Alla inlägg den 9 maj 2007

Av Britta Hammarström - 9 maj 2007 22:31

Måste väl få skryta lite....

Lapptäcket är klart! Jag är väldigt nöjd med det, färdigt kl 23 00 i går afse. Det första jag sytt på många år - sömnad är definitivt inte min starka sida, men understundom får jag ett ryck - brukar dock inskränka sig till saker som färdigställs meddelst raksöm eller /och zigzag.


Miss Hippie artar sig splendidly! Lättsam, glad, har inte kissat eller bajsat inne en enda gång sedan hon kom.

I dag debuterade hon på brukshundklubben, jag hade gång 8 av 10 på valpkursen. Jag var påklubben redan kl 11, kursen startar 13 . Gick en liten promenad med alla tre, så fick Hippie vara med i stugan när jag åt en liten snabb lunch (Risifrutti och banan) - Hippie snufsade runt i stugan, nyfiken och oberörd, trippade uppför yttertrappan utan muck, det är en genombruten ståltrappa - mången valp och även vuxen hund har tvekat där.


Tog med alla tre ner i agilityhagen för att Hippie skulle få miljöträna bland hindren och kolla in dem - HA! Det tog inte 30 sekunder, så for hon på eget bevåg genom en tunnel, ut på andra sidan, in i tunneln, rafs, rafs igenom och så ut - där blev jag igen lite impad av hennes företagsamhet och oräddhet.

Så fick Hippie ligga i bilen och ta igen sig - Bitte och Stinas tur, jag tog ner dem en och en på planen och tränade ordentligt  - mycket skoj och lek mellan momenten - de måste få känna att de betyder precis lika mycket för mig nu,även om jag ägnar mig åt äcklet...ähh, förlåt valpen.


Lyckades i går ta en bild med telefonen, då Hippie glatt susade runt med metallapporten på min appellplan utanför tomten. Det tog mig över ett år att få Stina att ta metallapporten - den var bara  otäck, nu funkar det bra.

Bitte har mycket lättare för det, men har inte heller hon spontant tagit den. Clara Cluck hade inga som helst problem med metallen.

Intressant att se hur olika individerna är.


Stina och Bitte var lite låga i förmiddags - de hade sett fram emot sophämtningen - sopbilen kom, tömde och åkte - och hon var kvar!!!!


De har båda resignerat - inte helt - men attityden ändras nästan från timme till timme. Stina går nu och lägger sig i samma Biabädd som Hippie - men hon tänker inte sänka sig till att leka med henne än på ett tag.

Bitte gjorde lite lekinviter på tomten i morse och det blev lite trevande och prövande spring och tagfatt - men bara en kort stund - här skall hon inte tro att det går att röja och skoja hur som helst!

Först skall Hippie lära sig veta-hut-leken ordentligt :0)


Nu blev det mycket tjat om Hippie, men jag måste bara berätta.....

Stod i hallen och hörde plötsligt ett underligt ljud från köket - "är det en kran som står och rinner"? " Läcker diskmaskinen"?? Tittade ut i käket och där står Hippie med hela banannäsan nere i vattenskålen och blåser bubblor :0) Upp med nosen, ena tassen i skålen, lyfte upp tassen och tittade på den - aha! Blöt! Ner med snoken igen och så blåstes det bubblor igen. Precis som när barnen fick lära sig "koka kaffe" i simskolan :0)

Happy Hippie är en kul liten pryl!








Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards