Alla inlägg den 24 april 2012

Av Britta Hammarström - 24 april 2012 18:20

...av alla fyra vännerna blev det i dag, på Hässelby Veterinärpraktik.

Pedigree har en "sund-i-mun" drive under några månader, vilket innebär att man kan få gratis tandkontroll och råd om eventuell behandling, om det behövs,  av sin hund eller katt, på de kliniker som är anslutna till driven - och det är många, över hela landet.


Drällde alltså in med alla fyra och fick träffa en väldigt trevlig, påläst och duktig djursköterska, som noga gick igenom munnen på gänget. De fick mycket beröm faktiskt och jag vet att de har riktigt fina tänder allihop. Jag var mest intresserad av att få Bitte påtittad - hon har något på en molar i höger överkäke och jag har inte kunnat avgöra vad det är. Plack har hon på just den tanden och det har varit svårt att få bukt med, även om jag skrapat ofta.

Nu blev placken borttagen helt och det visade sig att Bitte måste ha slagit ur en flisa, liksom en tunn skiva ur tanden. Ytan har då blivit skrovlig och därför fäster placken lättare. Ingen fara för pulpan !


Jag ger dom ofta märgben och vissa tuggben, sprayar även med "spraytandkräm" varje kväll. Bittes tand får jag hålla lite extra koll på och använda  tandborste på, för att det inte ska bildas ny plack.


Annars har hon väl rätt justa gaddar - drygt sju år gammal

   


Väldigt bra drive tycker jag! Passa på att utnyttja den! Man får också med sig Pedigree dentasticks och lite skriftliga råd om munhygien på hund och katt.



Suck - får nog ge faderuttan i trädgårdsarbete ett tag - i varje fall den tyngre sorten - revbenen är döförbannade i dag....

Efter att ha surat till ordentligt på mig själv i ett par dagar, efter mitt urusla framträdande i lördags, så tänkte jag till lite.

4 veckors riktigt jobbig förkylning, närkontakt av tredje graden med vardagsrumsgolvet i torsdags morse - med ty åtföljande rejält skrapsår på knät, stort blåmärke på sidan av benet och lätt tillknycklade revben....

Det kanske var så att mandrom inte var helt i tip-top shape för tävling   Ja ja, det får väl går för den här gången då.......




Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards