Alla inlägg den 19 juni 2011

Av Britta Hammarström - 19 juni 2011 16:57

...blev det i dag - milde tid så det har regnat!

En snabb vända i morse med hela gänget, sedan fick vi hålla oss inne ett tag medan regnet vräkte ner.

Har ägnat mig åt bakning - först LCHF-bröd till mig själv, sedan kuvertbröd till mellanbarnbarnet Lisas konfirmation 2/7.

Den här LCHF- grejen ger faktiskt resultat, är inne på det sjunde kilot och mår utmärkt bra av "low carb,high fat". Åt en macka gjord på vetemjöl häromdagen - inte gott alls! Trivs betydligt bättre med "specialbrödet" och lever gott utan potatis, ris och pasta. Tar det så lugnt, har hållit på sedan någon gång i januari - ingen idé att chockbanta - blir aldrig bra. Nä, den här omläggningen av mathållning kommer jag att fortsätta med - passar mig som handsken!

Jag har aldrig haft det omtalade "sötsuget", köper aldrig godis,gillar inte tårta å´sånt, visst kan jag äta en liten bit när det bjuds, men det är inget jag längtar efter - mitt "sug" har nog mest varit mat och mackor.


När baket var klart kände jag att alla fem måste få komma ut och röra på sig igen , en liten kissning i trädgården hade det blivit vid ett tillfälligt avtagande  av regnet. Stuvade in allihop i bilen och drog till skogs. Vi gick sisådär en 40 minuter, sedan kände jag att vi måste åka hem till pupporna (sov som grisar när vi åkte) - när vi kom hem sov de fortfarande som små nassar (om det nu är så att smånassar sover ovanligt mycket..)



Vi som har krage sover ihop....

 


..och vi som inte har krage sover ihop - i alla fall just den här gången.

Mitt! Mitt! Allt käk är MITT!

 


Jaha, nu kommer syskonen farande - jag drar....

   

...och klättrar lite på världens bästa gull-mamma!

 

Jag ser er nog....tror jag.....

 

Tog bort relingen i lådan i går, känns inte som om den behövs längre. Har också satt en grind för den andra köksdörren, den som är nära valplådan. Ida är helt obekymrad. Mina vänner har inte legat i den biabädd som står utanför den här köksdörren sedan valparna kom - hur kul är det att glo in i en stängd dörr  men så fort grinden kom upp, slängde sig alla tre götarna i bädden - kanon! Nu kan vi se vad som händer här också. Och vi kan smygtitta lite på valparna, sniff, sniff, sniff, gnyrf, gnyrf...snäääälla, kan vi inte få låna en, bara en, en liten stund.......

Yesss! dom här hittade jag i dag - inte många och inte stora - men de första måste man bara plocka!

Dvärgbandmask - pppfffuiiii..  Jag tänker ju inte äta dem råa - nix, de får slinka med i en bondomelett till middag.


 




Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards