Alla inlägg den 6 mars 2011

Av Britta Hammarström - 6 mars 2011 10:09

Nu har man legat av sig....

Men mandrom har plötsligt liksom vaknat upp vinterdvalan. Börjat vårstäda så smått i kåken, ni vet, t ex dammsuga lister bakom soffa, säng  och diverse skåp, jestanes så fort det dammar igen.

Har klippt ner pelargoner och stammad ros i "blomrummet" i garaget samt släppt in dagsljuset.

Tog en hel del skott från pelargonerna - dom jobbar på för fullt - och ska sätta dem direkt i jord, så får vi se hur många som rotar sig.


Är nu med köks-TV igen - snacka om lyxproblem......

Långa Farbrorn´x 2 kom i fredags och började kliva runt på taket, drog ny kabel från antennen, och in i vardagsrummet via litet nätt uppborrat hål. Sedan kröp de runt på golvet i vardagsrummet ett tag och killevippen, så var det klart.

Skrållan tyckte  vid första anblicken att di där långa räklarna såg allt lite farliga ut, höll sig i bakgrunden och hade lite skrämselragg på rumpan. Långa farbrorn´x 2 var kolugna och gillade hundar, så när de var i golvhöjd satte jag en grind för min sovrumsdörr och så fick Stina, Bitte och Hippie vara där, annars hade di aldrig fått vara i fred.

Gubbs på golvet ska nämligen underhållas, pussas på och allt vad de gör ska undersökas. Skrållan fick vara med och det tog väl en minut, så satt hon mellan dem och tittade intresserat på vad som försiggick, en liten slick på handen fick den ene också.


I går var vi på klubben, gick en vända på "banan". Det var skotträning kl 14 och jag ville se hur Skrållan reagerade. Hon tyckte inte att skotten var så kul på MH:t, var inte panikslagen alls, men berörd.

Vi strosade runt nere på appellplan, långt från skytten, jag var beväpnad med kokt skinka. Och visst är hon berörd, men inte heller nu panikslagen. Tar godis, kan hålla kontakt med mig, men jag ser ju på henne att hon tycker att det är rätt onödigt med pangande.

Det skulle bli en omgång skott till, då tog jag hela hydret och gick upp i skogen. Skrållan hörde skotten på avstånd och brydde sig inte om det. Vi fortsatte ut på golfbanan och tog en vända till, så att S. fick "gå av sig" eventuellt obehag ordentligt. Ingen som helst reaktion när vi kom tillbaka till klubben och gick ner på plan igen - bara för att kolla.

Det är nog så att en viss berördhet kommer att finnas, men den går att handskas med och någon brukskarriär har jag nog inte planerat för den här lilla damen i alla fall   Nä, hon får hänga med på rallylydnad och kanske en liten lydnadsetta så småningom - vi tar det så lugnt.


Har den äran kära dotter Bettan, som fyller år i dag   Det blir kaffekalas kl 15.

Härligt väder har du på din födelsedag   lyser från blå himmel.


Solen värmer verkligen ordentligt nu, fräter på snön - men det är långt kvar....


Här får ni en liten rysare att titta på - man undrar bara hur di har fått ihop den !

http://www.flixxy.com/bear-animal-nature-film.htm






Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards