Alla inlägg den 10 januari 2010

Av Britta Hammarström - 10 januari 2010 18:14


..en alldeles egen präst i familjen.

Prästvigningsgudstjänsten i Storkyrkan var vacker och stämningsfull -  kyrkans fantastiska kör bidrog verkligen till "det vackra" - en helt otrolig kör!

Nio personer prästvigdes, en man och åtta kvinnor...

Stockholms nya biskop Eva Brunne förättade gudstjänsten - en trevlig dam som verkar tämligen jordnära - trots sitt höga ämbete, om man nu får vitsa till det lite.....


Storkyrkan gör skäl för namnet, den är stor! Står man utanför går det bara att få med en liten bit av den på kort.



På lite avstånd kan man i alla fall få med tornet....

     


De nio prästerna fick var och en på sig den mässhake de kommer att använda i den församlig de har fått tjänst i.

Efter prästvigningen blev det omklädsel - av med mässhakar och på med kaftan. Pernillas syster Lisbeth, som är en urskicklig sömmerska (syr mycket åt TV) har sytt hennes kaftan - Lisbeth sydde även Pernillas brudklänning.


Väl ute på Ekerö hembygdsgård fick vi den goda gulaschsoppan med smetana, gjord av Janne och så mina kuvertbröd med diverse tillbehör - allt gillades.

Så blev det kaffe och fantastiskt goda tårtor, mandelmassebotten, mycket vispgrädde och creme fraiche på och så röda vinbär och hallon i massor - väldigt gott!


Pernilla fick många fina presenter - av mig, Bettan och Olle fick hon en vacker halslänk av silver med tillhörande armband.

Många tal hölls det, precis lagom långa och trevliga - här håller Janne tal till sin fru och det nojsas om vilka plikter som kommer att åläggas Janne som "prästmake".

   


Vännerna har haft en rätt trist dag - men har ändå varit omhändertagna. Vi åkte kl 10 i morse, då hade jag varit ute med dem i ca 40 minuter.

Sedan kom Gun-Britt och släppte ut dem vid 12-blecket och gav dem varsitt kex  - hon hade också suttit och "gullat" med dem en stund och det var väldigt populärt!

Så kom jag inhastande vid 14-tiden och tog en snabbvända runt närmaste fältet, innan jag åkte vidare till hembygdsgården. Gissa om det var långa fejs när jag åkte igen  

Jag kom hem strax efter 17 och hade lätt magknip på hemvägen - man är rätt fånig.......

Men nu är allt in ordnung - det har gullats storligen, vännerna har fått mat och har varit ute, bara på tomten, orkar inte bylta på mig......

Nu skall jag bara "softa" resten av kvällen.


Grattis igen Pernilla - du har varit sååå himla duktig!!!



Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards