lite då och då i alla fall.....
Nu är allt betydligt bättre. När valpandet lugnat ner sig på eftermiddagen, Ida blivit rastad igen, valplådan renbäddad för urtonde gången, Ida blivit duschad i rompan (igen), så satt Britta hos valpar och mor och jag tog mina vänner och gick en ordentlig promenad.
Nu ligger Britta och vilar (läs sover som en stock) på min säng, Ida och valpar i lådan bredvid sängen, och jag ska lägga mig på soffan i vardagsrumet och glo på TV - (hahaha, i fem sekunder....), för att vännerna ska få känna att jag är med dom. Går ingen nöd på dom dock, man ser bra genom en kompostgrind, altandörren står öppen,men det är det där med närkontakt och sällskap!
 
Så fantastiskt bra och trevligt det är att ha Idas matte här! Vilken hjälp! Och extra trygghet under Idas valpning. Och vet ni! Britta dammsuger när jag går ut med hundarna....
 
B. åker hem till Barkarby på onsdag, men kommer snart igen.
Skrållans nya bästis!
 
 
 
Mina små barn....
 
 
Mamma är lite trött....
    
Inte så lite heller....
    
 
Vår mamma är ute och kiss....ähh, har gått ett ärende,kommer strax...
 
 
Två långa svansar, två lite längre stubbsvansar och en kort stubb.
Vikt:
 
310g
290g
290g
280g
250g
 
Inte undra på att Ida var så tjock.....
 

Av Britta Hammarström - 4 juni 2011 09:53

... å' väntar....

Men det går ingen nöd på oss. Britta och jag fördriver dagarna med trevlig samvaro, prat, kaffe, mat, läsande, korsordslösande och gosande med alla fyrbeningarna.

I går ville Ida inte ha vare sig frukost eller lunch, men i går kväll gick det utmärkt att äta flera portioner kokt köttfärs och kokt ris + lite Magnussons. Och så en skvätt naturell youghurt på det...

I morse gick det också bra med frukost. Tempen har hoppat lite upp och ner, men ingen rejäl dip ännu.

Valparna säger att dom vill ut nu, ett väldigt knölande i magen. När Ida ligger ner så ser man små bulor som åker fram och tillbaka på tjockmagen.

Ida har just gått en liten vända på fältet med matte. Nu tar jag mina polare och drar till skogs, så att dom får lite omväxling.


Full fart i Tånga Hed, på västgötarnas världskongress, med utställning, många veterinärföredrag,bankett, vallanlagstester  mm, har jag fått rapport om - ska bli väldigt intressant att höra och läsa om alla föredrag och diskussioner. Roligt att de fått  så bra väder.




Av Britta Hammarström - 2 juni 2011 17:01

Nu är Ida helt nöjd. Matte kom för några timmar sedan, till Idas enorma förtjustning. Jag tg Ida i koppel, när jag visste att mattes buss var på ingående, vi gick utanför tomten och såg matte komma gående på stigen. Idas öron spetsades, hon tittade och tittade.....kan det vara möjligt??? MATTE!!!!!! Vilket kärt återseende  Vem som var gladast, Ida eller matte, är svårt att avgöra.

Nu har vi haft en lugn och trivsam eftermiddag. Lunch på baksidan, sedan tog jag mina fyra och gick en ordentlig promenad, Ida och matte läste Expressen.

När vi kom hem gick Ida och matte en sväng, sedan var det dags för hundmiddag. Ida äter fortfarande, men det går lite trögt.

I går kväll och en bit in på natten trodde jag att Ida skulle dra igång. Hon vankade runt, bäddade här och där, vankade igen, var lite flåsig, kunde inte komma till ro. Gick bra att ligga i min säng en stund, sedan dråsade hon ner på fårskinnet på golvet, vidare in i vardagsrummet och upp i soffan. Njae, det var inte riktigt bra det heller. Tempade henne, men hon hade 37.6, inte mycket att bråka om.

Gjorde en rockad. Mina fyra fick sova "i resten av huset" och Ida fick vara hos mig i sovrummet, med grind för dörren så att jag hade full koll på henne. Vid 02-tiden somnade både Ida och jag och resten av natten var lugn.

I dag har hon varit "som vanligt" - hade säkerligen förvärkar i natt.


"Mödragymnastik är bra" tycker Ida

 


"Åhh hii och heej, strääääck och spääänn av"

 


"Men hörru syrran" säger Skrållan, "skaru inte tat' lite lugnt nu".....

   


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards