Direktlänk till inlägg 2 juni 2012

Stormy weather....

Av Britta Hammarström - 2 juni 2012 18:35

...don´t know why there is no sun up in the sky...

Den kan man nynna på i dag   Vilket rackarns sk-tväder!!!!!!

Vännerna och jag avreste med 0600-färjan i morse, för vidare befordran till utställning i Norrköping. Tog med utställningstältet - bra- blev i alla fall lite vindskydd, både för oss och hundarna.  Tack, Ingela och Anders för hjälp med att få upp tältet!

Birk med matte Gunilla och Nenya med husse Mathias anslöt sedan vid ringen. Vi var där i väldigt god tid, för att juniorerna skulle få känna på miljön och "bo in sig" lite. Pfffuiii... varken Birk eller Nenya var det minsta, varken störda eller impade av miljön,tält, blåst, andra hundar eller högtalare,  no problems whatsoever. 

Himmel och plättar så det blåste!!!!! Styv kuling, flera tält lättade och ibland förundrades man över att inte vartenda tält på utställningsområdet for till väders. Vi slapp regn - men det var i s k a l l t!!!!


Jag skulle ju visa Birk......

Ganska tidigt gick Gunilla och jag iväg, jag höll Birk och så gick jag iväg från matte med Birk, mycket bättre än att matte försvinner från tältet, då skulle Birk bara ha fokuserat på en enda punkt - där matte försvann! Nu var det så mycket runt omkring när matte dunstade, så han följde med mig utan att riktigt märka att matte inte var med. 

Fast visst "låste" han sig ändå  på att hon inte var med oss. Det tog ca en timme att "låsa upp" honom - därefter insåg han att jag för närvarande var hans matte - och att det var bäst att göra som den j-a människan sa.....dessutom hade hon rikligt med stekt kyckling.......

Det gick riktigt bra att visa Birk, han skötte sig på sin första "ringvandring" - var lugn och jättegullig med domaren på bordet - domaren fick en puss (vilket uppskattades) . Birk stod utmärkt framför domaren!!! Fick Very Good och en bra och rättvisande kritik.

Nenya och husse Mathias skötte sig splendido! Nenya gick glatt och frimodigt i ringen, hade superkontakt med husse, hon stod lugnt och fint på bordet, såg ut att tycka att domarens hantering bara var mysig och stod fint . Bra jobbat Mathias!

Nenya fick också Very Good och en bra kritik.

Skrållan skötte sig som vanligt bra, hon är så himla lättvisad! Fick även hon Very Good och helt ok kritik. Vad jag märker är att vi måste haffa några gubbs på klubben och låta dem hantera Skrållan på bord. Det är absolut inte så att hon ryggar, avvisar kontakt eller "bär sig åt", på bordet - nej då, hon t o m pussar domaren på handen när han känner över henne och tillåter allt, klämmande, koll av tassar, tandvisning... men jag känner ändå att jag skulle vilja ha henne mer avslappnad på bordet. Den här lilla hemflyttade  damen har ju med sig lite "karlrädsla" i bagaget, även om den minskat till ett minimum - men vi ska jobba bort det allra sista också. Kvinnliga domare är inget problem.

Bitte fick Excellent, kom 2:a champ tik, men inget CK - fortfarande rätt lite päls. Dessutom kände jag att hon var inte lika "hej och hå"i ringen,  som hon brukar - något som domaren också uppmärksammade. Han sa "du, hon är inte riktigt glad i dag, vill inte riktigt röra sig  ok...." "Nej, jag har också sett det", sa jag.

Jag tror att Bitte har fått känning av sina muskelskador i bakbenen, inte jätteilla, men något är det - på måndag ringer jag och beställer snabb tid hos hundfysioterapeut Anna i Vällingby, för koll. Så snart vattnet blivit tillräckligt varmt , blir det daglig simträning i Mälaren.

Stina fick Excellent och blev BIR-veteran - inget CK. I dag delades det inte ut mer än några få CK:n - även Stina verkade lite trött. Jag tror att hundarna kände av det läbbiga vädret....


BIR gick till Fixan´s Göte Väst och BIM till en Danga´s - tik, jag tror hon heter Quincey - grattis Fixan och Dangas!


Efter tältrivning och inpackning i min bil, fick hundarna vila ut i respektive bilar och så gick vi och fikade - underbart! 

Efter fikat sa vi hej då och jag gick och rastade vännerna och så malde vi på hemåt. 

Tack Mathias och Gunilla för i dag! Ni är jätteduktiga med era västgötar och när nu Gunilla blir pensionär om ett par veckor - rackarns så hon kommer att träna Birk!


Och så larviga jag då - med mina rosetter.......  

 




 
 
Ingen bild

Karin med Deja o Alva

2 juni 2012 21:18

Grattis igen och snygga rosetter, lite ovanligt med rutmönster.

Britta Hammarström

3 juni 2012 10:20

Tack! Ja, dom är riktigt söta :0)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards