Alla inlägg under mars 2011

Av Britta Hammarström - 10 mars 2011 20:01

...ganska hyfsat weatherwise. Rätt blå himmel, en lite blek sol, men den jobbade på, vinden jobbade också på, styv kuling minst...

Denna dag skulle bli en arbetsdag! Efter frukosten tog jag därför en dryg timmes promenad över grusväg och diverse fält med vännerna, så att mandrom skulle kunna knega på med gott samvete ett tag.

Insåg att jag måste hacka bort en del is, precis där min infart övergår i gata. Hackade med tung spade, hackade med tung spade, hackade med tung spade.....tänkte "detta är inte is, detta är betong"! Nåja, lyckades emellertid hacka upp en liten ona (frekvent förekommande korsorsdord...) från gången ut till gatan, så att smältvatten från gången kan försvinna i rätt riktning.

Lunch.

Beväpnade mig med bil- och garagedammsugaren, hink, diskmedel, trasa, "klibbroller" för hundhår och skred till verket. Allt löst åkte ur bilen. Det dammsögs, rollades,skakades fällar, togs bort skitiga frottéhanddukar och dito påslakan, det borstades, våttorkades - jag riktigt hörde hur Trofast drog en suck av lättnad   Trofast är van vid betydligt mer frekventa städningar av innanmätet, men den här vintern har ju inte precis inbjudit till det...

Plockade in en del av grejorna igen - nu började leder och rygg gallskrika....

Var tursamt nog bjuden på eftermiddagsfika hos vännerna U. och L.  Kunde sjunka ner där, pusta ut, dricka kaffe och avsmaka jättegott LCHF-bröd som Ulla experimenterat fram - verkligen kanongott! Fick receptet och har gjort en sats - mums!

Vädret ändrade sig snabbt under eftermiddagen - molnen hopade sig, blåsten tilltog och det började komma snöblandat regn - håller fortfarande på.


Vilken tur att jag hann  ta dessa bilder på förmiddagen   Telefonbilder, men ändå - kände hur hjärtat bara voltade i bröstet när jag upptäckte de här små filurerna i två halvt framtinade rabatter på baksidan.


    


Av Britta Hammarström - 8 mars 2011 18:15

...kan se att jag tvättade bilen för ett par dagar sedan. Den ser ut som om jag kört Dakar-rallyt med den.

Hade lite "förrättningar" i dag, till Upplands-Väsby bl a, och har säkert gjort av med största delen av spolarbehållaren - jemine så skitigt det är på vägarna!!

Men vad gör det - snön får redigt på tafsen - bilens termometer visade på +7 grader i vägbanan - halleluja !


Skrållan fick göra "sökövningar" i dag - som förra tisdagen, springa ut och bli vänligt mottagen i skogen, få godis och bli lite gullad med. Det har hon inget emot.....


Långa Farbrorn´x 2 fick komma tillbaka i dag. TV-signalen var inte riktigt ok i alla fall. Lite mer skruvande och hummande + inkoppling av antennförstärkare så blev det bra.

Fick dock tipset att skaffa ny boxer i vardagsrummet - elektronik blir ju gammal bara man bär hem den från affären .........

Vi får väl se.......


Dagarna går fort. I morgon är det sök och Eli. Torsdag förmiddag  har jag vikt för städning av bilens inre - det behövs!

Dags också att börja kika lite på vad som ska med till Skövde - förmodligen ett försvarligt antal hundhanddukar och - påslakan till att börja med....






Av Britta Hammarström - 7 mars 2011 10:10

det är! En liten ljusning några dagar, sol och lite tö, så att man kvicknar till och mungiporna åker upp - och så är vi tillbaka till grågrågrå, snö i luften och rätt kallt.... bläääähhh

Och tittar man på SMHI:s 10 dygnsprognos blir man inte så himla mycket gladare heller   


Roade mig med att lyssna på "hestekoren", en gammal favorit - den har funnits på nätet i bra många år nu.

Man kan klicka på varje häst och "stänga av" resp. "sätta på" dem. En liten muntration....


http://www.albinoblacksheep.com/flash/hestekor

Av Britta Hammarström - 6 mars 2011 10:09

Nu har man legat av sig....

Men mandrom har plötsligt liksom vaknat upp vinterdvalan. Börjat vårstäda så smått i kåken, ni vet, t ex dammsuga lister bakom soffa, säng  och diverse skåp, jestanes så fort det dammar igen.

Har klippt ner pelargoner och stammad ros i "blomrummet" i garaget samt släppt in dagsljuset.

Tog en hel del skott från pelargonerna - dom jobbar på för fullt - och ska sätta dem direkt i jord, så får vi se hur många som rotar sig.


Är nu med köks-TV igen - snacka om lyxproblem......

Långa Farbrorn´x 2 kom i fredags och började kliva runt på taket, drog ny kabel från antennen, och in i vardagsrummet via litet nätt uppborrat hål. Sedan kröp de runt på golvet i vardagsrummet ett tag och killevippen, så var det klart.

Skrållan tyckte  vid första anblicken att di där långa räklarna såg allt lite farliga ut, höll sig i bakgrunden och hade lite skrämselragg på rumpan. Långa farbrorn´x 2 var kolugna och gillade hundar, så när de var i golvhöjd satte jag en grind för min sovrumsdörr och så fick Stina, Bitte och Hippie vara där, annars hade di aldrig fått vara i fred.

Gubbs på golvet ska nämligen underhållas, pussas på och allt vad de gör ska undersökas. Skrållan fick vara med och det tog väl en minut, så satt hon mellan dem och tittade intresserat på vad som försiggick, en liten slick på handen fick den ene också.


I går var vi på klubben, gick en vända på "banan". Det var skotträning kl 14 och jag ville se hur Skrållan reagerade. Hon tyckte inte att skotten var så kul på MH:t, var inte panikslagen alls, men berörd.

Vi strosade runt nere på appellplan, långt från skytten, jag var beväpnad med kokt skinka. Och visst är hon berörd, men inte heller nu panikslagen. Tar godis, kan hålla kontakt med mig, men jag ser ju på henne att hon tycker att det är rätt onödigt med pangande.

Det skulle bli en omgång skott till, då tog jag hela hydret och gick upp i skogen. Skrållan hörde skotten på avstånd och brydde sig inte om det. Vi fortsatte ut på golfbanan och tog en vända till, så att S. fick "gå av sig" eventuellt obehag ordentligt. Ingen som helst reaktion när vi kom tillbaka till klubben och gick ner på plan igen - bara för att kolla.

Det är nog så att en viss berördhet kommer att finnas, men den går att handskas med och någon brukskarriär har jag nog inte planerat för den här lilla damen i alla fall   Nä, hon får hänga med på rallylydnad och kanske en liten lydnadsetta så småningom - vi tar det så lugnt.


Har den äran kära dotter Bettan, som fyller år i dag   Det blir kaffekalas kl 15.

Härligt väder har du på din födelsedag   lyser från blå himmel.


Solen värmer verkligen ordentligt nu, fräter på snön - men det är långt kvar....


Här får ni en liten rysare att titta på - man undrar bara hur di har fått ihop den !

http://www.flixxy.com/bear-animal-nature-film.htm






Av Britta Hammarström - 3 mars 2011 18:40

..att det är sant!

Efter promenad på  "tunggådd" golfbana vid Skytteholm, handling och idogt arbete i hemmet, belönade jag mig själv med kaffe och några pepparkakor ute på trädgårdstrappan! Det ni! Gassande sol, altandörren fick stå öppen och där satt mandrom och njööööt.

Vännerna deltog givetvis   


  


...dom var liksom.....

  


....överallt....

 


...det skulle vara närkontakt...

  


...solen jobbade för högtryck....

  


..Skrållan noterar - det finns en pepparkaka kvar....

  


....ska du ha den också ??

  


...så så Skrållan, inte tjata nu...gör som mamma...  


...vänta tills hon sitter där och blundar med fejset mot solen....

DÅ slår man till SNABBT!

  


Suck! Jag borde ju ha lärt mig....

Aldrig lämna kaffe med mjölk obevakat inom räckhåll för Bitte   

Nåja, det var inte mycket kvar...


Av Britta Hammarström - 3 mars 2011 09:50

....bara lite galen?


Nåja, det får utkristallisera sig om några månader. In any case - Bitte började löpa igår och jag tänker para henne. Ja, tänker och tänker - vi får väl se vad det såta paret tänker sig...

Emellertid och emedan så far vi åstad till Skövde i mitten av mars, för möte med Marit och hennes Figge.


Vilken present vi fick i den här delen av landet i går - och kanske på många andra platser. Sol, sol,värmande sol - kluckande och rinnande i stuprännorna, stora pölar på backen. Vännerna och jag gick sammanlagt 1 1/2 timme på golfbanan vid klubben - ljuvligt!


Nu ska jag ringa till Billingehus och höra mig för om stuga.


Av Britta Hammarström - 1 mars 2011 17:21

...ha mera vinter - sluuuuuuta   

Dag ut och dag in - kallt, en h-etes massa äcklig snö, blåst - sluuuuta nu!

(Jaha, och vad hjälpte det lilla utbrottet då....)


Det är nog så att jag över huvud taget känner mig lite avig just nu. Det inträffar ofta när jag lämnat iväg en tidning till tryck. Hur man än vänder sig, anstränger sig, jobbar så ögonen blör´, sitter och filar och kollar till långt in på nätterna - nog fanken är det inte riktigt bra i alla fall.

då känner jag "detta är det sista numret jag gör, basta"! Men så går det ett tag och så lägger sig obehaget och lusten att bara "packa ihop och draga vidare" och så spottar man i nävarna igen - ett tag till......

Är halvvägs igenom MBK:s tidning också, så snart är det lugna gatan ett par månader.


I dag fick Skrållan pröva på "hitta-övningar" - det var skoj det!. Vi gjorde det väldigt enkelt. Tant figurant lekte med henne på stigen, gav lite godis och fnattade iväg en bit in i skogen. Första gången sprang Skrållan lite tveksamt, hade lite långa bakben, "ska jag verkligen...."? Men så ropade Tant figurant lite vänligt på henne och då blev det fart - och godisutdelning.

5 skick gjorde vi och det lossnade väldigt fort för henne - kul att se - och tryggt att träna med folk som vet hur dom ska bära sig åt.


"Pinnkampen" pågår - Hippie och Skrållan har verkligen kommit igång med lekandet

 




"Jag blir hellre jagad av vargar".......

Fast rätt lajbans ändå att bli jagad av en liten göte.

 


Bitte tager sig understundom en liten sittlur.



  


Nu får jag börja använda kameran mer och inte bara joxa med telefonen. Men ute är det lite för kallt för Mrs. Nikon - man blir så valhänt.



Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards