Direktlänk till inlägg 29 juli 2011

Hur har ni haft det?

Av Britta Hammarström - 29 juli 2011 14:01

Själv kan jag säga att jag inte direkt haft skitkul (ursäkta).

Lilla Sally fortsatte att vara frisk som en....ja som en frisk västgötaspetsvalp. Onsdag kväll kroknade mamma Ida. Jag tillbringade större delen av natten med att följa henne runt trädgården, hasande fram i nattlinne (som Mårran ungefär :0) ), beväpnad med hushållspapper, platspåsar, vattenkanna och ficklampa - man har ju haft magsjuka hundar nattetid förut, men faktiskt mycket mycket sällan under 32 års hundägande.

Nåja, Ida mådde tjyvis fram till 03-blecket, sedan lugnade det sig och efter att hon druckit själv, sov vi några timmar. På morgonen var Ida som vanligt och krävde mat!

Fick under dagen små portioner fiskspad, fisk och ris och tyckte varje gång att det var för lite.

Och under gårdagen - ja då bröt helvetet loss! Alla fyra övriga valpar belv sjuka med någon timmes mellanrum - det var ett bajs och ett kräks......

Ringde Britta (som skulle komma först i kväll), hon kom så fort hon kunde. Kände att det här blev liiite övermäktigt att klara själv.

Ingen av valparna blev dock lika utslagen som lilla Sally, ingen behövde "puckel i nacken" - men bra slaka var di i alla fall - små krakarna....

Framåt 03-tiden i morse började några av bebbarna dricka själva, övriga vätskade jag med engångsspruta med 2-3ml vatten åt gången, tills de också tyckte att det var dags att dricka själva.

Vid 05-tiden var infernot över - då åt alla varsin liten portion, mest bestående av fiskspad, med lite mjukt ris och kokt fisk imosat.

Alla utom Sally - hon fick minsann "riktig mat" hon :0)

Köket är skrubbat ett antal gånger, hekatomber av tidningar  blev utburna och stoppade i säckar, nya inlagda gång på gång.

Britta är en fantastisk "klammer-borttagare" och ser till att jag har tidningar att lägga på hela tiden.

Valphagen är spolad - generalspolad! med slangen, tunneln tvättad, alla leksaker i köket och i hagen har åkt i tvättmaskin, alla plädar och lakan likaså.

Hagen har stått och "luftat" sedan i förrgår. Nu har gänget varit ute och röjt i den ett par timmar, tills det började blåsa, då åkte de in i köket igen och nu sovs det gott.


Ja kära nån' så det kan bli...

Jag ska inte neka till att jag varit riktigt ängslig flera gånger under denna vecka - minnena av den första kullen där alla dog, stack naturligtvis upp sitt fula huvud. Men de här valparna är snart 8 veckor, tjocka, starka och välmående - jag talade strängt med mig själv och dessutom har jag en mycket god och tålmodig mentor i dotter Bettan - hon får stå ut med mycket hon !!!


Jag kan inte tänka mig att det här eländet kommer tillbaka - det är säkert klart nu. Möjligen kan mina "storhundar" drabbas, Ida har ju varit tillsammans med dem, men vi får se. Att vuxna hundar blir magsjuka, känns dock betydligt lugnare att tackla, än när små valpar blir det. Bara att hoppas att "di store" slipper.


Jaha som sagt, så har jag haft det..........





 

 
 
Ingen bild

maarit

29 juli 2011 16:08

Här klagar jag på att min lilla har racerfart på backsidan för hon äter för mycket plommonkart (har snaggat trädet) Men när jag läser inlägget ska jag genast sluta klaga 1 st hund = droppe i havet.
Hoppas att alla nu har kryat på sig och att inte resten får något skit.

 
Ingen bild

Agneta

29 juli 2011 16:14

Det är i sådana lägen man är glad att man bor i hus med trädgård. Lycka till nu. Tack för inbjudan men veckan har varit "hektisk".
Kram

 
Ingen bild

Solan

29 juli 2011 19:29

Hugaligen! Som vi säger i mina hemtrakter. Man kan ju bli trött och slut för mindre. Hoppas att det är "klart" nu så du får sova i natt.

Britta Hammarström

29 juli 2011 20:43

Jo allt är lugnt - småfolket tycker bara att dom gott kan få mer mat :0) Men vi tar det så fint - mamma Ida var just inne och gav dem en slurk och så får de en liten portion till före "läggdags".

 
Ingen bild

Monica Å

29 juli 2011 19:54

Jag förstår att det måste ha varit otroligt jobbigt för dig både psykiskt och fysiskt den här veckan, men det verkar gå åt rätt håll nu. Peggy mådde inte
bra första veckorna hos oss, man det blev bra till slut. När det är varmt ute, som nu är nu, är det lätt att de små drabbas av magsjuka. Lycka till!! Kram Monica

Britta Hammarström

29 juli 2011 20:41

Tack!
Vi ses på sökträningen nästa vecka - jiiihaaa!

 
Britt-Marie

Britt-Marie

29 juli 2011 22:22

Oj, oj, jag blir matt och orolig bara av att läsa om det så här efteråt. Vilken pärs du har genomidit. Tur att det är över. Håller tummarna för att de andra klarar sig.

http://www.tottskrutten.bloggagratis.se

Britta Hammarström

30 juli 2011 09:34

En god natts sömn har vi fått allihop - bebbarna och deras mor mår hur bra som helst och mina fyra har ännu inte visat några som helst tecken på magsjuka - peppar, peppar...

 
Ingen bild

Ulle

29 juli 2011 23:36

Å fy så det låter! Stackars bäbisar och stackars dig =(
Håller tummarna för att det blir bra nu.

Britta Hammarström

30 juli 2011 09:32

Allt lugnt!
Bebbarna håller just på att välta köket :0)
I dag serveras kalvfrikadeller (barnmat) och ris - slank ner på ca 50 sek.
Alla helt ok i magen.

 
Irene

Irene

30 juli 2011 23:01

Vilken pärs! Hoppas innerligt att allt är över nu.

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

Britta Hammarström

31 juli 2011 13:54

Nu ere' lugnt :0)
Men småttingarna får faktiskt vara inne i dag.Väl varmt ute och dessutom är dom hopplösa på att slita upp gräsrötter och äta + jord, i hagen. Nu får magarna var ifred!!!!
Nu har dom köket, hallen och badrummet att röja i.

 
Ingen bild

Marianne Kvist

31 juli 2011 10:21

Huvva! vilken rysare. Vad skönt att det är över. Men du vet,ingenting skall ju vara enkelt här i livet. Vad kul att se ditt o Hippies´namn på deltagarlistan till kennelhelgen, känns som om allt kommer i sina vanliga gängor igen. Tjingeling från oss, Exi o mig.

Britta Hammarström

31 juli 2011 13:52

Ska bli väldigt roligt att åka på Fornborgens kennelhelg - och härligt för vännerna att få börja jobba igen, men det börjar vi nog med redan under kommande vecka.
Och går låååånga promenader :0)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards