Direktlänk till inlägg 29 december 2010

Min lilla gran så grön och fin....

Av Britta Hammarström - 29 december 2010 09:40

...du luktar gott som terpentin


Jo du luktade gott och på julafton var du väldigt grön och fin, men sen'...

Nog har man varit med om barrande granar, men den här polaren slog verkligen rekord   Jag  behövde bara gå igenom vardagsrummet så rasade barren - tog man i en kvist så tvärdök vartenda barr både på den kvisten och andra.

Näää, tyvärr kära granen, du fick åka ut i går - inge' kul, jag brukar ha kvar den till trettonhelgen, men det här var bara  för trist.

När jag släpat ut den sorgliga kvarlevan av en gran och hivat den över stängslet, för vidare transport till eldningshög, vidtog dammsugning.

Och den pågick ett bra tag......


Annars lever vi ett lugnt liv, två promenader per dag, lite inomhusaktivering med de roliga "tavlorna" - alla tre verkligen älskar dom.

I dag ska vi dock för första gången på flera veckor ta oss till klubben och åtminstone Hippie kommer att få göra lite roliga saker. Bitte är fortfarande i fångenskap - stenhårt - och det ger resultat, om än långsamt.

Lilla Bitte, du får montera bort kängurustyltan och inte vara en sådan liten hoppgroda.


Jag har ju sagt upp mitt fasta telefonabonnemang och har bara mobilen,med gamla hemnumret kvar, kopplat till mobilen. Utmärkt arrangemang och ett abonnemang mindre att betala. Ett mobilabonnemang för både fasta datorn och lap-topen och ett telefonabonnemang  - fullt tillräckligt.


Men...eftersom mandrom är vän av både hängslen och livrem, började man fundera....

Om du nu tappar mobilen, eller den går sönder....

Ok, man införskaffade glatt visslande ett kontantkort och tog fram den förriga mobilen och satte på laddning.

Nada - inte ett sk-t hände - provade flera gånger, stendöd! Batteriet var rätt trött när jag bytte telefon,men visst funkade det. Nu har telefonen legat i ...tja... så där två år, nu var batteriet muerto,dead,tot,icke längre bland oss.


Fick bli en tripp till Sibas mellandagsrea och inköp av ny telefon (utan abonnemang). Tillbringade eftermiddagen med att flytta över telefonnummer till sim-kort, flytta sim-kort till nya teleföööönen och försöka begripa mig på Ericssons operativsystem,rätt olikt Nokias, som jag hade tidigare.

Jag gillar verkligen att klura ut sånt'   känner mig så otroligt nöjd när jag lyckats "överlista" den tekniska prylen och komma på dess hemligheter. Det kan ta tid, och man kan bli rätt   unterwegs, men det brukar gå till slut.

Ibland blir det fusk och jag måste fråga sonen.....


Nu har jag koll på ringning, har lagt in ringsignal,datum etc, tagit kort och fixat sms- och mms-funktionerna.

Den här trlefonen - som verkligen inte är någon värstingtelefon - har ändå en hel del andra funktioner, nya för mig...

får nog bli ett snack men Janne i eftermiddag.....


Ska ta fram en liten låda Janssons frestelse ur frysen, den kan Birgitta och jag käka till lunch på klubben.



 
 
Anna

Anna

29 december 2010 11:55

Det verkar vara lättbarrat i år. Undra om det beror på att det inte är någon tjäle så de inte invintrat som de brukar?

http://www.freewebs.com/stubbochsvans

Britta Hammarström

29 december 2010 15:29

Låter väldigt troligt!

 
Ingen bild

Mia

30 december 2010 13:45

Hej håller med dig förbjud eländet ok om man bara sköt vid 24.00 då kan man värja sig men nu smälls det hela tiden. Sitter just nu på väg till landet där är det lugnt visserligen bryr sig inte mina men vi har med Ester så att hon ska slippa elämdet. Ett lite tips som jag gjorde med min första hund som vart skotträdd på äldre dar fyll örat med fetvadd när man går ut visserligen hör de inget men de slipper höra en del av smällarna så att det minskar på stressen, var det jobbigt så fick hon ha det även inne och hon tyckte det var helt ok.
Mia
Ha ett riktigt gott nytt år

Britta Hammarström

30 december 2010 14:13

Om vovven godkänner fetvadd funkar det säkert bra.
Minns ju själv hur skönt det var med fetvadd i örat när man hade öroninflammation som barn .

Gott Nytt År på er också
och puss till Tlda, Iris och Ester.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards