Alla inlägg den 8 juni 2010

Av Britta Hammarström - 8 juni 2010 22:58

Mia Pettersson och Fornborgens Iris tävlade lydnadsettan i kväll med kanonfint resultat

3:e plac. av 12 med ett förstapris och 174 poäng - way to go brudar   

Av Britta Hammarström - 8 juni 2010 22:10

...i natt. Var nog lite slak ändå och behövde sömnen.

I dag har jag varit nyttig!

Klippt gräsmattorna (låter som om jag har många och hektarvis av dem, men det är bara två), tvättat fönster, varit på klubben och tränat i två omgångar - jojomensan!

Först en väldigt liten sökträning på förmiddagen - vi var bara två stycken och gjorde lite skojsam markeringsövningar. Hippie behöver få det lätt och okomplicerat ett tag, hon håller på att vakna upp ur "valpandet"och ska ha lite hjälp på traven.

Med småfolket tränade jag "inte röra" - d v s gå runt en plastburk med köttbullsbitar utan att så mycket som titta på den.

Först i koppel, sedan med lös hund - gick fint, de var båda två kanonduktiga. Små godisbitar och mycket beröm kommer från mig, när man tittar uppmärksamt på matte och totalt ignorerar burkarna.

I morgon blir det två burkar som vi går i "åtta" mellan. Detta kallas "åttans frestelse" och kommer i nästa klass på rallylydnaden.

Det var städkväll på klubben i dag, samband med tisdagsträningen. Det gällde dock mest röjning med trimmer och röjsåg och det fanns det raska gossar till.

Några damer for också runt med krattor och häcksax.

Mitt bidrag bestod i att ta med fyllda vattendunkar   Vet dock att jag gör en hel del klubbjobb ändå  - så samvetet var inte alltför kantstött.

Sören (och någon mer) hade städat stugan å det förnämligaste, efter collieutställningen i lördags - oj så fint det var!!!

 

Platsliggning med skott och budföring med skott  med Hippie - rätt kul - vid platsliggningen med skott deltog 3 collies och en rottweiler - alla totaldöva för skotten. Budföring med skott gick Hippier och syster Exi - båda lika döva där   

Krypet börjar nu få lite "form" - Hippie förstår innebörden i ordet "kryp" och kryper jättefint med hela bröstkorgen i backen (lite skutt med baken, med betoning på lite) och hon kryper så fint efter ett "godisspår". Nu kan jag lägga en godisbit över en meter framför henne och hon kryper hela vägen fram till den, verkar inte ha ett dugg svårt för det.

 

Med Stina och Bitte blev det mer rallyträning - nu kör jag bara med lös hund - så blir det i nästa klass. Är faktiskt mycket lättare än att hålla på och joxa med kopplet   

Trivsamt fika på verandan och så hemåt.

 

Nu går flickorna och jag och lägger oss och läser en stund - jag läser min bok och dom får låna Hundsport   

 

 

 


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards