Alla inlägg under maj 2011

Av Britta Hammarström - 8 maj 2011 14:02

Och likadant över hela landet - härligt!

Men så ovan man är vid värmen - både folk och fä.


Ida kom med matte vid lunchtid. Efter mycket noggrann övernosning av alla var det lugnt. Det dröjde inte länge förrän Ida och Skrållan röjde runt, inte så länge, det var för varmt!


     

Men jag då? Vill ingen leka med mig?

 

Näää Hippie, det är tarvligt att smyga på någon som sitter och kiss.....

 

Bitte och Stina höll sig mest i skuggan på altanen och lät ungdomarna röja bäst dom ville.

 

Hej då Ida! Vi ses i morgon!

 




 

Av Britta Hammarström - 8 maj 2011 10:13

...bilorienteringen är man vanligen rätt tom i bollen - hjärnan går nämligen för högtryck hela kvällen.

Det gäller att lista ut vilken väg man ska till (för att t ex hitta en liten metallpinne på ett berg, pinnen ska mätas med måttband..eller i en lekpark räkna plastknoppar i en lekställning...)

Vägnamnet man efter att laget har vridit hjärnorna åtta varv, ligger inte på Ekerö, kanske i Bromma, men har en motsvarighet på Ekerös lista med vägnamn - två kolumner, Bromma och så *ekerö....ähh, jag orkar inte förklara mer...


Vad sägs om frågor som:

"Den lede och en av tre,

som i matten blir en cylinder.

Kan man kanske se på fruktfat i december"


Blev Fikonvägen

Den lede fi + kon


Eller

" kan vara högt efter Sophia med s.

Ett drömspel 1916 hör uppfördes"


Blev Lorensbergsvägen (eller gatan, minns inte)

Loren + s och Strindbergs Ett drömspel uppfördes på Lorensbergsteatern 1916

(men det vet väl varenda människa eller hur...)


Mobiltelefon/internet får ICKE användas. man får bara skrynkla den egna hjärnan och använda värdfamiljens bibliotek, där diverse uppslagsverk finns.


På slutet finns alltid några "favoriter i repris", mitt lag klarade i alla fall två av fyra.

T ex "Har med Paul sjungit mången duett och har väl bur med frett"

Artillerigatan

Art (Garfunkel) bur med frett = bur med iller i


Himla roligt är det och alla lag går in för uppgiften till 150% - vi var 10 lag och det lag jag var me di  kom 7:a - lite irriterade (på oss själva) var vi - men ibland har hjärnan gått varm och då slirar det bara.


Nu kommer lilla Ida snart.




Av Britta Hammarström - 7 maj 2011 10:13

Mandrom har halkat ner i tidningsträsket igen. Jobbar för fullt med båda blaskorna - vill ha allt klart i god tid före månadsskiftet.

I övrigt slits det i trädgården, ogräset växer ju tyvärr lika mycket som allt annat - om inte mer!

Resten av tiden går åt till vännerna. I torsdags kväll kom rallylydnadsträningen i gång på allvar - jättekul! Både Stina och Bitte log med hela kroppen.

Nu är vi en rejäl grupp, samlades efter träningen och planerade framåt. Jag ska ladda ner olika banförslag och så väljer vi ut en eller två till varje träningstillfälle. Vi har också fixat en pirra och en låda - nu behöver vi inte kånka de förb... skylthållarna upp och ner fårn planen, de är både tunga och lite svårhanterliga. Banan görs i ordning i klubbstugan, skyltarna ställs i lådan, pirran dras ner på plan och så ställer man upp banan, respektive plockar ihop och drar upp till stugan. Lätt som en plätt!


En bra sak vore om någon rallyentusiast kom på någon annan typ av skylthållare - dom här i plåt är inte kul! Det lär finnas i plast men sägs att de går sönder.


Nu råder det nog ingen tvekan om att Ida är dräktig. Har mått illa, det har gått över nu, "äggviteflytningen" kom i går, spenarna har vuxit och hon är lite grinig mot andra hundar - vilket hon aldrig är annars, tvärtom!

I morgon kommer Ida hit och stannar över natten - matte ska på kalas inne i stan'.

Måndag hämtar jag upp Britta och så åker vi till Albano för ultraljud på Ida - huvva så spännande!

Bara det inte blir 10 stycken....eller 8.....


I kväll ska jag på den årliga, roliga bilorienteringen. Anordnas år efter år av Ami och Håkan, min goldentik Rakels uppfödare. Hur dom orkar är en gåta :0)

Lika roligt  och lika svåra och kluriga frågor varje gång.




Av Britta Hammarström - 3 maj 2011 09:36

Nu blev det väl i alla fall fel  - drar upp persiennerna den tredje maj och ser att snön faller i stora flingor!


  

I går kväll fick vännerna och jag lite extra underhållning. Vid 21-tiden ville gänget absolut ut i trädgården, jag släppte ut dem och de for fram till häcken. Ett par skall men sedan blev det tyst och de stod där och vädrade och lyssnade....

Jag gick ut och lyssnade. Det väsnades ordentligt i den torra vassen runt diket som går alldeles nära tomten, slutar ca 3-4 meter från mig. Vad i hela friden.... Är det något djur som har fastnat? Något trafikskadat? Gick ut och fram till där det lät. Såg en råbock som krumbuktade sig, krafsade med klövarna i backen, slängde med huvudet. Ett par sekunder undrade jag om han var sjuk eller skadad. Han brydde sig inte ett dyft om mig fast jag stod bara ca 3 m från honom. "Hör du grabben, hur är det fatt"? Vi stod och tittade på varandra en liten stund, han kom några steg närmare mig, vi tittade varandra vewrkligen rakt i fejset. "Du ser inte ut att ha skadat dig, what´s happening dude"? Då hörde jag mer prassel i vassen och såg den andra råbocken - där trillade pengen ner   Två bockar som slogs om reviret! (alltså hade den ene blivit av med plastpåsen). Jag flyttade mig lite för att inte störa, men de brydde sig fortfarande inte om mig, så jag gick närmare igen. Då (döööööhhhh) kom jag på att jag faktiskt kunde filma med tillefonen. Det var ju rätt mörkt, men blev lite ändå.

Till slut gav den ene upp och gick långsamt och majestätiskt ut på fältet - sen' höll de på och svor åt varandra en stund. Den andra sekvensen försökte jag rotera efteråt - men si det ville sig inte - gick att ändra i telefonen, men inte att spara i det läget. Sk-t samma, man hör dem i alla fall   

Under hela denna tid stod alla vännerna knäpptysta inne på tomten,ett par små "muff" när det brölades, men inte ett ljud när jag gick in igen heller. De såg bara väldigt uppmärksamma och nästan lite betänksamma ut - hajade tydligen att här hade det varit allvar - inget man skulle lägga sig i.


  http://www.youtube.com/watch?v=_NKEIteUFpU

Med lite god vilja så ser man...... det var lite för mörkt...

http://www.youtube.com/watch?v=6MpdyAFQa0o



 

Av Britta Hammarström - 2 maj 2011 18:10

... blev det i dag. Bettan och Olle kom på besök med alla sex pupporna och mamma Issi. Träning att åka bil och att kolla in ny miljö. Häromdagen var de hos Eli med familj på Ettaqns väg - susade runt på deras stora äng.

Eftersom vädret i dag har varit grinigt, kallt och t o m bjudit på hagel    blev det besök i mitt kök.


Glada och nyfikna små colliesar skuttade runt och undersökte köket, när det var klart och de hade röjt färdigt, la de sig lugnt och knoppade in en stund innan de for hem igen.

 


 


 


 


 


 













Av Britta Hammarström - 1 maj 2011 11:37

...för de fina bilderna på kompisarna Brasse (Fornborgens Ivanhoe)  och Kotte (Grålötens Tut i Luren)!

   


Och grattis Yvonne - till att Kotte kan lägga ännu en titel till den redan imponerande raden

C.I.B DK UCH NO V-09 NORD JV-07 NORD UCH SE V -10. ( C I B står för International Beauty Champion och ersätter INT CH) Fast borde inte bokstäverna stå i en annan ordning.... IBC...?

Detta slipper jag i alla fall få på golven, i soffan och i sängen...

Himmel så Hippie fäller - ett tag med borsten och den är full!

 

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards