Alla inlägg den 24 juni 2010

Av Britta Hammarström - 24 juni 2010 13:15

STOR grattiskram till Anna Jarander och Grålötens Yra Yrsnö - deltog i laget Vroom  i agilty-SM - och kom på silverplats  inte dåligt jobbat av en liten västgötaspetsdam som fyller 10 år i november! Men så har Yra en duktig matte också!




Av Britta Hammarström - 24 juni 2010 09:19

...nu är det gjort.

Stina är kastrerad - och livmodern var inte ok - cystisk endometriehyperplasi och lite var i ena hornet - ingen utvecklad pyometra alltså tack och lov!

"Magspecialistveterinären" hade en fundering på om Stinas magproblem under detta år kunde bero på att livmodern inte mådde helt bra, verkar  ju inte helt otroligt.

Tikar kan tydligen uppvisa en hel karta på symptom som inte är typiska för pyometra (eller början på en), men där den ändå ligger bakom. Och det har man ju hört flerfaldiga gånger.


Gårdagen var inte rolig...

Framför allt inte för Stina,men mattes själ mådde nog nästan lika dåligt - det gällde bara att inte visa det....

Det dröjde ända till kl 17 innan Stina kunde förmå sig att kissa, inte lätt när det trycker på  och gör ont, man vill kissa men benen är fortfarande inte helt stadiga. Jag tog med henne till gräsmattan på framsidan (skugga) och bara väntade, efter en stund bestämde sig Stina och man såg hur lättad hon blev när det var klart. "nr 2" fixades vid 23-tiden,även det efter viss tvekan och med stor lättnad efteråt - då tyckte lilla fröken också att det skulle smaka med  käk - mjukkokt ris och kokt köttfärs -gott!

Natten har gått bra, Stina har sovit tätt intill mig, med krage på (fast hon bryr sig inte alls om såret -ännu - får se när det börjar läka mer och klia lite) och koppel, väl virat runt min hand och handled. Insåg att en vag tanke om att få henne att sova på dyna brevdid sängen var bara att glömma - hon är van att ligga hos mig och att hitta på nymodigheter just nu var klart o-bra.

Kragen tyckte hon inte var någon hit,men förlikade sig snabbt ändå med den - jag gillar krage bättre än tratt! Och med kopplet på skulle jag känna om hon hade några funderingar på att försöka hoppa ner ur sängen - men det hade hon inte.


I dag håller vi oss nog mest i köket Stina och jag - hon ligger lugnt och bra här - jag har både TV och laptop att roa mig med. Kopplet får vara på, vi ska inte ha några "tjurrusningar" om de andra två får för sig att larma.

Hippie ligger som vanligt mest ute, kommer in ibland och kollar läget.

Bitte vaktar mamma!

  

Både Bitte och Hippie är otroligt vänliga och hänsynsfulla mot Stina. Nosar över henne lite då och då, ger henne en liten puss, men låter henne mest vara i fred. Kloka flickor!


Nu är det snart dags att ge Stina lite mer smärtstillande tabletter, men ännu vilar hon lugnt så vi väntar ett tag. Mattes hjärtegryn.......




Huvva vad man utsatt henne för - men det känns så bra att veta att nu kan hon inte råka ut för en jätteinflammerad livmoder med otäcka konsekvenser - och detta är gjort planerat - Stina blir 10 år i november, behöver definitivt ingen livmoder mer och det blir ingen dramatisk akut-operation när hon är 11-12 år.

Det blir en lugn midsommarafton för moi   

Har (naturligtvis) lite dåligt samvete för de andra två flickorna - men ett par dagar i trädgården får de stå ut med.

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards