Alla inlägg under mars 2012

Av Britta Hammarström - 7 mars 2012 18:59

...sjungs det om i Monica Törnells "vintersaga". Kan man nog säga att det blåste en sådan i dag - fy attan så kall och isande den var   och ingen liten pust heller, kändes mest som styv kuling....

Det blev både mössa och handskar på.


Lite lunch och pratstund på klubben efter att ha blåst runt på golfbanan. En prommis till i skogen - men nån´träning kände jag absolut inte för! I morgon är det rallyträning - förhoppningsvis har det lugnat sig då....


Hippie fick följa med och hämta Eli - vilken lycka!!! Hon fick ha honom alldeles för sig själv i baksätet på hemvägen, det blev ett pussande och ett tasspåläggande  


Hemma hann Stina och Skrållan först upp i soffan. Eli tycker att det är rätt skönt att få sitta och glo på TV medan jag lagar middag - lugnt och stilla efter en lång skol- och dagisdag ( med 30 barn...)  Och sällskap får han ju....


Våran Eli....

 



Men hörru´ - finns det inget roligare att titta på? 

asså...Discovery......hur kul är det....

     


öken,  bläähhh.......

 

Av Britta Hammarström - 6 mars 2012 16:01

...den sista vinterbilden


Så här såg det ut på fältet utanför mig, i måndags morse



Nu är all frost borta, solen tär på isen på stigarna, men det är bara några få grader varmt på dagen - blir ingen riktig fart påt´. Ändå är det ljuvligt att sitta på trädgårdstrappan varje eftermiddag, dricka kaffe och läsa lite - lyx!

När jag ser mig omkring i trädgården inser jag att nu måste jag börja vårstäda. Röjde en hel del i höstas, men nu får jag allt ta ett tag igen, städa i rabatter och klippa både här och där.

På torsdag planeras besök på Gustavshill, för inköp av tidigare nämnd jord och lite gödning.

Blir det lika fint i helgen  - perfekt att stå ute och plantera om pelargoner m m. 


Björkarna är klart lila i tonen, även om det inte syns så bra på bilden - men för tidigt att ta in påskris

 


Knopparna på syrenträdet, ser helt psrickfärdiga ut...

 


...likaså rhododendronknopparna



¨


Några krokusar har vågat sticka upp näsan lite

(ajajaj, här blev skärpan helt åt fanders)

   

Av Britta Hammarström - 5 mars 2012 20:32


...stackare.......

Nä, inte så farligt. Kom på att jag faktiskt kan hägna in däcket nu under den "geggiga perioden", speciellt så länge Hippie inte är helt hopläkt och har sin bikini. Gänget kan vara ute i solen, men är rena och Hippie ligger inte på blöta marken. Går bra att öppna då och då, för kisserier.




Såg fler fantastiska frostformationer i Skytteholm i dag - vilket väder,vilken dag!!!


   









och man bara står och tittar - och njuter..  





Fyra finingar   

Hippie slapp bikinin under promenaden, det var fortfarande fruset i marken och helt torrt.  

 


Börjar få abstinens......

Har inte varit på gymet sedan  23/2 - huvva!  Men snart så....

Av Britta Hammarström - 4 mars 2012 17:55

...så vintrigt det blev i dag då....

Och vilka märkliga frostbildningar! Har aldrig sett sådana förr.


Taggig björk


Ser ut som om granen var sprayad med konstsnö

   


Och kolla här





 


...och här






 


vass vass så att säga...  





I övrigt har familjen firat Bettans 45-årsdag i dag - mon dieu, var det 45 år sedan man låg på Sabb och fick en liten blondin efter 1 1/2 dygns kamp.


Av Britta Hammarström - 3 mars 2012 15:07

...Hippies nya bikini  

Vilken absolute splendid grej!


I dag tyckte Hippie att hon visst skulle kunna ta ett race på golfbanan - men glädjedödaren matte envisades med att ha koppel på....    

 


Nu när man liksom landat efter Hippies operation, känns det som om det behövs nåt´extra....


Så ...tadaaa.... här är min efterrätt   

 


Ni kanske har sett det videoklippet - om inte, titta på Youtube "ultimate dog teaser, original footage" - kul! Men löjlig som man är så tänker man - aaaamen, ge jycken en bit då!!!!!!

Av Britta Hammarström - 2 mars 2012 08:53

...från konvalescenthemmet...


Allt väl. Det är helt otroligt så fort de repar sig, våra fyrfotingar, även efter ett så pass stort ingrepp. Hippie är helt normal i dag, dricker nu också helt ok och har gjort "nr 2" utan problem. Op-såret är torrt och fint.

Vi tar en tur till klubben mitt på dagen.

Går en liten sväng i skogen  med alla fyra, sedan får Hippie ligga i bilen och götarna får träna lite och gå en sväng på golfbanan. På klubben är Hippie van att ligga i bilen ett tag och behöver inte känna att hon blir "övergiven". 

Småfolket är lite lätt upprörda över bristen på promenader......jag tyckte att jag hörde något muttrande i morse om att kontakta Djurombudsmannen...men det var nog bara tomt hot.....  di har ju en liten benägenhet att överdriva, di där götarna.


 Underbart väder!


Av Britta Hammarström - 1 mars 2012 17:37

..vad jag tyckte synd om Hippie i går afse...

Kastreringen gick helt utan problem, och jag fick hämta henne vid 18-tiden.

"Syster" kom med en zombie - ingen blick, rörde sig bara mekaniskt och orkade med en mm svansvift när hon insåg att jag var där. Men visst var hon vaken och vinglade inte. Jag var beredd att hjälpa henne upp i baksätet, men tjoff! så var hon uppe. Fick på sig en uppblåsbar krage eftersom jag inte kunde hålla koll på henne under hemfärden.

Först i dag,  för ett par timmar sedan, verkar hon fri från narkosen - undrar om inte collie kanske  reagerar mer på narkos än andra raser. Stina "vaknade till" fortare.

Men å andra sidan fick Stina något riktigt rackartyg som smärtlindring, kunde inte få vad som helst efersom hon åt cortison - hon fick hallucinationer, verkade som om hon såg hemska saker, ville inte ligga ner, for upp och stirrade framför sig, backade.... Gav henne inte en enda tablett till och det verkade inte behövas - hon blev snabbt normal när medlet gick ur kroppen.

Metacam, som Hippie får, verkar fungera utmärkt.

I dag fick hon åka med och ligga mjukt och skönt i baksätet, när jag inköpte två "bukskydd" - helt suveräna grejor - när hon har det behöver hon varken krage eller tratt - tratt tänkte jag hur som haver inte sätta på henne.....


Kl 06 i går morse tog vi promenad,innan vi åkte till djursjukhuset, vacker soluppgång!


 


I går kväll

Utslagen


 


Nu betydligt mer normal, ligger på ett annat sätt, mer avslappnad, äter, kissar men dricker lite dåligt.... matte har dock engångsspruta och ger henne lite då och då, går utmärkt, dessutom får hon ordentligt med vatten i maten. Kan tänka mig att det känns lite sårigt i halsen - men käka går bra, inget fel på aptiten .

Fjolliga matte har kokat kyckling och ris - extra godis ska det va´, när man varit med om läbbigheter. Västgötarna tycker att det är väldigt smarrigt att få extra topping på käket.

 


Nu får det gå några dagar i lugn och ro.

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards