Alla inlägg den 22 maj 2012

Av Britta Hammarström - 22 maj 2012 19:08

...med träningen! Åkte till tisdagsträningen på klubben - väldigt varmt tyckte alla därvarande hundar, men lite lagom träning fixade alla.

Fick också en platsliggning med skott med Hippie - som vanligt en totalt döv collie   

Först en vända i skogen med alla, sedan lägre-lydnaden med Hippie - hon tycker verkligen att det är rätt kul med lydnadsträningen! Men idag var det inget höjdartempo på apporteringen.....varmt......


Småfolket, d v s Skrållan och Bitte tränades det rallylydnad med - Bitte var på tåspetsarna, men Skrållan var lite seg - snart är skendräktigheten över tack och lov. Stina fick bara gå med i skogen och sedan sitta i baksätet med Hippie och snacka om livet.

Har tagit det lite lugnare im garten i dag - efter gårdagen kändes kroppen som om jag deltagit i Egyptens pyramidbyggen   blev bara lite rens här och där.


Och så har vi nästa försäkringsärende..... 

En av de två radiatorerna i mitt sovrum (på nedervåningen takc och lov) har stått och smygläckt ur en ventil - verkligen smygläckt! Man måste känna ordentligt runt vredet för att upptäcka lite fukt. Jag såg nämligen att klick-golvet hade rest sig en pytte-aning just vi  det elementet - knappt märkbart, men jag insåg i alla fall att allt inte var som det skulle. Bäst att ringa en rörnisse och försäkringsbolaget.

Rörnissen anlände, konstaterade läckande ventil och sa också att jag skulle ringa försäkringsbolaget. 

Sagt och ringt.

Jag får pröjsa 3000 pengar i självrisk (och rörjobbet), resten står dom för - man tackar!

Försäkringsbolaget ville skicka en byggare, men jag sa att jag har en bra kille själv - helt ok!

Min alltid lika pålitlige Andrei kom susande inom en timme, tog bort listen, kollade, hummade, räknade och gav ett ca-pris. Verkar inte som om det är någon större skada, bara i ytskiktet - enligt Andrei så släpper inte det material som är under golvet igenom särskilt mycket fukt  och under det är det ren spont. Dessutom har jag torpargrund och det kanske bidrar lite till att det ventilerar bättre än om det legat på bottenplatta.


Jaha, så nu blir det ventilbyte (på båda elementen för säkerhets skull, den andra sticker väl en vacker dag den också) på fredag, sedan kommer Andrei och river upp golvet och fixar till det. Golvet behöver inte bytas i hela rummet, men måste ändå bytas liksom tvärs över rummet - ca 10 kvadrat.

Ingen total katastrof - men lite bök.....


I morgon blir det sökträning på förmiddagen och Eli på eftermiddagen - back on track efter att ha vistats i någon slags "total utmattningssfär" ett tag.


Åter till redaktionsarbetet en stund - västgötablaskan snart klar!


Nyheter angående den stulna gräsklipparen! Någon/några på den intilliggande golfbanan hade sett en vit, polsk-reg. van med släp på vår parkering under helgen (parkeringen i övrigt tom)

  Hej då, gräsklipparen!!!!













Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards