Alla inlägg under maj 2010

Av Britta Hammarström - 10 maj 2010 19:23

Inte tal om att byta från fleecefodrade brallor och vinterjacka.

Elementen är avstängda, men värmepumpen tuffar och går mest hela dygnet - vad är detta för skruttvår   

Åkte ut med diskade prylar till klubben - ingen idé att diska där, vattendunkarna tar slut fort nog ändå.

Birgitta var snäll och ropade oss  igenom tvåan - det kan nog bli rätt bra, eller hur Hippie - ja ja, vi får se  

Stina och Bitte fick en träningsomgång de också - gick bra det med. På torsdag får allt matte tänka på hur hon sätter fötterna....


Handlade inför Simmatorpsdagarna på hemvägen. Britta Asp , Bittebarnet Ida och det Hammarströmska hydret åker på onsdag morgon, vi har en komfortabel stuga på Billingen, i två nätter.

På väg till stugbyn åker vi in till utställningsplatsen - Simmatorps Herrgård - och ställer upp mitt utställningstält, så har vi det klart på morgonen.

Kollade SMHI:s prognos för Skara 13/5 - inge´bra......    +6 grader, vind 6m/sek och regn.....

Ganska skönt att ha tältet uppsatt dagen innan, så blir det inte så blött "inomhus". Men det gäller väl att förankra det väl i backen.....

Klädsel - långkalsingar, varma brallor, tjock tröja och vinterjacka + regnställ för säkerhets skull.


Tisdag - i  arla morgonväkten (kl 07) skall bilen lämnas hos Mulle Meck för "magsköljning" - himla tur att de kunde peta in den innan man ska iväg på långkörning.


Ska nu palta på mig och gå ut och plocka ur träningsgrejor och barnstol ur bilen - visserligen ska vi bara vara borta i 2 dagar - men jag vet hur det är.

Kläder, lakan, handdukar (till mig och extra dylika till vännerna) toalettprylar,stövlar, mat,hundmat,utställningstält, hagen (den eminenta canvashagen), 2 stolar + lite annat ditten och datten - och så Brittas packning......

Med ett skohorn ska det nog gå bra   





Av Britta Hammarström - 9 maj 2010 19:12

Grattis Bettan och Olle - till deras egen Gammas fina placering i går på Osby BK.

CK och 2:a bästa tik.

Och ett stort grattis också till Inger Gille med Fornborgens Ivanhoe (Brasse) - de har rott hem två förstapris i lydnadsklass I på en vecka.

   



Och icke att förglömma - "Snygg-Göte von Fornborgen" d v s Fornborgens Isidor fick godkänd exteriörbeskrivning - (trots en retsam tvåa på utställningen....)

Och så var det ju lilla juniortiken Brantastigs Xelma, som bor hos Anneli och Britt-Marie (avelsrätten delas av kennlarna Brantastig och Fornborgen) - Xelma fick 1:a, HP och kom 3:a bland juniortikarna.






Av Britta Hammarström - 8 maj 2010 21:59

Lååång tävlingsdag   men jättetrevlig!

Både Bitte ochStina var anmälda till rallylydnadstävling på DTBK i dag, där skulle också DM i rallylydnad gå av stapeln.

Väntade in i det sista med att bestämma om Stina skulle delta- med tanke på att hon haft sin magåkomma och vi inte kunnat träna ordentligt. Vid ordinarie träning i går fick Stina vara med en liten stund - värstans kul tyckte hon och jobbade på som bara den....

Nå - då kör vi i dag!


Till denna tävling var 71 (!) ekipage anmälda - de flesta i nybörjarklass men även en del i fortsättningsklasserna.

Nybörjarklassen var delad i två grupper, vi (grupp II) var kallade till kl 10 00.

Jag hade startnummer 37 med Stina och 54 med Bitte. Efter banvandringen kunde jag ta det lite lugnt. Stina gick in som nummer 7 i sin grupp, sedan var det bra många hundar innan det var Bittes tur.


Stina var jätteduktig, men jag kände ändå att hon var inte riktigt "på topp" - "konvalescent" och skendräktig så det bara skriker om det.... (himla bra att kunna hitta ursäkter....)

Bitte var verkligen kanonduktig - men matte........

Ja matte, hon schabblade bort minst 14 poäng för Bitte....

Hade jag haft ordning på fötterna hade Bitte utan vidare kvalat in till DM hon också  

I rallylydnaden är det jätteviktigt att föraren gör precis rätt - här gjorde jag ett 10-poängsfel, när jag inte stod  still (bara ett par sek.) efter "sitt,ligg, gå runt hunden", utan lockade med mig Bitte direkt .

I dag dömdes efter nya regelrevideringen, tidigare kunde man göra som jag gjorde - men jag visste hur det skulle vara - SLARV!!! Och så var det någon annan fadäs...


Bitte blev godkänd, har nu två godkända resultat på två tävlingar (93 och 71 poäng) , Stina, blev godkänd med råge (84 poäng) ,har nu tre godkända resultat på tre tävlingar (97,77 84) och kan gå vidare till nästa klass.


När alla tävlat i respektive klass, togs de 12 bästa ekipagen ut till DM-klassen. 6 ur nybörjarklass I och II, 3 ur vardera två högre klasser - inalles 12 ekipage av 71  gick alltså vidare.

Jag blev väldigt förvånad när mitt namn ropades upp - Stina hade kvalat in till DM   


DM-banan var sammansatt av skyltar från alla klasser - innebar att  alla över nybörjarklass (bl a Stina och  jag) skulle tävla med skyltar och figurer som vi aldrig sett, inte hade en susning om hur man skulle genomföra....

Vid banvandringen fick man ju en liten "hint" om det hela - det var snurra hit och snurra dit, byta sida bakom ryggen, hund på höger sida  m m ....


Ut och försöka träna.....

Stina hajade faktiskt "snurrandet " riktigt bra, fast hon aldrig någonsin gjort det tidigare - "handling" på höger sida gick också förvånansvärt bra....

"Äsch, vi gör så gott vi kan" - det var väl ungefär så de flesta av de 12 DM-ekipagens mattar och hussar resonerade...


Och lilla Gull-Stina - hon följde mattes kroppsspråk, röst och pekfinger - gjorde "figurer" hon aldrig gjort förut och hamnade på en 5:e plats, av 12,  i DM - oj, så mycket beröm hon fick av publikum  


Så otroligt trevliga dessa rallylydnadstävlingar är ! Stämningen är 100 gånger mer avspänd och trivsam, än vid andra lydnadstävlingar.

Rallylydnaden blir officiell den 1/7-2011 - innebär att alla måste börja från "scratch" - men har man tävlat ett tag inoff. är det ju en klar fördel .














Av Britta Hammarström - 7 maj 2010 18:10

I går hade vid en rejäl sökträff på Mälarö BK.

Hasse Johansson (som har colliepojken Viktor och som var en av deltagarna vid vallningshelgen i höstas) och jag, har flera gånger pratat om att vi skulle ordna träffar med "våra" respektive sökgrupper - komma på nya marker, få nya figuranter, få nya idéer, hjälpa varandra....


Den långa tuffa vintern kom liksom emellan....

Nu hittade vi dock ett datum som passade de flesta och träffades i går afse på MBK. Anna-Lena hade bakat drömgoda scones, Gittan hade med creme fraiche och aprikosmarmelad och jag bidrog med havreflarn.

Vi startade med fika och scones - körde presentation och lite funderingar kring hur vi ska lägga upp detta samarbete.

Ett jättetrevligt gäng var det som kom - vi talade fnissande om att "med scones etc, sätter vi nu ribban för hur dessa möten ska börja i fortsättningen"  


Då vi var totalt 13 personer och började kl 18 30 (de flesta i den andra gruppen är hårt arbetande och kan inte komma ifrån på dagtid) var det ju helt uteslutet att alla skulle kunna träna. Nej, den här gången var det "gästerna" som fick träna och vi MBK:are ställde upp som figuranter och stighållare.

Så himla kul det var att se ett nytt gäng hundar och förare   

Duktiga hundar och fokuserade förare!

Vi bestämde några fler datum, 20/5 ska vi träffas på södra sidan av stan´och då blir det våra hundars tur att jobba.


Jag var en av figuranterna åt Viktor, här kommer han i full fart och har redan börjat tala om att han hittat mig _ ooooovvooovvvovvvovv!

 


"Hasse-husse" och Viktor traskar iväg, efter fullgjort träningspass.


Var även figurant åt glade, energiske lagotton Totti  


Härlige målmedvetne storpudeln Frodo - vilken grabb!!!


Och här är lilla snabba,glada kelpien Bossa



En superkoncentrerad husse Ronny med sympatiske schäferpojken  Nikko

   

   

Fick tyvärr inte någon bra bild på den andre schäferhanen - Ivan - även han en go´och arbetsvillig gosse.




Av Britta Hammarström - 7 maj 2010 10:00

I går landade ett paket, poststämplat i Finland, i min brevlåda.

Och se bara vad som fanns däri   


En hel serie fina studiokort av fröken Hilma - en verkligt fotogenique liten dame, tycker (den naturligtvis helt opartiska  ) uppfödaren.


Och en väldigt snygg tygväska med v-spetsmotiv


  


Tusen, tusen tack Krista och Pete!!


Av Britta Hammarström - 5 maj 2010 19:17

...blev det i dag.

Jag vallade uppletanderutan och Birgitta hämtade prylar.

Hippie har bara gjort detta en gång förut -man såg hur frågetecknen virvlade runt i hennes huvud - men hon hajade idén!

I dag var hon jätteduktig, visste genast vad det handlade om och tog hem tre föremål - ett i leeedur, ett i plats och ett i tyg - duktig Hippie   


Birgittas Nadja höll på att gå upp i limningen innan hon fick ge sig ut och leta

  

Flög runt som den fasanmissil hon är och hämtade sex föremål - hämta grejer - se de´e´livet de´  


Mitt småfolk fick också jobba, Stina fick bara hämta ett par prylar , hon får tat´lite lugnt ännu - Bitte - där var det också missilstuket, dessutom ska hon ju gärna ruska ihjäl förmeålen medan hon kommer in med dem.

Sedan blev det allgemenies träning på plan, vi hjälpte varandra med budföring, något som alla fem närvarande hundar tycker är lika vansinnigt roligt. Lite spridd egenträning och så gemensamt lunchfika. En helt vanlig, trivsam dag på klubben för oss pangisar och våra hundar som glatt flinande och svansviftande visar hur mycket de uppskattar aktiveringen.


På eftermiddagen blev det en liten skogspromenad, innan jag hämtade Eli.

Men hörni! Visst är det kanonbra att folk plockar upp efter sina hundar   

Men.....

  

Hade det inte varit bättre att låta bajset ligga kvar i skogen?

Hade nog försvunnit fortare då...

Nu lär det väl ta sisådär en hundra år innan påsen förintas...





Av Britta Hammarström - 4 maj 2010 17:58

På bara ett par dagar slog björkarnas löv ut - från 0 -betydligt mer än musöron på 48 timmar  

Tog det här på förmiddagen, uppe på åsen vid Myra sandtag.


Beundrade också alla mäktiga granar med kottar i mängd.

     


Läser - med en lätt ljusgrön nyans av avund - på Irene och Huliganens blogg om tidiga skördar i trädgården....

Här är man förtjust över att se några små strån gräslök ovan jord   

I övrigt är den lilla planteringsytan rent kalhygge. Har i dag petat ner diverse frön och vattnat grundligt - nåt´litet fjutt blir det väl....


Det är så skönt att veta att man aldrig behöver bekymra sig om var man ska stoppa eventuella penningar   

Närmast gäller det att mata låssmeden med lite stålingar - måste byta lås i garagedörren - det är så nött att det går i baklås vilken dag som helst, dessutom har nyckel saknats i ett antal år.

Måste vara dålig kvalitet....

Har ju bara suttit där sedan 1963   


Och så bilen igen...

Det är ju en åjtomåjt - har senaste veckan faktiskt känt när den har växlat, väldigt mjukt, inget huggande, men ändå - det har aldrig känts tidigare.

Rådfrågade Mulle Meck och han sa att förmodligen behöver oljan i åjtomåjt-lådan bytas, det görs inte vid vanlig service - är lite mer omständigt, all olja måste bort och den trycks ut medan motoron går.

Jaha.....

Och tid till det finns när.....?

Mulle Meck är en hygglig prick, rätt fullbokat den här veckan, men hittar han ett hål så ringer han. Annars trodde han säkert att jag kunde bli hjälpt före onsdag i nästa vecka.

Då vi åker till Simmatorp på onsdag vore det verkligen hyvens om Mulle och hans grabbar kan fixa oljebytet.

Jag frågade inte ens vad det kommer att kosta - vill inte veta......

Låsköret går på ett par tusen, det vet jag i alla fall.

Ingen ide´att hetsa upp sig - måste det göras så måste det.

Inte för att garaget är någon skattkammare - men visst finns det bra verktyg m m där - och det är väl rätt praktiskt att kunna både stänga och låsa dörren.


Tänk så många år som vi åkte hemifrån utan att låsa ytterdörren - i dag är det inte riktigt så, det  "tas utan att fråga om lov" även om vi är väldigt förskonade från  veritabla inbrottsvågor här på Ekerö.




Av Britta Hammarström - 3 maj 2010 19:09

I flera dagar har det varit trögt och seeegt att komma in på bloggplatsen - ibland har det inte gått alls.

Det här är tredje försöket i dag.

Men jag måste erkänna att den riktiga blogglusten inte riktigt infinner sig - det finns alldeles för mycket att göra utomhus!

I dag har jag texxempel grävt upp en tråkig rosenbuske,någon slags stammad sort med knappt synliga små blommor, som huserat på husets ena långsida.Busken har mest ägnat sig åt att skjuta en massa rotskott. Lagt ner ny jord och i stället planterat en clematis. Vi får se om den trivs, di kan ju vara lite kinkiga.


Stina mår fortsättningsvis bra, jag vågar knappt tänka på hur det ska bli när hon slutar med Zantac - om hon blir dålig igen....


Den här bilden fick jag från Bittebarnet Alex´matte.

Bildtexten löd : Spring för livet Alex!

Och nog ser det ut som om han gör det    men det handlar nog mest om tokspring med andra hundar.

  

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7 8 9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards