Alla inlägg den 27 juli 2011

Av Britta Hammarström - 27 juli 2011 13:50

..för vänliga kommentarer på Facebook och i bloggen!

Fröken Sally mår bara bra!

Natten var lugn - både valpar, storhundar och jag sov ordentligt. Jag var bara uppe ett par gånger och kollade läget, båda gångerna passade Ida på att dia bebbarna.

Hon glesar ju ut rätt bra nu, på dagarna får valparna nöja sig med annan mat tycker hon, men på natten och morgonkvisten kan de få en slurk.

Sally äter med mycket god aptit sina fisk och risportioner. Nu kl 11 blandade jag i lite försiktigt av valpmaten, den åt hon upp först, men slök resten också. Hon är precis som de andra valparna, pigg och busig!!!!  

Jag hänger upp lakan i valphagen, för att skydda mot solen, flyttar dem  under dagen, efter behov. Knyter fast  dem upptill  i tältställningen och fäster sedan med klädnypor lite här och där, i linor och överdelen av grindarna. Det gäller att hålla upp lakanen ordentligt, annars har man fem valpar som hysteriskt glada hänger i nederkanten och sliter i tyget så mycket de orkar.  

Lägger  en dyna eller hopvikt skynke ovanpå lastpallen/kojan, för att det ska vara lite trevligare att ligga på (de har ett under pallen också - inte ska mina små älsklingar behöva ligga direkt på marken heller, nä mjukt och torrt ska det va'   ).

När jag lägger på något ovanpå pallen gäller det att göra detta när gänget gör något annat - ser dom vad jag gör, kommer dom som små illrar och sliter omedelbart ner skynket och hi- och hå- och hejar runt med det i hagen.


Och det här med tidningar! Det är rätt omöjligt att vara utan dem i köket på kvällar och nätter, annars skulle både valpar och jag kliva runt i kiss hela tiden - ja ni vet hur det är....

Men så himla kul det är att släpa runt på tidningar, slita sönder dem, ha dragkamp om dem.....

Företrädesvis när man precis har sopat,moppat golvet och lagt på nya fräscha tidningar och det ser SÅ prydligt ut...

Så släpper man in gangstrarna från hallen och en minut senare har en tredjedel av tidningarna flyttat på sig - suck!

Tänk att valpar inte har den minsta känsla för ordning - va!!!   

 

Just nu ligger de och sussar under pallen och då kan man passa på att texxempel kolla mailen och blogga lite, hänga tvätt etc.

Nu känns det dock som om man måste ta vara på varje stund de är vakna....bara några dagar kvar......

På fredag kommer Ida-matte Britta och stannar tills alla valparna åkt på måndag. Så kan vi grina ihop när de åker......

När dammet lagt sig skjutsar jag hem Ida och matte - lilla Ida, äntligen får du då åka hem med din älskade matte och bara mysa med henne. Vilken supermorsa du har varit till de här bebbarna!

Dags att sätta sig med en bunt tidningar och ta ur klamrarna - det kanske jag har sagt tidigare (ursäkta gaggig dam i så fall) men här läggs inte en enda tidning med klamrarna kvar i på golvet. Den lilla flatvalpen som fick en bit av tarmarna hopsnörd av en dylik och opererades med borttagning av en bit tarm, räcker bra som skräckexempel.


När gänget börjar pocka på sällskap ska vi träna "inkallning"   

En valp i taget tas ur hagen, får fnatta runt lite på gräsmattan och så lockar jag på den med det namn den fått av sin familj, när den kommer har vi lite bus med trasa.

De börjar faktiskt lyssna till sina namn.

Så här kommer de att kallas

Ragnar -  Ragnar

Björn -  Birk

Alfhild -  Sally

Gunhild - Gullan

Hildur - Nenya


Oj! jag måste bara berätta...

KRÄSMAGADE LÄSARE VARNAS

I måndags  (för att ytterligare förgylla denna dag), när jag skulle slänga en soppåse i därför avsedd tunna, blev jag stående, förundrad.. Så konstigt det ser ut runt locket.... VAD är det?

Det mina vänner var LIKMASKAR - hela insidan av tunnan och locket var helt täckta av vita krälande, kryllande maskar  så äckligt!!! Och fort måste det ha gått, jag menar här slängs i tunnan ett par gånger/dag. Vad göra? Tunnan skulle inte tömmas förrän onsdag (i dag) och så här kunde jag inte stå ut med att ha det till dess. Tog fram allt jag hade i "sprut och spray-väg", sprayade vilt på och i tunnan, stängde locket och tänkte "dö, dö, dööööö"! Torkade bort allt som fanns på utsidan och det var ju en del....   Väntade ett tag, kollade, jo säkert cirka 2 miljoner maskar hade kolat, men en del rörde sig fortfarande - mera spray!!  Spolade tunnan utvändigt, torkade mera, sprayade mera, höll de vidriga krypen i schack tills i morse när, halleluja, sopbilen kom och tömde. Efter promenad med storhundarna (och inköp av fler moppar till Viledan), utbärning av valpar till hagen och matning av dom, tog jag mig an sanering av tunnan - vilken ljuvlig känsla!! Skurade grundligt med Klorin och hett vatten i slangen, sköljde, sköljde - och när tunnan var blänkande ren igen, sprayade jag både in- och utvändigt för säkerhets skull. Flera av mina grannar har råkat ut för samma sak - uuuäääähhh...




Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards