Alla inlägg den 10 maj 2009

Av Britta Hammarström - 10 maj 2009 16:30

...var det på bilorienteringen i går - jösses vilka svåra frågor!

Det var 20:e året som orienteringen gick av stapeln, jag har varit med 12 gånger och aldrig har det varit så knepigt som i går.


Inget lag klarade alla frågor.

Vi lyckades tämligen bra i mitt lag, men var ute så länge och körde runt att vi fick mycket poängavdrag för "sen ankomst" - vi ville få med så många svar som möjligt och tänkte att vi tog hellre straffpoängen - men det gjorde att vi fick en risig placering till slut.

"Så skall det låta" vann vi i alla fall :0)


Det var ett kolossalt drag hela kvällen, alla var taggade till tusen och humöret var på topp. Jättekul kväll!


Och frågorna...

Ja vad sägs om: "Kanske avsedd för ulan, till detta duger inte mulan.Bildades i Athens med Peter och Mike som gitarrister, och gör det väl på våren när knoppar brister".

Lätt som en plätt va;) Blir Remontvägen.

Ulaner var ju beridna, Peter och Mike är med i REM och det gör ont när knoppar brister (enligt Karin Boye) - Remont är en hästras som tydligen användes av ulanerna.


Eller, sug på den här:"Här har vi nu en cepheid, över trehundra till av enhet med tid.Känt pris kan premiera, och på sådan ryssen dominera"

Blir PolarisvägenCepheider är jättestjärnor som varierar i ljusstyrka och används för att beräkna avståndet mellan galaxer (förenklat uttryckt).

Polarpriset är känt och ryssarna är bäst på isen.



Jojo, så där höll det på...

Och det här var inte de svåraste frågorna. Dessutom fick vi med oss ett kuvert som inte fick öppnas förrän vi fick en ledtråd att göra det. Det visade sig att kuvertet innehöll en blank Sverigekarta - på den skulle vi så bestämt som möjligt pricka in 6 orter - det lyckades faktiskt rätt bra.


Det hade väl brunnit i proppskåpet på oss allihop innan vi var klara - men kul var det!


Och så skickar jag en stor grattiskram till Mikaela och Ulrika i Göteborg. Oxbergets Lovis skötte sig storartat i Larv i går, fick finfin kritik, kom tvåa. Och Fixans Fröken Julie fick CK och placerade sig som 3:a i sin klass - härligt tjejer :0)

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards