Alla inlägg den 27 april 2007

Av Britta Hammarström - 27 april 2007 19:01

...så var nog besiktningsmannen inte så himla trevlig.... (se "moment 22). sagde gosse anlände i måndags, iklädde sig rymddräkt, andningsmask, hanskar, tool box, etc och klättrade ner i min grund. Återkom till face of the earth ca 30 minuter senare, drog av sig rymddräkt etc och klev med viktig min in i mitt kök.

Pluggade in och startade upp sin laptop, bläddrade i papper, kollade in mig, bläddrade lite mer - och så vevade han igång! Gott im himmel! Vilken kulspruta!! Hur många ord som helst i minuten! Här talade vi "avfuktare,mikrobiell påväxt, % hit och dit,dräneringspumpar, 30cm singel, fiberduk, och ovanpå detta  åldersbeständig plast, sätta igen ingången till grunden med lufttät lucka,sätta igen alla ventiler runt husgrunden, eventuellt gräva upp på framsidan och dränera mer, mm mm ..... (150.000 - 200.000 i runda slängar).

Mandrom ställde ju en del frågor under resans gång - då kom det arroganta kommentarer, typ "hur har du tänkt dig det då", gång på gång.  Enough is enough! Läget är sålunda lille rymdman, att det här är ingen ensam  lättskrämd tanta, som man kan manipulera hur som helst :0) Den här tanten lutade sig fram över köksbordet, spände ögonen i lillen och sa " Nu är det så här - du är här för att göra en besiktning och svara på mina frågor - nu slutar du att behandla mig som en idiot och svara ordentligt på vad jag vill ha svar på"!


Tonen blev omedelbums bättre! Vi fortsatte diskussionen och vad händer sedan? Jo! Folke och Feja hade lutat sig en stund uppe i sitt gästrum, nu kom Folke ner i köket - och DÅ skulle ni ha sett! Vilken uppenbar ändring i tonen och "approachen" det blev på lillen! NU kom det nämligen in en person som betydde något - en karl! Stackars dom tanter som är ensamma och inte är så bitchiga, när det gäller, som jag!!! Här luktade det "skräm livet ur tanten och se till att hon  betalar" ,lång väg.


Folke ställde några kunniga och vettiga frågor och hela besöket slutade med att "rymdis" snarast skulle skicka mig bilder och protokoll från besiktningen - och så skulle jag (eventuellt) höra av mig - fat chance!

 Mandrom har nu pratat med den gode Håkan  - byggaren som renoverat åt mig i vintras - en kunnig, klok, otroligt erfaren byggare - H. lät mycket skeptisk till föreslagna åtgärder - han kommer och gör en egen besiktning nästa vecka. Vid behov kan hans gubbar lägga ner en plastmatta (avdunstningsstopp).  Så har jag kontakta gammal hundpolare och "röris" - Danne - som kommer om två veckor och kollar om det eventuellt är läge att byta järnrören i grunden, mot plaströr - ingen enorm historia alls.

Dessutom ringde jag en av besiktningsmannens konkurrenter (men dom erbjöd ju bara "scheisse" fick jag höra av lillen) - han skrattade när jag berättade vad jag fått för förslag och sa "jo du, det här låter som både livrem, hängslen och fallskärm på en gång" - gav mig sedan ett par väldigt vettiga och lättfattliga förslag till åtgärd - självklart med en liten brasklapp eftersom han inte varit här, men ändå baserat på lång erfarenhet. Den killen hade jag velat ha här! Även om han pratat 150.000 lök, så hade jag lyssnat!


Bilder och protokoll har kommit - så vitt man kan se på bilderna är bjälklaget friskt som attan (jag hade väntat mig halvruttet, mögligt, svampangripet virke, efter "Rymdis" beskrivning), Litet vatten står i "bassängen" där rören går ner och väldigt lite under den gamla (tömda och sanerade ) oljetanken - enligt min granne Ulf, stod vattnet långt upp på tanken och långt upp på grunden vid "bassängen", när han var nere för några veckor sedan och hinkade ut. Ergo! Det vatten som vällt in efter hans läcka har nu försvunnit.


Nu avvaktar vi "grabbarna grabbers" besök och gör sedan upp en handlingsplan.

En husägares "rap" (Obs! Detta är inte mitt hus;) ):

 Det är spännande att ha ett hus ,

läckor, mögel, vägglus.

I grunden vatten och ett stort j-a hål,

i trädgården mördarsniglar och kirskål.

Drag i fönstren och de släpper kitt,

men "what the hell" - det är mitt!






Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards