Alla inlägg den 1 mars 2012

Av Britta Hammarström - 1 mars 2012 17:37

..vad jag tyckte synd om Hippie i går afse...

Kastreringen gick helt utan problem, och jag fick hämta henne vid 18-tiden.

"Syster" kom med en zombie - ingen blick, rörde sig bara mekaniskt och orkade med en mm svansvift när hon insåg att jag var där. Men visst var hon vaken och vinglade inte. Jag var beredd att hjälpa henne upp i baksätet, men tjoff! så var hon uppe. Fick på sig en uppblåsbar krage eftersom jag inte kunde hålla koll på henne under hemfärden.

Först i dag,  för ett par timmar sedan, verkar hon fri från narkosen - undrar om inte collie kanske  reagerar mer på narkos än andra raser. Stina "vaknade till" fortare.

Men å andra sidan fick Stina något riktigt rackartyg som smärtlindring, kunde inte få vad som helst efersom hon åt cortison - hon fick hallucinationer, verkade som om hon såg hemska saker, ville inte ligga ner, for upp och stirrade framför sig, backade.... Gav henne inte en enda tablett till och det verkade inte behövas - hon blev snabbt normal när medlet gick ur kroppen.

Metacam, som Hippie får, verkar fungera utmärkt.

I dag fick hon åka med och ligga mjukt och skönt i baksätet, när jag inköpte två "bukskydd" - helt suveräna grejor - när hon har det behöver hon varken krage eller tratt - tratt tänkte jag hur som haver inte sätta på henne.....


Kl 06 i går morse tog vi promenad,innan vi åkte till djursjukhuset, vacker soluppgång!


 


I går kväll

Utslagen


 


Nu betydligt mer normal, ligger på ett annat sätt, mer avslappnad, äter, kissar men dricker lite dåligt.... matte har dock engångsspruta och ger henne lite då och då, går utmärkt, dessutom får hon ordentligt med vatten i maten. Kan tänka mig att det känns lite sårigt i halsen - men käka går bra, inget fel på aptiten .

Fjolliga matte har kokat kyckling och ris - extra godis ska det va´, när man varit med om läbbigheter. Västgötarna tycker att det är väldigt smarrigt att få extra topping på käket.

 


Nu får det gå några dagar i lugn och ro.

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards