Alla inlägg den 19 maj 2009

Av Britta Hammarström - 19 maj 2009 19:47

...så var det dags igen ;)

Frampå våren kommer ofelbart renoveringsdjefvulen farande, sätter sig på min axel och tjattrar uppmuntrande i mitt öra - i år lät det:  "tycker du inte att det är hööög tid att byta panel på garaget? Aaaameeen kolla - panelen ser ju ut som gamla ostskivor - och dörren, heeeeerreguuuud så den ser ut"...


Jag hade redan i vintras pratat med min fantastiske snickare Andrei, om att göra en liten trappa nerför slänten på baksidan. Är trött på att med fara för livet ta mig ner där.

Är det snö så är det väldigt halt, har det regnat så är det väldigt halt. Kärringen blir varken yngre eller smidigare (smidig... hohoho).

Alltså skulle Andrei komma nu i maj och bygga lilla trappan med lilla räcket, prydligt och fint.


Och vad blev det? Jo så här ser det nu ut på min baksida :0)



Trappan kommer sedan :0)

Men faktum är att djefvulen hade rätt - garaget såg läbbigt ut. Taket är omlagt tidigare så nu gäller det lite ny isolering, ett nytt fönster (som jag fick, sprillans nytt, av bästa polarna) och ny panel.

Tre grabbar jobbar som illrar - Andrei (som är från Estland men bor här på Ekerö med familjen sedan ett antal år) har fått hjälp av två gubbs från Lettland. Jemine vad dessa pojkar kan jobba!

Man kan möjligen tvinga i dom en kopp kaffe på förmiddagen, den och bullen åker ner med blixtens hastighet, sedan är det jobba, jobba igen.


Garaget kommer att bli gult - har haft  färgprover hemma och valt den färg som är mest lik husfärgen.

Ny snygg dörr fixade Andrei också - hittade en på extrapangpris på byggvaruhuset här på Ekerö. Den är nyoljad och förhängd med ett skynke, på det att smuts icke må fastna därpå innan oljan sugits in.


Min vackra klätterhortensia fick grävas upp - med rot tack! Den är nu hårt beskuren och planterad nere vid skjulet - må den överleva. Mina nya vinrankor, planterade förra året, har jag fått flytta tillfälligt - dom får sedan stå där hortensian var, om dom klarar flytten.....


Med den takt som grabbarna grabbers håller, blir nog garaget färdigt tämligen snart - jag ser redan fram emot att ha en liten invigningsfest och framför allt - att få städa på baksidan!!! Visserligen är snickers duktiga på att hålla ordning efter sig, men visst blir det skräp kvar ändå.


Nu har jag gått fram som ett jehu med kantklipparen, samt klippt gräsmattan å framsidan - slut för i dag!

Snart kommer The mentalist - får ej missas!


Vännerna tar intresserat del i byggandet - alla tre grabbarna gillar hundar, i synnerhet Andrei, och honom känner dom ju också väl igen. Stina, Bitte och Hippie fullkomligt suger sig fast vid honom och jag får med milt våld fösa in dom i huset, annars sitter dom alla tre tätt intill och följer varje rörelse, om han befinner sig i deras nivå - håller gärna lite i verktygen om dom kommer åt - för att Andrei skall få arbetsro blir det därför infösning eller också får jag vara ute och passa på dem - tramsmajorna :0)








Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards