Alla inlägg den 7 maj 2012

Av Britta Hammarström - 7 maj 2012 16:50

 
 

Hämtade ett solskydd till bakrutan på min bil. Tiddelipom, åkte glatt hem och packade upp –hmmmmmmm – det här kan bara inte vara rätt….

Kollade följesedeln – jodå rätt bilmodell och år, men solskyddet vart definitivt för stort. Ringde företaget – det prasslades och kollades och hummades…

”Jo, tyvärr verkar det som om du fått fel solskydd” Jaha…

Så småningom kommer det ett nytt och jag får returnera det felaktiga.


Next item on the agenda.


Blev uppringd av bilskadecentret härute – det var störtnobben på att få lämna bilen dit – den SKA till märkesverkstad. Ringde försäkringsbolaget (tråcklade mig igenom ett antal ”knappval”) och kollade för säkerhets skull själv om det möjligen kunde vara så att kunden kunde få bestämma något – näääää! Fast den handläggaren var hur vänlig som helst.

Blev kopplad till ”märkesförsäkringen” och där – jösses! Kändes inte som om den bruden var på rätt plats. Snorkig ton, pratade som en teleprinter – det var ”skadeståndslagen säger” hit och ”skadeståndslagen säger” dit -  du får dra av i deklarationen, du får betala 1/3-del av dygns-och kilometerkostnad på hyrbilen ” Jag försökte fråga om det här med deklarationen ”ehh, vad är det jag ska dra av i deklarationen”? ”Jamen du kör väl till och från jobbet”? ”Nej jag är pensionär” (hon måste ju rimligtvis ha sett mitt personnummer…fast numera ska man ju göra karriär sent i livet :0) )”

” Då har du inte rätt till hyrbil”!!!!!  ”Nähä, jag är nästan 70 och bor långt ut på Ekerö och behöver verkligen en hyrbil.”  ”Skadeståndslagen säger att …..men vi brukar vara s n ä l l a om man är pensionär och låta dom få en hyrbil”. Och sedan kom det en himla massa ord och jag försökte liksom komma emellan ”jag förstod inte riktigt en sak”…. ”jamen du lyssnar ju inte på vad jag säger!!!!”

Då kände jag att – nu lilla försäkringsdamen tar vi och coolar ner oss ett par hekto – och sa mycket lugnt ”jodå jag lyssnar hela tiden – jag ska betala 1/3-del av dygns- och kilometerkostnaden av en hyrbil, jag ska boka en tid på en märkesverkstad och det här med deklarationen kan vi strunta i – ok”? ”Ja” väste det i örat på mig – ” så bra, tack då och hej”!

Ringde märkesverkstaden (trodde jag) och kom efter ett digert antal knappval fram till en vänlig man som ”satt centralt” och så här är det:


Jag måste åka till deras skadeverkstad, som inte ligger precis där verkstaden ligger utan man får ”köra förbi hela etablissemanget (och det är stort) köra höger där och sedan höger igen – där är skadecentret”. Där är det drop- in mellan 07-15, ”men du får nog räkna med väntetid”

Där ska skadan fotograferas, dokumenteras och en kostnadskalkyl ska upprättas.

Sedan ska tid beställas för reparation av skadan – man får räkna med att bli av med bilen i 10 dagar!!!!!  Sedan ska jag åka till den hyrbilsfirma i närheten, som de anlitar och boka en hyrbil.


 Jag är lite trött känner jag……


Av Britta Hammarström - 7 maj 2012 11:43

...men hennes mamma (11 1/2) tycker fortfarande att hon bör sköta om sin flicka   och flickan njuter......





 



Oj! Här kom det en bit av en collie med i bilden.. 



   

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards