Direktlänk till inlägg 23 augusti 2011

Vilket läger!

Av Britta Hammarström - 23 augusti 2011 11:59

Så har årets Fornborgen-läger ägt rum. I år var vi på Kydingeholm (kursgård utanför Alunda) - toppen! Alla hade sitt eget rum, man delade toalett och dusch med ett annat rum, sällskapsrum med trinett fanns också i varje hus. I manbyggnaden ligger stort kök (typ restaurangkök) och en väldigt trevlig matsal.

Maten behövde vi inte bekymra oss om ett smack! Den skötte Kicki och hennes sambo Janne om med bravur! Kicki är min ex-svärdotter, mamma till mina två äldsta barnbarn Sam och Lisa och Kicki är kallskänka samt jobbar i skolkök. Janne är definitivt inte bortkommen i köket han heller :0)

Oj, vilken mat vi fick....

Här är lördagens middag.

 

Instruktörer på lägret var Åsa, Natali och Bert, alla från Mälarö BK. DUKTIGA!!! Jag (och alla andra) har fått många "kickar" och många verkligt goda träningstips.

Fredag em och kväll var det inflyttning i rummen, samling, indelning i grupper, "gofika" och genomgång av morgondagen.

Lördag morgon serverades frukost 07.30-08.30 sedan var det samling i de olika grupperna.

Lördagen ja........

Gusigförbarme så det regnade den dagen.....

Nu talar vi inte lite duggregn eller tja...regn... vi talar REGN! Oavbrutet hela dagen skvalade det ner.....

Men inte gav vi upp för det inte - det tränades på, rastades hundar, byttes till torra kläder (under regnkläderna) och så på´t igen!

Underbart att få gå in i den varma matsalen och äta lagad mat till lunch och middag.

Jag (och förmodligen samtliga övriga deltagare) hade multum med stora hundhanddukar med, så hundarna torkades grundligt och fick vara inne i rummen när vi åt. innehavaren av plejset satte på värmen i alla byggnaderna - annars hade inte en kläd- eller handdukstrasa hunnit torka till söndagen. Nu torkade både hundar och annat tämligen fort.

På lördagskvällen blev det lite glam och umgänge efter middagen, men de flesta var så trötta att det hela slutade rätt tidigt.

Tipspromenad satt uppe hela helgen, man kunde gå den när man hade tid. Lördag em utbröt också traditionsenligt "ploj-tävlingarna". Denna gång gick det bara inte att vara ute - när vi skulle köra igång med tävlandet, regnade det (om möjligt) ännu mer!

Men si då fanns på råd! I källaren på det ena huset fanns en stor samlingssal, där hade vi tävlingarna - gick utmärkt!

Det var slalom-inte-röra-korvbitarna (med lös hund) och apportering av så många föremål som möjligt, utlagda i en stor ruta. "Snabbaste hund" fick vi hoppa över i år.

Poängen las sedan ihop med resultat av tipspromenaden och så blev det prisutdelning på söndagen vid lunchen.

Söndag morgon fortsatte vi träningen efter frukost och höll på fram till lunch - halleluja! Inget regn! Riktigt fint väder.

Lunchen bestod - också det traditionsenligt - av Kickis helt formidabla smörgåstårtor. Jag är inte så stor vän av smörgåstårtor - men dom här - wow!

Även i år vann Åsa tävlingarna - tror jag det, när man har en duktig hund som apporterar allt, från ryggsäck till minsta pryl - bravo Åsa!

Hipppies syster Exi med matte Marianne kom tvåa - grattis Marianne  Mia och Iris och en av valparna med matte delade på 3:e placeringen - Grattis, well done!

Fyra kom faktiskt Bitte och jag - tävlade med Bitte eftersom Hippie var rätt trött, hon har just gått ur löp och då tror man ju nästan att dom är sjuka....


Jaha, sedan var det bara att städa rum, korridor och sällskapsrum (fast de två sistnämnda hade andra i "mitt hus" redan hunnit städa, när jag kom - tack tjejer! ), lasta i bilen, rasta hundarna en sista gång och så åka hemåt.

Vad har vi tränat då? ja, vad har vi INTE tränat? Det har varit klickerträning, positiv inlärning, finslip av moment, rallylydnad, budföring, platsliggning, framförgående, träning med target och targetstick....

Valparna fick en komprimerad valpkurs av Bert samt introduktion till spårträning - Bert var klart impad av både valpar och ägare. Dessutom var det roligt att höra hur positiv Bert var över huvud taget till collie-rasen. Det här var ju första gången han riktigt kunnat "umgås " med så många under en hel helg.


Och här har vi hela gänget.

 


Bettan passade på att ta bilder på Nadia (Hippies mamma) och de flesta av hennes barn och barnbarn.

   


Yngst på lägret var Åsas nyförvärv, lille aussie-pojken Jackpot - urgullig, kavat och framåt typ. Hrrmm, där du Åsa, har du fått något att jobba med   


 


Så tack  Bettan och Olle, för ännu ett otroligt väl organiserat och trevligt kennelläger !  



Nu är alla lortiga handdukar och allt annat tvättat. Dags att ta itu med gräsklippningen, gräset har vuxit bara.....ohemult...på några dagar.

Nästa helg blir det åka av igen. Lördag är det specialutställning för västgötar i närheten av Trosa (Stina och Skrållan ska ställas ut, Bitte är nakenhund...), söndag vallanlagstest för götar utanför Enköping (Skrållan ska testas, hon var så duktig förra året så hon får härja med kossorna igen)   

Sen´blir det lugnt ett tag.....

 
 
Ingen bild

Agneta

23 augusti 2011 15:55

Vad det gäller regnkläder så är det bara Gortex som håller vätan ute från det man har under. Rekommenderas starkt till den som är ute i alla väder. Har själv en regnjacka och det är dags att investera i ett par Gortexregnbyxor, för dom jag har håller inte vätan ute.
Kram
Agneta

Britta Hammarström

23 augusti 2011 17:10

Min regnjacka (inte Gortex) är faktiskt väldigt bra, men det liksom rann in i halsen. Man kan inte ha huvan uppe när man går på plan och ska ha kontakt med vovven. Torkade håret med fönen tre ggr under dagen.....

 
Solweig

Solweig

23 augusti 2011 19:49

Vilket härligt arrangemang, synd med regnet. Verkar som om det regnat nästan i hela landet i lördags, så även här.

http://superninja.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards