Alla inlägg den 15 maj 2007

Av Britta Hammarström - 15 maj 2007 19:55

Avreste på fredagen till Gålö.

Där hade Fornborgens kennel, d v s dotter Bettan och hennes man Olle ordnat kennelträff och träningshelg. Samling 18 30 på stor gräsplan. Presentation av de två instruktörerna, Tiina och Linda - kanonduktiga tjejer båda två, kunniga och pedagogiska. Tiina hade hand om "skogsjobbet" d v s spår och sök, Linda hade hand om lydnaden - Linda väntar barn om några veckor och skulle alltså inte galoppera runt för mycket i terrängen.


I träffen/träningen deltog både riesen och collie från kenneln, ca 20 hundar. Två av Hippies syskon var med och även hennes mamma - vilken lycka:0)

Vi delades upp i två grupper, jag kom i Tiinas grupp med Hippie. Vi körde lite budföring - även enkel övning med valparna - Hippie var stormförtjust i den här övningen, man fick både springa fort och så pussa Tiina! Gjorde också en tävlingsbudföring med Bitte, gick utmärkt!


Det blev ganska rått och kallt när kvällsdimman rullade in från havet - kom som en grå vägg. Presentation, genomgång av morgondagen och budföringsövningen fick räcka för kvällen och vi drog oss tillbaka till våra små stugor på Gålö camping.


Lördag morgon samlades min grupp vid gräsplanen, i bilar. Karavan till skogen och spårläggning - även "babyspår" för valparna - jag var klart nöjd med Hippies insats, hon var väldigt duktig, tuffade på i spåret, stannade ett par gånger och fixade lite, men fortsatte igen och  blev helt galen av lycka, när hon vid spårslutet hittade en liten plastburk med både pannkaka och korvbitar - WOW!!


Jag lämnade sedan spårgruppen och åkte tillbaka till gräsplanen där det pågick lydnadsträning för fullt. Kaffepaus utbröt och då passade jag på att  få  "tävlingsropande" av moment ur lydnadsettan och -trean , Bettan ställde upp så att jag fick träna både Bitte och Stina.

Så åkte flickorna och jag hem - resten av gänget jobbade på  till söndag lunch.


Måste ju hem och förbereda för söndagens evenemang, öppet hus p g a iråkad 65-årsdag ;).

En fantastiskt rolig "föllsedag" blev det, en massa folk strömmade in, med början strax efter 13 - så höll det på fram till 20-snåret.Trivsamt umgänge, god mat (kan jag lugnt säga, eftersom det var catering från ICA - alltså inget skryt ;) )

När krutröken lagt sig, fick jag hjälp av mina nattgäster, käraste släktingarna Åke och Eva från Blekinge - vi röjde, Åke diskade, Eva torkade (jodå, diskmaskinen gick hela tiden - men det blir ju så förgjordat mycket glas på sådana här tillställningar) och jag plockade undan.

När vi var klara, dukade vi fram lite mer käk, satte oss i lugn och ro,åt och drack gott, avslutade med kaffe, whisky och den lilla tårtsnutt som var kvar.


22 30 var det "lights out", vi var rätt trötta alla tre - hundarna var totalt slut, Stina och Bitte hade umgåtts kraftigt med alla som kom  - Hippie vad medvetslös! En av de valpar som var med på träffen, kom även till mig med matte och husse (lilla Exi bor också på Ekerö) - så förutom att hälsa på alla människor så lekte dessa båda i timmar .

Jag fick med lock och pock Hippie att kissa innan jag gick och la mig - när jag lyft upp och la henne i sängen, hördes bara en liten stönande suck, sedan rörde hon inte på sig på hela natten.


Fick en massa fina presenter - samt en ordentlig påfyllning till vinförrådet, alltid trevligt :0)

Barnen och bästa vännerna kom kånkande med precis vad jag önskat mig - en låsbar brevlåda! Toppen! Nu behöver varken ungar eller grannar tänka på min post när jag är borta. En häftig stol med parasoll (toppen till tävlingar och utställningar) fick jag av min systerson med familj.

En present fick jag redan på Gålö - Mia och Ronny, som har två collie - presentade mig med ett års medlemsskap i collieklubben - så himla rart av dom :0)


I morgon bär det å´igen. Till Lövudden utanfär Västerås, där har västgötaspetsklubben sin huvudutställning - 100 götar skall visa upp sig! Jag skall tävla lydnad med båda damerna och ställa ut båda. Lilla ulltotten får bo hos Bettan och Olle medan vi är borta - hon är för liten, får inte vara med på sådana jippon förrän hon är 4 månader.

Jag planerar dock för hennes utställningsdebut- Möklinta i juli ! Dit kommer nog fler ur kullen, roligt!








Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards