Alla inlägg den 2 januari 2012

Av Britta Hammarström - 2 januari 2012 17:02

...en trist historia om usel, omdömeslös hundhållning!

En familj har en liten cairnterrierdam - snäll, glad, välskött, välhållen.Jag har träffat henne flera gånger och hon är verkligen en trevlig hund. Bor lite "ute i skogen", ägarna har rätt mycket mark att röra sig på. Grannarna, som bor så pass långt bort att familjerna inte ser varandra, har en rottweiler och en annan hund (vet inte vilken sort, men mindre än rottweilern). De här doggarna springer oftast lösa och rottweilern har tidigare gjort ett utfall mot cairnterriern, men det lyckades avstyras innan något allvarligt hände. Ägarna till cairnterriern har flera gånger bett grannarna att hålla sina hundar kopplade och med bättre tillsyn - men "nej, det behövs inte, dom är så snälla sååååå"!

Nu julhelgen är cairnterrierdamen ute på sin tomt, i lina, husse och matte är inne. Plötsligt hör de ett fruktansvärt oväsen utanför och hör också folk som skriker och gapar. Och där hänger cairnterriern i gapet på båda hundarna, en i vardera änden och ägarna skriker (på långt håll). Precis hur det gick till när cairnterriern lyckades bli "fritagen" vet jag inte, men hon lever i alla fall - numera dock med bara ett öra.......och ett flertal bitsår....

Man blir så FÖRBANNAD!!!! Så otroligt onödigt. Och hur ska den här lilla hunden bete sig i fortsättningen när hon träffar andra hundar? Bli vettskrämd?? Eller aggressiv??

Polisanmälan görs tack och lov och i det här fallet är det ju solklart vilka som ska stå för vartenda öre i veterinärvårdskostnader.

Nu är det ju två hundar inblandade, men jag måste säga ändå - det kan inte vara särskilt skojsan att vara seriös rottweileruppfödare eller -ägare nuförtiden.



Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards