Direktlänk till inlägg 24 juni 2010

Puuhh.....

Av Britta Hammarström - 24 juni 2010 09:19

...nu är det gjort.

Stina är kastrerad - och livmodern var inte ok - cystisk endometriehyperplasi och lite var i ena hornet - ingen utvecklad pyometra alltså tack och lov!

"Magspecialistveterinären" hade en fundering på om Stinas magproblem under detta år kunde bero på att livmodern inte mådde helt bra, verkar  ju inte helt otroligt.

Tikar kan tydligen uppvisa en hel karta på symptom som inte är typiska för pyometra (eller början på en), men där den ändå ligger bakom. Och det har man ju hört flerfaldiga gånger.


Gårdagen var inte rolig...

Framför allt inte för Stina,men mattes själ mådde nog nästan lika dåligt - det gällde bara att inte visa det....

Det dröjde ända till kl 17 innan Stina kunde förmå sig att kissa, inte lätt när det trycker på  och gör ont, man vill kissa men benen är fortfarande inte helt stadiga. Jag tog med henne till gräsmattan på framsidan (skugga) och bara väntade, efter en stund bestämde sig Stina och man såg hur lättad hon blev när det var klart. "nr 2" fixades vid 23-tiden,även det efter viss tvekan och med stor lättnad efteråt - då tyckte lilla fröken också att det skulle smaka med  käk - mjukkokt ris och kokt köttfärs -gott!

Natten har gått bra, Stina har sovit tätt intill mig, med krage på (fast hon bryr sig inte alls om såret -ännu - får se när det börjar läka mer och klia lite) och koppel, väl virat runt min hand och handled. Insåg att en vag tanke om att få henne att sova på dyna brevdid sängen var bara att glömma - hon är van att ligga hos mig och att hitta på nymodigheter just nu var klart o-bra.

Kragen tyckte hon inte var någon hit,men förlikade sig snabbt ändå med den - jag gillar krage bättre än tratt! Och med kopplet på skulle jag känna om hon hade några funderingar på att försöka hoppa ner ur sängen - men det hade hon inte.


I dag håller vi oss nog mest i köket Stina och jag - hon ligger lugnt och bra här - jag har både TV och laptop att roa mig med. Kopplet får vara på, vi ska inte ha några "tjurrusningar" om de andra två får för sig att larma.

Hippie ligger som vanligt mest ute, kommer in ibland och kollar läget.

Bitte vaktar mamma!

  

Både Bitte och Hippie är otroligt vänliga och hänsynsfulla mot Stina. Nosar över henne lite då och då, ger henne en liten puss, men låter henne mest vara i fred. Kloka flickor!


Nu är det snart dags att ge Stina lite mer smärtstillande tabletter, men ännu vilar hon lugnt så vi väntar ett tag. Mattes hjärtegryn.......




Huvva vad man utsatt henne för - men det känns så bra att veta att nu kan hon inte råka ut för en jätteinflammerad livmoder med otäcka konsekvenser - och detta är gjort planerat - Stina blir 10 år i november, behöver definitivt ingen livmoder mer och det blir ingen dramatisk akut-operation när hon är 11-12 år.

Det blir en lugn midsommarafton för moi   

Har (naturligtvis) lite dåligt samvete för de andra två flickorna - men ett par dagar i trädgården får de stå ut med.

 
 
Ingen bild

Syster Ystra

24 juni 2010 10:50

Jag känner med dig. lilla syster Stina. Bara att konstatera att nu är alla systrarna Y av med sin livmoder. Jag hade också besvär med min mage innan och om jag inte minns fel så var det lika för SM-silvermedaljören Yra också.

Kramar från syster Ystra

 
Irene

Irene

24 juni 2010 15:01

Men stackars lilla Stina! Fast som du säger, nu kan det i alla fall inte bli några akutinsatser och förhoppningsvis så slipper hon magproblem framöver.

För övrigt förstår jag såväl att hon ville sova hos matte som hon är van - och i ärlighetens namn, hur bra hade du sovit om hon inte varit på sin vanliga plats? ;-)

Nu håller vi tummarna här för att hon snart blir pigg och västgötsk igen!

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Ingen bild

Marianne, Fia o Exi

24 juni 2010 15:56

Oj då, nu förstår jag det där med hjärta o hjärna. Jag blev riktigt orolig och ringde dig utan svar och blev ännu oroligare. Visste inte att det var nu Stina skulle stereliseras. Klappa henne från oss. Jag vet precis hur det är sa Exi.

 
Ingen bild

Marianne, Fia o Exi

24 juni 2010 16:08

Det var naturligtvis Fia och inte Exi som sa att hon vet hur det känns :0)

 
Ingen bild

Gunvor

24 juni 2010 17:14

Jag önskar god bättring till Stina och en glad midsommar till dig.

 
Ingen bild

Stina

24 juni 2010 19:49

En får tacke för kryapådig-hälsningar!
Jag har piggat på mig liiite mer - tjatade till mig kvällskexet lite tidigare än vanligt t o m :0)
Matte är rätt lättmanövrerad just nu......
Stina

Och så ber vi alla att få gratulera till Pepitas valpar - härligt med smått igen, eller hur Gunvor :0)
Britta

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards