Alla inlägg under december 2011

Av Britta Hammarström - 16 december 2011 17:32

...regnar...och regnar.....

Men man ska inte gnälla - betydligt värre för dem som bor i Halland och Västra Götaland - huvva!


Var och slängde skräp på återvinningsstationen i Skå på eftermiddagen och tog en promenad på golfbanan medan det var ljust.

Som vanligt gick jag och glodde upp i himlen - så fort det bara är det minsta blått som kikar fram, är den så otroligt vacker.

  


 

Just här var det alldeles speciellt s¨pännande, det sniffades och fnystes och sniffades igen....

...får jag också....


Camouflerade hundar...

   

     


Alltså, jag tycker precis att det känns som om det vore dags att åka hem och käka middag....


   


Rätt så Hippie, då gör vi det.     

Av Britta Hammarström - 15 december 2011 16:37

Efter diverse hemmasysslor och skogspromenad, stuvade mandrom in denavBoxergodickegodkändadigitalboxen i bilen och åkte mot Barkarby. Skulle tanka på Ok/Q8 - 95-oktanig bensin slut! Nåja, det var väl inte hela världen, tankade på obemannad mack på vägen. Hittade lagershopen, lämnade tillbaka denavBoxergodickegodkändadigitalboxen, fick diverse papirer påskrivna och anvisades rad 20, hylla 5, där skulle denavBoxerGODKÄNDAdigitalboxen finnas.Hittade raden, hittade hyllan - som gapade mot mig helt, fullkomligt, totalt TOM! Kollade intilliggande hyllor - icke!!   

Stönade, räknade till 3, talade om för mig själv "det kommer att ordna sig" och letade mig till informationsdisken - som var helt tom och obemannad....

Väntade....

Väntade lite till....

Vi blev fler som väntade......

Ung man kommer, jag framför mitt ärende, han tittar (rätt trött och uppgiven) på mig och säger att han ska gå och kolla...

Jag väntar....

Väntar lite till...

Ser den ungen mannen pratar med annan ung man som skakar på huvudet och pekar bortåt lokalen.

så småningom kommer ung man nr 1 tillbaka, ser om möjligt ännu mer trött och uppgiven ut och talar om att "det finns ingen kvar, trots att det står så i datorn". (Och trots att jag fått info om att en ska finnas till mig i dag).

Jag känner bara "jag håller inte på med det här längre, jag ska en förb..box NU"! och frågar om det finns någon annan, till ungefär samma pris, som är godkänd.

Den unge mannen läser och läser på datorn, läser och läser.....

Och så visar han mig vad som finns - och som givetvis är dyrare än den jag först skulle ha....  

Jag känner hur alla teknikgudar skrattar sig fördärvade.....  

Får i alla fall avdrag med 200 spänn för att jag fått fel information - det fanns ju inte det jag skulle ha, trots att det var utlovat (eländet var dyrare i alla fall, men inte oöverkomligt).


Och till slut - det fungerar, kanonbild  - MEN jag behöver inte CI-modulen   


Nu går jag och bakar   




Av Britta Hammarström - 14 december 2011 19:27

...men jag har tyvärr inte doktorerat på byte av box till TV:n, vilket verkar vara av nöden...


Boxen till min TV i köket är väldigt gammal, betydligt äldre än den lilla TV:n. Det "splattrar " och har sig esomoftast, den trötta burken orkar inte med.

Ringde min "kanalleverantör" och frågade om det fanns något extrapang-erbjudande på box. Njae, jag hade rätt nyligen förnyat mitt abonnemang så att få en box gratis gick liksom inte för sig alls.

Började man då leta på nätet, hittade en box på Netonnetför 590 pengar (fix und fertig för mpeg4, vilket var vad jag letade efter). Beställde, pröjsade direkt,boxen anlände inom ett par dagar. Installerade - jodå den funkade helt ok! Ända tills jag försökte titta på en betalkanal - glöm det! Ringde leverantören av kanaler, i tron att det var något som måste ske från deras håll. Näää, men jag måste ha en IC-modul - en korthållare. Jag tyckte att det såg skumt ut där man satte in kortet, öppningen var bredare än kortet, men det gick in och satt stadigt - hade dock vissa misstankar....

Såååå, en IC-modul.... och den kostar? Runt 600:-....


Om vi backar lite.....


Jag var hos kontorsutensilieplejset i Träkvista häromdagen, för att köpa toners till min skrivare. Ska man skriva ut på fotopapper, går det appselut! inte att ha en vanlig svart tonerpatron - neeeej hugaligen, då måste man ha en "black foto cartridge", vilken naturligtvis är dyrare än de andra.

Den var slut......

Hem igen, kollade trofaste Clas Ohlson, där fanns den, bl a i gallerian på Bromma Blocks (vid Bromma flygfält). Ringde för säkerhets skull och la undan en till i dag - gick så bra så. Jag hade ändå ett par ärenden till åt det hållet. Hämtade "den svarte", hängde på låset kl 10. Svängde över till Expert foto, där jag sett (på nätet) att det fanns IC-moduler, för ovan nämnda kostnad.

Den otroligt vänlige och serviceinriktade unge mannen där tyckte nog att han skulle kolla mitt abonnemang i alla fall.....

Tog fram det å computtern och visst!Digitalbox kunde jag inte få, men den rackarns modulen kunde jag får gratis om jag förlängde ab. lite till. Ok då......

Hemma igen isattes kortet i modulen och modulen i boxen - INTE F-N FUNKADE DET BÄTTRE DÅ!!!!

Körde lite lugnande andetag och ringde kanalleverantören igen...

Jo si det var nog så att den box jag hade köpt var inte godkänd av det här företaget - spelade alltså ingen roll hur j-a många moduler jag hade, det skulle aldrig fungera ändå.Fick också en  kommentar om att "det är kundens skyldighet att ha rätt utrustning"  (listen up, peabrain...)

Om ni hört något, så är det mina tänder som gnisslar......

Jag sa bara tack och ajöss - mer djupandning.....


Satte mig vid datorn och letade upp en ny box - ringde för säkerhets skull Netonnet och kollade att den var godkänd av kanalleverantören - och det var den, svor kundtjänstkillen,  på sin moders grav.

Samtidigt sa han att tidigare hade min inköpta box säkert fungerat utmärkt, men nu var det så att Terracom hade ju ändrat sitt sätt att sända.....

Gossen i kundtjänsten (som även han var oerhört vänlig) sa  att "det är rent lite h-ete att försöka hänga med i alla svängar och hålla koll på alla nymodigheter och allt som ändras".

Säger du det.... :0)


Kontentan blev i alla fall att han gjorde en notering på min order, att jag vill byta till en annan box. Denna skall hämtas i Barkarby i morgon "det tar ju sån´tid om du först ska skicka tillbaka den du har och vänta på en ny".

Den ska alltså hämtas - och mellanskillnaden ska betalas.

Jag får trösta mig med att modulen är gratis.


Som sagt - man är väl tvärkorkad.......






Av Britta Hammarström - 10 december 2011 20:07

.. inte hade jag väntat mig att få några rosafletter med hem - faktiskt inte! Men några blev det i alla fall, och det får man vara väldigt glad över, med tanke på att det regnade 2:or och duggade 3:or i västgötaspetsringen i dag.

Först ut var Skrållan, som fick Very Good, vilket var väntat, men hon är glad och frimodig i ringen,är nätt och prydlig att titta på, visar sig fint och gillar hela grejen. Vi får väl se om du kniper ett cert en vacker dag, mattes lilla Skrålle-troll :0)

Bitte, välgående, pålitlig och alltid "domarpussande", fick Excellent, kom 4 bland championtikarna, men inget mer - helt ok. Stina, den fina, fick Excellent, CK och kom 2:a bland veterantikarna. Domaren var väldigt förtjust i henne, gullade mycket med henne på bordet - stod och funderade en stund, pausade i kommentarerna till ringsekreteraren (domaren var finska , men svensktalande) och så sa hon "jo, jag säger så här -  har en gammal dams uttryck" och så står det i kritiken, helt rätt :0)


Stort tack till mina supporters och koppelhållare - Britta med Ida (som är monterhund i helgen) och Birgitta, som har Valle, Ruben och Alex. Så roligt att ni kom och toppen med all hjälp med mina tre små damer.

   

BIR blev Danga´s Nala-X, en väldigt charmig och söt liten tik, BIM blev inte helt obekante Svedala Samuel Skräddare - stilig herre!

Som vanligt väldigt trevligt att vara på Stora Stockholm, man träffar hela tiden gamla hundbekantingar. Extra roligt i dag var att träffa Barbro Börjesson och hennes Höckgårdens Dixi - Barbro har varit min (fantastiska)  lärare vid ett otal tillfällen sedan 80-talet och enligt henne "är det helt och hållet beroende på dig" som hon har västgötaspets i dag :0) Barbro gillade nämligen både min Clara Cluck och Bettans Acke Ackspett, när vi gick lärarkurserna i hundtjänst  på Hundskolan i början på 90-talet.

Lilla Dixi kapade minsann åt sig ett Excellent - på sin absolut första utställning - grattis igen Barbro :0) Och grattis till din dotter Karin som visade henne så perfekt!


Ytterligare ett kärt möte var med Maria Bråtfors - vi tränade bevakning tillsammans under flera år - oj så roligt vi hade, och så mycket energi vi la ner i träningen!

Maria "hittade" mig på Facebook för ett tag sedan, vi har "pratat" lite där, men det var verkligen extra roligt att träffa dig "live" i dag Maria!


Efter att ha släpat pryttlar fram och tillbaka längs hela utställningsetablissemanget, utfört "spring-i-ring" ett flertal gånger, travat ut och rastat vännerna, travat lite mer, skjutsat Britta och Ida hem till Järfälla (helt och hållet min idé, men jag tror att både Britta och Ida tyckte att det var skönt)  - var man lite slak vid hemkomsten - reveljen gick ju kl 05 00.

Här hemma upptäckte jag att Janne, Pernilla och två barnbarn bebott huset i några timmar. De stackarna är ju utan vatten, pumpen pajade häromdagen - naaaaaajs!

Pumpgänget håller på att fixa det hela,förhoppningsvis har de ny fungerande pump i mitten av nästa vecka - men tills dess....

Så här satt de i godan ro, fikade, käkade choklad,nyduschade och hårtvättade. Härligt att veta att ungarna kan få hjälp i tockna "sittasjoner" utan att morsan behöver vara hemma - nyckel har både Bettan och Janne.Efter fika, prat, fyllande av diverse vattendunkar, nedpackande av ren tvätt, åkte 4/5 av familjen  Hammarström hem til sitt. Lisa var hos någon kompis.

Jag plockade lite,matade och  släppte åter ut vännerna i trädgården - beckmörkt! Vi hoppade över promenad....de verkade inte sörja över det....

Ställde mig så i en riktigt varm dusch - länge.....

Det är (åtminstone för mig) ett väldigt bra sätt att mjuka upp, både kropp och själ efter en lite tuff dag. På med morgonrock och så fixade jag en god middag, med ett glas vin.


Nu känner man sig rätt ok igen. Ska kolla lite på Nobelfestligheterna, får se hur länge man hänger med, innan ögonen faller igen  :0)

I morgon ska jag skjutsa Bettan och Gamma till Mässan igen,vid 12-blecket, de har "montertjänst"även i morgon - ska själv passa på att strosa runt lite och kolla bland stånden, utan att behöva ha dåligt samvete för att vännerna sitter i bilen....








 

Av Britta Hammarström - 8 december 2011 16:29

...vidrigt!!!

Jag såg inte det avsnitt av Kalla Fakta som behandlade tillverkning och testande av Botox, men läste om det.

För att få bl a  dessa fullständigt groteska, onaturliga "duck lips" låter kvinnor sig injiceras med Botox.

Ser dom inte hur illa det passar ihop med deras utseende i övrigt? Ser ut som om dom hamnat i en bisvärm som koncentrerat sig på deras trut - uuuääähhh!


Det här är ett citat från "Forska utan djurförsök".

"Allt fler svenskar använder Botox. Men få vet att varje tillverkningssats testas på djur i några av de grymmaste djurförsök som förekommer.

Årligen får 100 000-300 000 djur sätta livet till i tester där många går en plågsam död till mötes när deras lungor slutar fungera.

År 2005 var Botox det näst bäst säljande läkemedlet i världen (bäst såldes Viagra). Detta år användes 43% av Botoxet för kosmetiska ingrepp och 57% för medicinska ändamål. Sedan dess har den kosmetiska användningen ökat.

Allt fler svenskar använder Botox, visar siffror som Dagens Nyheter tagit fram och rapporterar idag. Antalet doser har ökat med med 25% på bara två år och under förra året användes nästan 6,5 miljoner doser bara i Sverige."


Men bryr sig "duck lips" om det? Inte ett vitten!

Dom tänker glatt fortsätta med att trycka i sig preparat som är framställt av: 

Botulinumtoxin (eller botulinustoxin) (BLT) är ett toxin som produceras av bakterien Clostridium botulinum och orsakar botulism. BLT räknas som ett av de mest potenta naturliga toxin som överhuvudtaget existerar, där dödlig dos uppgår till endast 2 - 3 µg (mikrogram).

Rent toxin uppges vara sex miljoner gånger giftigare än skallerormsgift. Ett snapsglas av detta nervgift räcker för att döda samtliga Sveriges invånare och drygt 12 kg av ämnet räcker för att döda hela jordens befolkning.


Man tar sig för pannan (som inte är och aldrig kommer att bli,  utslätad av Botox....)






Av Britta Hammarström - 7 december 2011 13:20

Har faktiskt lyckats hålla dagarna precis på adventsljuset, Vissa år har man råkat bränna av en dag för mycket, andra år måste man så att säga "elda i kapp".

Skön promenad på Skytteholms golfbana - golfarna verkar nu ha gett upp totalt, inte en klubbärare inom synhåll   Man fick hålla sig på gräset, alla gångar var snorhala.

Skrållan börjar bli en riktig rackare på att hitta golfbollar, nu har hon också hajat att om man överlämnar den till mig, får man en karamell!

Resten av gänget kan komma med en boll någon gång ibland, men Skrållan letar verkligen efter dom - duktig liten dam!


Här hemma kör vi nu med träning av "bakdelskontroll". Alla fyra har lärt sig att gå upp med framtassarna på liten trälåda, nu har jag börjat belöna att traska runt lådan med bakbenen och framtassarna fortfarande på lådan. Jättevanlig träning för många, men jag har tränat bakdelskontroll på lite annat sätt tidigare - kul med lite nya grejer - och bra inomhusträning.

Vi tränar också "sidbyte" d v s att hunden ska byta sida framför mig och bakom mig - kommer ju diverse figurer med hunden på höger sida i avancerad- och mästarklass i rallylydnaden. För dem som kör agility är ju detta vardagsmat, men inte för en annan.....


Alla "utrikes" julbrev och julkort är nu skickade, dags att fixa "inrikes". Jag tycker fortfarande att det är kul att skicka julkort per post, gör det till släkt och gamla vänner, men skickar också via Internet. Via posten är ju inte precis det billigaste sättet att skicka......


Nähä, nu är det dags att tvätta köksgolvet och städa ur kylskåpet. Liten prommis till och så är det Eli-hämtning.





Av Britta Hammarström - 5 december 2011 16:34

...när jag släppte in vännerna från baksidan för en stund sedan, såg jag att det fallit några snökorn.

 
111205 - snö!


Vädret har varit fantastiskt i dag, ingen blåst (!), sol, klar himmel.

Promenix x 2 vid klubben och lite lydnadsträning med Hippie. Bitte och Skrållan ska gå på kurs i kväll.

En klubbkompis går rallylydnadsinstruktörskurs (det blev långt..) och behöver göra ett projekt - vi, träningspolarna -  ställer upp som projekt   

Stina får gå lite på sparlåga, hon verkar inte ta det så hårt.

Lämnade in två västar till skräddare A. i dag - för att sys in - väldigt trevligt att ha kläder som behöver sys in....

12,5 kg märks lite på kläderna.

Jag började på den ena, men det blev inge´ bra. A. muttrade över sömmar och sysätt, sa att "dom hittar på så mycket kostiga sätt att sy nuförtiden inom konfektion, förmodligen för att det ska vara svårt att ändra och man måste köpa nytt i stället". Han skulle i alla fall fixa till det och ringa mig så att jag får prova.


Hippie stod som fastvuxen på en av "godisstenarna" i skogen - undrar verkligen vem eller vad som varit på den - hon dammsög verkligen stenen, hur länge som helst, fullkomligt fixerad vid den.

 

 


Många som livnär sig på den här stackarn´

 


Vackert var det med solljuset strilande genom grenarna.

   

Av Britta Hammarström - 4 december 2011 15:06

..har något att göra, så kan man leka en stund med det här gänget :0) Kräver ingen hjärnaktivitet alls - man bara klickar på dom, en efter en....
 
 

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards