Alla inlägg den 13 juni 2012

Av Britta Hammarström - 13 juni 2012 23:19

...som började med att jag hämtades kl 16 00. Vi sammanstrålade alla 8 vid rest. Victoria i Kungsträdgården., där en  verkligt delikat middag avåts. Röding med bouillabaissesås, räkor och Västerbottenspuré, med ett glas vitt vin - himmel och plättar så gott  , till dessert apelsin- och chokladterrin + kaffe. vi satt ute i den ljumma, ljuvliga junikvällen, åt i godan ro, hade hur kul som helst och släntrade sedan de ca 200 metrarna till Operan (där Eva, som jag åkte med, hittat parkeringsplats precis utanför).


Johann Strauss d y:s operett Läderlappen är ju full av förvecklingar och trassligheter, men en glad och munter historia, där man känner igen det allra mesta av musiken. I den här uppsättningen var handlingen förlagd till franska rivieran i stället för Wien - och för att uttrycka det milt - fylld av överraskningar och lustifikationer, utan att avvika från ursprungslibrettot. Bl a dök Helge Skoog (!) upp som fångvaktare (en del av handlingen tilldrar sig i ett fängelse) i andra pausen och underhöll publiken i salongen under hela pausen. Vi fick "interagera", vilket H. skoog förklarade var "så modernt" - bl a fick hela publiken fejka ett fängelseuppror och sjunga "sing-along" (men eftersom det handlade om fängelse så blev det sing-sing-along....) med ny text till "Fångarnas kör" ur Verdis Nabucco - alla sjöng med - det blev faktiskt en mäktig kör och fängelseupproret var en riktig hit. Alltså,,,,den här Helge Skoog - ALLT han gör är bara SÅ BRA! Han är så fruktansvärt rolig!

Hela sångarensemblen, med Loa Falkman i spetsen och bl a  Krister St Hill, kungl hovkapellet, operakören, operabaletten - WOW! Vilken föreställning!!! Vi lämnade den, glada, fnittriga och så fyllda av härligt artisteri och underbar musik! 


Tack kära vänner för denna fantastiska födelsedagspresent!!!

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards