Alla inlägg den 18 maj 2007

Av Britta Hammarström - 18 maj 2007 20:09

En härlig dag!

Lugn och fin, men ändå innehållsrik. Stillsam promenad vid 9-blecket - Hippie hade sträckt sig lite i ena bakbenet när hon for fram med ettåriga collidamen Gamma medan jag var i V-ås, lite stillsamhet var på sin plats.

Hemma - lite plock med tvätt, läsa tidning, kolla mailen......

12 30 hade vi tid hos veterinär Mikael (här på Ekerö) för Hippies valpsjukespruta. Hippie klev kavat in på den lilla (ännu provisoriska) mottagningen, slängde sig i famnen på Mikael och pussade honom glatt. Stod på bordet, lugnt och fint, mest intresserad av den lampa som fanns i ena änden av bordet. Inte ett pip när hon fick sprutan - Mikael utgjöt sig i positiva ordalag om den lilla trevliga och sociala colliedamen - matte sög i sig....


Klev in i djurshopen som ligger intill - detta är verkligen ute i obygden - men verkar funka bra. Inköpte nytt halsband (blått) till Hippie, som vuxit ur Bittes valphalsband, en säck mat till Bitte och Stina plus en ball pingvin till Hippie, den låter, men inte så där vidrigt gällt utan den liksom kluckar .....

Visst, får inte glömma - köpte också collidekaler till sidorrutorna bak på Volvon. Nu ståtar både västgötar och collie där - man är rätt fånig eller hur......


Åkte sedan till klubben och rastade alla tre - liten kort promenad i skogen. Det var tomt på alla planer, så jag tog två bollar i snöre och gick ner med Bitte och Stina, Hippie  la sig och somnade i bilen  - och så hade vi en tokrolig stund, att springa efter dessa bollar är bara såå roligt, eftersom de sitter i snöre så kan man kasta  långt - brudarna springer fortfortfort, kastar sig över bollarna och så snabbt  tillbaka "igen, matte, igen"!!! Dom är så helt fantastiska dessa små - vet exakt att nu  är det lek och stoj på appellplanen, hej och hå!

Skulle jag ta bort bollarna och säga till dom "nu flickor skall vi träna"! Jaha, då kammar dom till sig och är omedelbart inställda på jobb - och stumparna går lika mycket ! Träna är jättekul, man får vara ensam med matte, hon gör en massa balla saker med en och man får smek, beröm, godis, får springa efter boll - man kan också få åthutningar, men då tar man dom, skärper sig och så är det kul igen.


Hemma igen fick hundarna varsitt nykokt märgben - mums! Vidtog en lång stunds snickrande och fixande i trädgården - trevlig aktivitet, bra tandborste och bra massage för tandköttet.

Jag vet att det råder många olika uppfattningar om hur märgben skall "serveras" till hundar - t ex råa eller kokta. För oss  har det fungerat utmärktmed kokta ben, till västgötar, collie, golden och riesen. Det har aldrig blivit några akuta magstörningar p g a för mycket eller för stark märg, när hundarna fixat färdigt, då de fått  benen utomhus, sköljer jag av dem, torkar dem och så kan hundarna ha dem inomhus i ett par veckor - återigen, finfina tandborstar!!



Bettan och Olle kom vid 15-snåret. Montering av min tjusiga låsbara brevlåda vidtog. Bort med gammal brevlåda, gräva för stenplatta, jämna till, borra i stenplatta med cementborr, fixera, skruva - et voila! Där står den nu i all sin gröna glans.

Vi avåt sedan god middag i trädgården, alla hundar var omväxlande ute och inne  - totalt har vi 7 stycken - funkar väldigt bra, men ännu så länge får inte Hippie vara ute med riesendamen och -herren - dom är görsnälla, men alldeles för stora och ångvältar ner henne totalt när dom far fram och vill leka.

I morgon är åter en lugn dag, dags att klippa bort vissna tulipaner, narcisser och påskliljor i trädgården - sedan en tur till klubben och lydnadsträning med Bitte och Stina.

Resten av dagen ägnas åt Mälarö BK:s tidning Rapportören - bör få den färdig "till trycket" under nästa vecka.


Söndag är det kalas hos mitt yngsta barnbarn på Ettans väg i Kungsberga (jag bor i mitten av Ekerö, Bettan och Olle "till höger", Janne, Pernilla och barnen "till vänster" -väldigt praktiskt)

 - lille Eli blir 2 år - otroligt!!










Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards