Alla inlägg under april 2011

Av Britta Hammarström - 22 april 2011 09:14

 



Av Britta Hammarström - 20 april 2011 20:08

 
Bloggplatsen verkar ha problem.Kunde inte logga in i går - till slut gick det, men det går inte att lägga in bilder. Har mailat deras kundservice men ännu inte fått svar. Det är andra gången på kort tid som det strular så här....
Undrar om man ska byta bloggsajt...
Men det vill jag egentligen inte, jag gillar den här och det har oftast fungerat bra.
Lite irriterande är det dock när man istadigt får meddelande "Internet Explorer har stött på ett problem och måste avslutas"....
 
 
Har åkt på en vårförkylning :( Kom som en blixt i går. Mina förkylningar brukar inte hålla i sig mer än några dagar, blir nog inte så farligt. Man får ta det lite lugnt ett tag. Undrar om familjen vågar sig hit till lördagens påsklunch......
 
 
Satt och påtade ihop ett påskkort till bloggen i går kväll, men det får ligga där i bildarkivet och vänta....
 
 
 
       GLAD PÅSK!
 
 
 
 

Av Britta Hammarström - 18 april 2011 17:23

 Jag är ingen duktig gärtner - långt ifrån ! Om jag fick leva om mitt liv, skulle jag nog bli trädgårdsmäster eller/och  veterinär - skulle säkert gå att kombinera på något sätt. 
 Som det nu är gör jag mer eller mindre taffliga försök att ha en snygg trädgård. Är inge' bra på jordblandningar och sån't - mycket god vilja och lite kunnande, skulle man nog säga. Inte har jag ro att lusläsa trädgårdsböcker heller. Jag kör med "trial and error-metoden" och det går rätt hyfsat ändå   
 
Någon slags små hyacinter, inte vanliga pärl- utan några andra... och vårlök
 
 
...och så di här gula vaddenuheter.....Någon?
   
 
De första påskliljorna blommar och den här hortensian jobbar hårt med bladknopparna.
   
 
 
 

Av Britta Hammarström - 17 april 2011 17:41

Dessa Y-systrar  

Anna och hennes Yra är ju bara så fenomenalt duktiga i agility. Ystra "duktade" sig i går på rallylydnadstävling och i dag glänste både Ylva Yllesocka (Stina) och Ystra Yllehund på utställning i Västerås.


Både Stina och Ystra fick Excellent och gick vidare i veteranklass tikar (4 tikar) . Stina vann klassen, blev också 3:a i bästa tik, Ystra kom 4:a - och Stina vann mot veteranhanen och blev Bästa Veteran!

Lilla Skrållan var ju med också. Skötte sig förnämligt! Fick Very Good (d v s 2:a) vilket jag klart hade väntat mig. Skrållan behöver mogna, få mer massa.

Stina och jag drog ett varv i stora ringen - 30 veteraner....och 4 blir kvar....så det blev bara ett varv, men Stina var lika fräsch där som i rasringen.

BIR blev Svedala Kjelle Käpphäst, som också fick sitt championat   

Grattis Åsa, Kerstin och uppfödare Anita.

BIM blev Dangas Nala -X. Grattis ägare och uppfödare Ingela och Anders.

Tikcertet gick till Höckgårdens Daga.  

Grattis ägare och uppfödare Tove och Sture.



Jajaja...jag kan titta rakt fram - om du tar bilden FORT!

 

Jag bara måste köpa en "Very Good"-rosett till Skrållan. Titta så himla glad hon är över den  

Hon sitter och stryker över den med tassen och säger "jag tycker att blått är jättefint". Övriga gänget säger "jaaa Skrållan, den är så fiiin! Och passar så väldigt bra til din päls"

 

Stinas kritik: Tik med fin klass, kraft och elegans tillsammans.Parallella plan i huvudet. Saxbett.Bra hals. Mycket stark rygg. Tillräckliga vinklar bak. Bra skuldra. Rejäl benstomme. Spänstiga rörelser.Finns inga tecken på ålderdom. Trevligt temperament.


Skrållans kritik: Ganska ädel tik. Bra längd i huvudet. Kunde haft tydligare stop och mer utfylld i nosparti. Saxbett. Bra hals och rygg. Tillräckliga vinklar bak. Något öppen vinkel fram, kunde haft mer förbröst och bröstvolym. Rör sig med lite kort framsteg. Ganska parallellt fram och tillbaka. Bra päls. Trevligt temperament.

Man är nöjd....






Av Britta Hammarström - 16 april 2011 19:10

...som tävlade rallylydnad i dag och hamnade på fina 82 poäng - snyggt jobbat!

Stina ser belåten ut och är väldigt nöjd med sin syster   


Titta här, vem som var ute och klev på fältet i dag - Mistah (or Missus) Padda

 


I går såg jag de första blåsipporna


 


Håller utkik i Wallenbergsallén, men än kan jag inte se "den blåa mattan".

Av Britta Hammarström - 15 april 2011 16:17

...på nätet är det gott om.

Alla har väl fått dessa mail om märkliga vinster,"din mailadress har vunnit 500.000, påstådda arv efter fullständigt okända avlägsna släktingar, förslag om att delta i diverse projekt, läs "skicka pengar" m m, m m...

Sådana mail tar ju min Spamfighter hand om och är bara att deleta.


Senaste veckan har jag fått två andra mail som slunkit förbi Spamfightern.

Ett kom från (sades komma från) Blocket.se. I  mailet fanns Blocket logotype och texten sa "din annons bryter mot Blockets regler...blablabla.....innehåller orealistiska erbjudanden...." och så skulle jag lämna några kompletterande uppgifter. Jag har ingen annons på Blocket!

Kontaktade Blocket via mail och fick prompt svar att detta var ett bedrägeriförsök, hade inget whatsoever med Blocket att göra och om jag lämnat ut något kontonummer skulle jag omedelbart kontakta min bank och dessutom polisanmäla det hela.

Jag hade naturligtvis inte lämnat ut någonting, utan knäppte bort det hela utan att över huvud taget svara.

Efter ett par dagar kom ett mail från Pay Pal, med deras logotype, som sa att det saknades några uppgifter rörande konto och blablabla....

Anlitar inte Pay Pal!!!

Gick in på deras hemsida, men där måste man fylla i en massa uppgifter för att bli medlem und so weiter - kände inte för det utan fimpade bara "falskmailet".


Kanske dags att byta mailadress....


Av Britta Hammarström - 13 april 2011 18:52

...och det är nog bäst att du gör det nu, ett bra tag framöver, käre Trofast, annars får du byta namn till......

...tja, vad sägs om Trolös??

Lämnade karetan i går för service, däcksbyte och titt på avgassytemet, eftersom jag tyckte att det lät lite mer än vanligt under - ingen V8 precis, men lite mer.


Jodå, Mulle Meck ringde kort efter att jag lämnat bilen och tagit mig hem bussledes (glömt att boka lånebil - skyll dig själv!) och förtalte att bakre ljuddämparen måste bytas och så "jo, eeeh, du har rätt bra läckage på ena stötdämparen fram". Och det vet jag ju, att byta en stötdämpare gör ingen bil glad - bara att byta bägge.......

Snälle M.Meck ringde sedan och talade om att han hade ett ärende alldeles i närheten av mig och kunde hånka upp mig på vägen tillbaka.

Så nu har man en grundligt genomgången kareta, med sommardäck, ny ljuddämpare bak och nya stötfångare fram.

Undrar vad bilh-etet ska hitta på nästa gång   

Vet inte än vad det kostar - Mr Meck tycker att jag är så betrodd att jag inte behöver lösa ut bilen med kort eller kontanter, jag får faktura - ser, lätt hukande, fram emot den......


Eli har inte varit här på ett par veckor, p g a ögon inflammation och en vecka jobbade Janne hemma.

Men i dag blev det hämtning. Eli sken som solen när jag kom "farmor jag älskar dig när du kommer och hämtar mig" - underbart att han åtminstone älskar mig då    nä, man suger i sig och är så glad sååå.

När vi kommer hem pratar vi lite om vad som timat under dagen, sedan brukar Eli vilja titta på "Bondgården" och någon annan lätt sinnessvag tecknad historia, medan jag lagar middag.

Det är säkert jättetjatigt att glo på bilder av liten gosse i soffhörn, tillsammans med hundar. Men att se dem gör mig lika varm om hjärtat varje gång - nu har dessutom Skrållan helt och hållet anammat Eli och vill vara så nära som möjligt, hon också.

Bitte höll ställningarna i köket - matlagning måste övervakas! men de andra cirklade runt Eli och bytte plats lite då och då i soffan.


Kolla Skrållan, vilken cool kossa!

 


Meen Hipppie, inte i örat....

 


Stina upptäckte givetvis att jag tog fram telefonen och "siktade" - anlade blixtsnabbt uttråkad min...

 






Av Britta Hammarström - 12 april 2011 18:51


...blev det i dag.

Eldning - det är lajbans det! Undrar vad det är för en djupt liggande "urdrift" som gör att det är så himla trivsamt att elda?

 


Vännerna höll koll, här snackar de lite - förmodligen om att människan är tråkig, som bara trädgårdsjobbar i dag....

 


Så! Här är götarna tillräckligt nära varandra

 


Lite fika efter eldningen och så ut igen.

Stina och Skrållan dök plötsligt upp i mitt sovrumsfönster - blev en märklig bild - med brudarna, fotografen, molnen och träden ute på fältet som speglade sig i fönstret.

 


Mutor utdelades (för att jag var tråkig...)-  nykokta märgben, som efter avgnagning (samt tvättning och torkning av människan), förflyttades inomhus för vidare bearbetning.

 

Man kan  byta ben med varandra...

   


Vi ( d v s jag) gjorde ett sista ryck ute i trädgården - klippte hallonen - två rader med plantor som verkligen lagt både ungdom och medelålder bakom sig - men så slänger man på lite gödsel och så kommer det hallon - äh, dom får hänga med ett år till.

 


Skrållan och Hippie tog ett tag med bitstocken

 

Och Stina tog en tupplur med ett av märgbenen som huvudkudde

 

När hallonklippet var levererat långt ute på fältet, paxade Skrållan för att prova skottkärran.

"Lilla barn", säger Bitte "så duktig du är"!

  


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards