Alla inlägg under maj 2010

Av Britta Hammarström - 22 maj 2010 00:22

...doften?

Häggen blommar - doften sprids vida omkring.

     


På hemväg från "åskpromenad" - väldans bråk och muller i skyn  - ingen av vännerna brydde sig ett skvatt - skönt!



Betydligt senare..

Återkommen från trevlig, glammig, goood, middag med hundpolare!



Snacks med bl a tonfisk och löjrom.

Drömgod gryta på rådjur och med gorgonzolasås

Därtill bandpasta och VÄLDIGT god sallad

Färska jordgubbar, små mörka- och-vita chokladbitar +creme fraiche - mums!!!

Samt jättegoda viner, väl avpassade till allt


Hög tid för natti-natti!







Av Britta Hammarström - 20 maj 2010 10:46

..blir det i dag.

Strömavbrott i morse, sedan har elen kommit och gått några gånger - nu verkar den stanna kvar...

Varmt som i Gehenna utomhus - åskdigert.

I kväll åker hela vår sökgrupp med färjan till "södra sidan" och träffar "Hasses grupp"- blir kul med nya marker och nya figuranter.


Det är mysigt att vara liten kille (som blir 5 år i dag) och ha fyrbenta kompisar..

 

.. var man än befinner sig

 


Den här lille gossen kom på besök i morse, med "gammelhusse" Olle och tant Gamma.


Blev noggrant rumpkontrollerad av Bitte...

 


..och är redan väldigt duktig på att tigga   

"var det nån´som sa ost"?

Lille sötnosen Fornborgens Jalla-Jalla (Jalle), flyger till sitt nya hem i Skåne i kväll. Så turligt att kompisen och tvåfaldiga collieägaren Anneli var i Stockholm och kan ha honom i väska på flyget och sedan överlämna honom till ivrigt väntande familj.

      

Av Britta Hammarström - 18 maj 2010 16:49

Varje år upplever man samma sak - I MAJ SKA ALLT HÄNDA   

Det partajas, det ska tävlas, folk fyller år som bara den.....


Och så trädgården......

Man gräver, klipper gräsmatta, rusar runt med trimmern - försöker hinna med att slita upp lite ogräs i förbifarten....

I morse såg mina händer ut att tillhöra en stuveriarbetare som jobbart hårt i ca 50 år ...visserligen renskrubbade, men hade plötsligt antagit slägg-format   


Åsså var det tidningarna.....

Nu är det full fart på redaktionandet....jobba, jobba......


Nä, nu tar jag ledigt några timmar - åker till klubben och tränar lite. Hippie, Stina och Bitte bjussar på lite tårta före medlemsmötet som börjar 19 30.


Jö, jö....




Av Britta Hammarström - 16 maj 2010 17:04

Stort grattis till Inger Gille och Fornborgens Ivanhoe - Brasse - som på 10 dagar tagit 3 förstapris i lydnadsklass I och avrundade med att knipa ett Cert på Katrineholms BK i dag.

Fornborgens uppfödargrupp blev dessutom BIS-2    



I dag blev jag "föllsedagsfirad" i efterskott av familjen.

Fick två fina rosenbuskar


den här urgulliga muggen

  


och det här vackra födelsedagskortet

  




Av Britta Hammarström - 15 maj 2010 22:14

..på bilden av Hippie och mig - det ser ut som om jag är gravallvarlig och "talar strängt" till min hund.

Jag kan svära vid min moders grav att så inte är fallet. Jag går faktiskt och säger "vilken DUKTIG flicka du har varit Hippie, du är bara världens BÄSTA".

Och Hippie - hon puffar med nosen och säger "aaamen, var e´mitt gooodis då"??

Hon fick sitt godis - 3 köttbullar - ca 3 sek efter att bilden togs :0)



Av Britta Hammarström - 15 maj 2010 08:09

Jo Göte - så här var det.


Onsdag morgon hämtade vi Ida och hennes matte i Barkarby.

Vi hann med en regnfri rastnings- och fikapaus på vägen, sedan började syndafloden, andra stoppet blev kort och blött.

Eftersom Simmatorps Herrgård låg på vägen till Billingens stugby, där vi skulle bo, svängde vi in för att sätta upp mitt tält.

På utställningsplatsen var redan  flitiga myror i farten - ordföranden plus ett antal personer ut styrelsen jobbade hårt med att fixa ringar och sätta upp domar- och pristält.

Efter att ha behövt vända på ett par stagpinnar som jag satt fel,  fick jag upp även mitt tält - man såg knappt för regnet....


Vår stuga var väldigt bra, två sovrum, storstuga med köksdel  och badrum. Här vidtog stortorkning efter urlastning av bilen och rastning av hundar i intilliggande skog - vi hade båda tagit med oss rejält med extra hundhanddukar tack och lov.

Jag drog upp termostaten för elementen för att få alla prylar att torka - vi kände oss snart som i en ångbastu - öppnade badrumsfönstret och då blev det genast drägligt.

Och regnet, det bara öööste ner.....

Efter en god middag, kort slötitt på TV  och mer rastning blev det natti natti.


Dimman hängde tjock och grå över nejden när vi tittade ut torsdag morgon, men bara lite duggregn - man får vara glad för det lilla...  


Hippie var den som skulle i elden först.

Jag drog "spiken" vid lottningen och vi gick som nummer ett i lydnadsklass II.

Platsliggningen gick galant för alla hundarna.

Jag fick en minut att värma upp och så gick vi programmet. Hippie var jätteduktig - men hon gjorde mig verkligt snopen i ett moment - läggande under gång - när jag vände mig om så satt hon upp! Hippie lägger sig gladeligen mitt i en vattenpöl om så skulle vara, hon bryr sig inte ett dugg om blöta, men nu hade förmodligen jag varit otydlig.

Så här såg hennes protokoll ut

Platsliggande - 10

Fritt följ - 8

Läggande - 0

Inkallande med ställande - 9

Sändande med sätllande(rutan) - 10

Apportering - 7,5

Hopp-sitt-hopp - 9,5

Fjärrdirigering - 10

Helhetsintryck - 9

S:a 175 poäng, ett förstapris och placering 1 - verkligen snyggt jobbat  Hippie   

  

Här var unga fröken Helgesson framme med kameran......


Så var det lilla Idas tur - i unghundsklass

Matte och Ida skötte sig så bra, så bra - men den holländske domaren gillade inte Ida, hon hade för stora öron och för lång nos tyckte han och ut åkte Ida med blått band.

Det här med öronen var tydligen den här domarens "grej" - jag stod rätt nära domartältet länge och hörde en mening upprepas på tik efter tik "ears on the bigger size", "ears on the bigger size"...

Men....

Västgötaspetsar ska inte ha små öron...

"Öronen skall vara medelstora, spetsiga, upprättstående, styva ända ut i spetsen, finhåriga och rörliga. De skall inte vara alltför lågt ansatta. Örats längd skall något överstiga bredden vid basen."




Jag har någon gång  fått kommentaren "något stora och spetsiga öron" på Bitte.....

Tog en bild på Ida när vi kom hem, tänkte att nu måste jag titta noga på henne och inte bara ha rosafärgade uppfödarglasögon på mig - men det kan inte hjälpas, jag tycker hon är fin jag   

  

Idas matte Britta har ställt ut många hundar i sitt liv och kroknar inte för ett litet blått band - Ida är världens bästa och vackraste ändå !

Bitte kom 4 i championklassen, utan CK och det var väl ungefär precis det jag väntat mig, skötte sig som vanligt oklanderligt i ringen och fick en bra kritik - trots stora öron och "a fraction too long muzzle". Domaren uppskattade hennes starka kropp och goda rörelser, braiga vinklar m m....

Och så lilla prydliga tant Stina - som också hade "ears on the bigger size - där fick jag faktiskt bita mig i läppen där jag stod med Stina och hörde vad domaren sa - hade svårt att inte fnissa....  Men Stina blev bästa veterantik minsann, farbror domaren gillade henne skarpt och tyckte att hon var så fin sååå.

Stina tävlade sedan mot bäste hane och tillika bäste vetaran-hane, Lejondalens Boris. En otroligt fräsch, väl bibehållen och välgående herre på 13 (!) år. Boris blev, med all rätt, BIR-veteran och Stina alltså BIM-veteran - en får tacke 

(Visst har du rätt Isabel - här uppstod lite härdsmälta...:0) ) 

BIS blev Skogsbygdens Nora Supernova - ingen hade väl väntat något annat   

Andra placeringar har jag inte så stor koll på, men de kommer säkert snart på Kims sida.

Så fort Stina var klar fick jag ägna mig åt rallylydnaden (nybörjarklass). Vi gick banvandring och Bitte var först ut av mina vovvar. Hon gick så fint, följsamt och stadigt - nosade hastigt på marken  ett par gånger och satte sig en gång för mycket, det var alla "fel" jag kunde upptäcka. Domaren såg samma saker och Bitte landade på fina 87 poäng (av 100 möjliga) och en 6:e plac.

Och så lilla Stina då - hon gick  och vann hon  - på 97 poäng!!!  Domaren kom fram efteråt och sa så vänliga och berömmande ord om båda mina små götar  - jo den här grenen passar allt di här två damerna!

Nu har båda två full pott för uppflyttning till nästa klass, nu måste vi börja träna på nya "figurer". En tävling till har vi inbokad  i denna klass - den 26/5, sedan får det bli fortsättningsklass som gäller.

Det gick bra för flera andra västgötar också - jag har inte riktigt koll på placeringar (kommer i Västgötaspetsen) men alla jobbade så fint och koncentrerat med sina vänner. Totalt deltog runt 50 ekipage i rallylydnaden.

Och hörni - bara lite duggregn när jag gick med Hippie - sedan var det uppehåll hela dagen. Grått, mulet och fuktigt, men inget regn!

  

Ett par fina rosafletter fick vi med oss hem, ett par plaketter och en radda priser, hundmat, glasljusstakar, första-hjälpen-kit för hund, skedar, pärm för alla papper om hunden, m m.

En trevlig huvudutställning med vänligt samspråk runt ringarna, Folke och Brita Källsmark och Bror Johansson med fru gjorde ett kanonjobb vid grillen - all (sponsrad )korv såldes slut, bra pengar till klubben! Maarit skötte butiken  galant - äsch Maarit, jag glömde ju att köpa årsbok   återkommer via mail.

Vi stannade en natt till i vår stuga, tog det lugnt, åt gott igen (kalventrecote - smaskigt värre) och drack  medfört bubbel . Hemresan gick smidigt och nu är allt som vanligt igen.

Ja stort tack till alla er som varit involverade i den här utställningen - vilket BRA JOBB ni har gjort   






Av Britta Hammarström - 14 maj 2010 19:14

 Det kommer mera......

Men det blir nog i morgon ......

Vi tar det lite lugnt i afton.....


Av Britta Hammarström - 11 maj 2010 18:31

Bilen hemma från "magsköljningen" - märks faktiskt skillnad - går mycket mjukare. Oljan var, som Mulle Meck uttryckte det, "tokskitig"....

Lämnade Trofast  07 15 och fick en liten pigg Hyundai I10 (tror jag den hette) som lånebil.Den enda motprestationen var att tanka för så många mil man åkt. Det blev ju bara hem och dit, ca 2,5 mil - no big deal.


Har nu lastat alla tunga grejor - det var inte så lätt... det var... ja just...tungt....

Klippte gräsmattan på framsidan i går. Gräsklipparen är lite tjurig nu efter vintern. Krävdes ett antal ryck i snöret för att få den att starta - och vad händer då...?

Jo tanten får givetvis sk-tont i handleden (jag borde ha lärt mig) - typ carpartunnelsyndrom - och får sätta på handledsskydd f.....n....

Har man då dessutom kånkat ut tält, stolar, hage m m och stuvat in (med gnisslande tänder och stel blick - det ska gå - bara det här, och det här....) så skriker handleden högljutt och tänker inte låta sig bevekas av fromt tal....

Ja ja, det brukar inte sitta i så länge - har tagit bort orthosen och masserat en stund, får väl klippa i mig en Voltaren i afton om det inte släpper.


Hur vi ska få in all packning återstår att se.... men det brukar gå.

Man skulle nog ha takräcke och box.....


Så här ser aktuell väderprognos ut för Skara torsdag  - ingen höjdare.....


.00MolnigtO 6  (9) m/s
08.00RegnO 4  (6) m/s
14.00Molnigt12°SV 2  (3) m/s
20.00Molnigt13°NV 2  (2) m/s





 



Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7 8 9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards