Alla inlägg den 17 maj 2009

Av Britta Hammarström - 17 maj 2009 18:01

Hemma efter en väldigt rolig, lärorik och intensiv träningshelg på Gålö.

Efter incheckning i stugorna samlades vi på den jättestora ängen nedanför Gålö Havscamping, kl 18 00.

Kaffe med (av Bettan bakade) bulls, presentation av instruktörer, uppdelning i grupper.

Åsa Öberg, klubbkompis från Mälarö BK,duktig instruktör tillika duktig tävlande, hade vardagslydnadsgruppen, Anders Sjöstrand med sambo Camilla Johansson, hade tävlingslydnadsgruppen.Anders och Camilla har hittills deltagit på SM 8 år i rad, varit uttagna till landslaget NM 2002, NM 2006 och EM 2007, så erfarenhet saknas inte, kan man säga :0)


Efter indelningen i grupper vidtog presentation av deltagarna, lite allmänna goda råd och så började vi träningen. Först med gruppmoment, platsliggning, sitt i grupp och därefter individuell träning. "Tävlingsfolket" var i majoritet, så Anders och Camilla tog varsin grupp.

Vi tog det rätt lätt, både deltagare och instruktörer "kände" på varandra, fick en liten uppfattning om varandra.


Här måste jag ge en jätte-eloge till Anders och Camillas två, helt enastående trevliga och gulliga barn!Angelica, uppskattningsvis 5-6 år och Kevin, liten metmask på 1 år,som kröp runt bland hundar och folk, glad, fullständigt obekymrad och intresserad av det mesta. Angelica är bara en helt underbar liten tjej, klok, vänlig och helt "rätt" med alla hundar hela tiden.


Så var det dags att åka till stugorna och inta ryggläge inför lördagen.

Jag gick och rastade mina vänner, satte in dom i buren och stängde bakluckan - samtidigt som jag trevade i jackfickan efter nycklarna - skriiiiiik! I samma tiondels sekund som bakluckan stängdes kom jag ihåg att jag lagt nycklarna under mattan som sticker ut utanför buren. Ville inte ha dem i någon ficka, man hade godis, boll, litet kamprep mm  och jag tänkte att jag inte skulle dra upp nycklarna i misstag.

IDIOTI! Fullständig IDIOTI! Jag har ju fler fickor, både på brallor och jacka, med blixtlås!!!!

Här satt då mina vänner (lyckligtvis nyrastade, klockan var över 8 på kvällen, ingen het sol, vattenskålen välfylld) inlåsta i bilen - HUR DUM FÅR MAN VARA???

Snälla (gulle dig!!) klubbkompisen Åsa ställer naturligtvis upp. Jag ringde sonen Janne i Kungsberga, han avbröt gräsklippningen, slängde sig i bilen och körde till Växthusstritan, hämtade (för säkerhets skull 2 stycken ;) ) reservnycklar, körde in till Brommaplan och där möttes vi.

Återfärd till Gålö.....

Vet inte om ni har pejl på avstånden här, men vi talar inte om korta sådana kan jag säga....

Försökte att inte tänka på vännerna som satt i bilen, ensamma , i kanten av en stor äng - men det kom ju obehagliga tankar ändå -  "tänk om någon kommer och ser hundarna och snor dom", "tänk om någon stjäl bilen", "tänk om någon tycker att det är kul att skrämma hundar i en bil - hahaha, dom kan inte komma åt mig".....


Bettan hade varit nere och kollat läget -  lugnt! Vännerna låg i en hög och sov....


Halleluja! Framme! Slängde mig fram, låste upp bilen och tog ut vännerna, som lite yrvaket hoppade ut, sträckte på sig och mest såg ut som om dom undrade var kvällskexet var ;)


Återigen - grandiost tack Åsa - det var värt varenda sekin!


Fick som tröst höra att en annan deltagare just hade låtit sin mobiltelefon åka i tvättmaskinen - och för säkerhets skull också centrifugen - då kändes det liiiite bättre...


Lördagen gick i ett huj, träning, träning, träning.....

Varvat med fika, glatt snack,lunch, mer glatt snack, rastning av medföljande hundar etc.

Vi fick massor med (goda)tips och råd, Anders och Camilla var positiva, såg detaljer och hade bra förslag till förändring och förbättring.

Jag tränade både med Hippie och Bitte, Stina var mest med och minglade, hade mysigt i största allmänhet.


Vi slutade vid 16-blecket, då hade både hundar och förare fått nog  för dagen :0)

Samling vid grillplatsen nära Bettan och Olles stuga ( vi var alla i samma område). Nu utbröt "lekar och skoj".

Medan den jättestora grillen fick lagom glöd gick vi en  liten tipspromenad, så blev det "vem sätter sig snabbast" - man går runt i ring till musik, när musiken stoppar gäller det att hunden sätter sig snabbt, den hund som sätter sig sist åker ut (Hippie var jätteduktig, vi höll oss kvar tills det bara var 4 hundar kvar och från början var det ...15...?). Sedan vidtog "slalom-mellan-koner-inte-ta-köttbullar" på tid, därefter "snabbaste hunden-race". Anders höll en hund i taget, föraren springer hojtande till målet, när föraren passerar mållinjen släpps hundan och tiden tas när hunden passerar mållinjen.

Hippie var med på noterna och jobbade jättebra, även om jag märkte att hon mentalt var rätt trött efter dagen, men med peppning och beröm jobbade hon kanonbra. Uppriktigt sagt vet jag inte exakt var vi hamnade totalt, men rätt skapligt. Eva, med Hippies ena moster Chili, vann hela tävlingen för andra gången i rad - bra jobbat !


Så var det äntligen dags för grillning! Alla var vrålhungriga, grillen var i superform och vi fick våra olika grillobjekt klara rätt snabbt - mums!

Bettan och Olle hade fixat goda sallader, Halloumiost till grillning, vi bidrog själva med kött och vad vi ville dricka.

Alla bara ÅT! Det var rätt tyst runt bordet först, men när vi fått lite i krävan (och strupen :0) så blev det snack och glam - hur mysigt som helst.


Vi hade otrrolig tur med vädret hela helgen, sol, sol, men stundtals rätt blåsigt. Framåt 22-blecket på lördagkvällen kände jag att det var rätt kallt (trots varm jacka och - faktiskt - långfillsingar och gott vin), så jag drog mig tillbaka, "vattnade " vännerna, löste lite DN-korsord och gick och lade mig.

Tur att jag la mig relativt tidigt....

Vid 02-tiden vaknade jag av DET DÄR LJUDET!! Förmodar att de flesta hundägare hört det någon gång - "ulkulkulkulk-uuuuäääääärcccchhhh"!

Stina hade  mega-kräkts på golvet, turligt nog missat mina dojor med någon cm;)

Hon hade tydligen druckit vatten rätt rejält, för golvet flöt, om vi säger så....

Större delen av en hushållsrulle gick åt att sanera golvet.......

Pratade med Stina, de andra två cirklade runt och undrade också "men Stina, hur äääär det"???

Stina verkade rätt lugn, men vi tog en tur ut i blåbärsriset ovanför stugan för säkerhets skull - nada!

Ok! Till sängs igen, men ni vet hur det är- barn som mår illa, hundar som mår illa - man slumrar i någon slags väldigt ytlig slummer, man "är med" fastän åtmonstone någon del av ens lekamen och själ vilar.


Jodå! 5 gånger var vi ute i blåbärsriset och kräktes (d v s Stina gjorde) och 2 gånger blev det även snabb avgång från bakre delarna.

Kl 05 30 blev det lugnt - de två friska individerna fick då käk och var ute och kissade, så kröp vi till sängs och sov ett par timmar  allihop.

Talade om för några närboende att natten varit lite turbulent och att jag skulle komma lite efter kl 09 00 till dagens träning.

Städade stugan, bar ut alla prylar i bilen, Stina verkade må hyvens, tjatade t o m lite om mat - men det blev det inget av med...

Tog en snabb fika och macka, rastade vännerna och åkte ner till träningen.


Funderade på Mme Stina - nu har hon haft risig mage 3 ggr på ett halvt år - hon är 9 år i november - har haft en mage av järn i alla år. Men förmodligen har den lilla damen dragít på sig en magkatarr - nu blir det snällkost framöver - nu skall mamma skaffa foder för lite känslig mage -  så här kan vi inte ha det...


Hippie fick göra en lydnadsetta med kommendering i dag - det fick räcka -  gick väldigt bra och jag fick kanonbra tips av Anders om "de små, små detaljerna som gör det"....


Återsamling vid stugorna 12 15. Då hade Bettan åkt tillbaka till Ekerö och hämtat två fullständigt fantastiska smörgåstårtor, riktiga konstverk (gjorda av mina två äldsta barnbarns mamma , Jannes första fru Kristin, duktig kock och kallskänka). Nu serverades dessa plus efterföljande kaffe med hembakt (men snäääälla Bettan, när sover du??? Jag  vet att Olle är superduktig och hjälper till otroligt mycket, men du har faktiskt ett jobb också...)

Här måste Bettan och Olles vänner Mia och Ronny nämnas - så fin hjälp ni ger Bettan och Olle i allt!!!!

Slutligen delades diplom ut till  alla deltagare "för väl genonförd kennelträff" - instruktörerna avtackades med blommor och små "hemliga kuvert" - instruktörerna gav hela helgen ett mycket gott betyg - kul att höra!

"Jätteroligt att vara här,supertrevlig helg,  sååå fantastiskt trevliga och mysiga hundar,med stor arbetskapacitet - och väldigt ambitiösa förare".



Åsså  lite bilder....


Samling fredag kväll



Min och vännernas stuga - bordet ser lite trött ut :0) men stugan var jättefräsch.



Både Hippie, Stina och Bitte zooomade snabbt in på de två barnen, här har Hippie pusskalas med Angelica

Och Stina har ett snack med Kevin


Platsliggning med störninga av omkringjobbande ekipage, Hippie till höger. Just då skränade några sjöfåglar väldeliga nere vid stranden, då måste man kolla lite...



Nu är nästan all tejp borta från metallapporten, Hippie håller fint, men vi har en del  kvar att jobba på...


Ronny och Tilda gasar på i "inte-ta-köttbulle-slalom"


Azlan laddar mot husse i "snabbaste-hunden-racet"



Och här kommer Nadia



Grillmingel...



Och så...äntligen....maaat!!!




Mogna damer visar svängig freestyle



Och här är dom "som gjorde´t" -  Mr och Mrs Fornborgen :0)

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards