Alla inlägg den 15 augusti 2011

Av Britta Hammarström - 15 augusti 2011 09:06

...nog blir det äpplen....

 

En jämrans massa äpplen på mitt Mio-träd. Jag gallrade ändå bort mängder i våras.


   

På Alice-trädet blir det inte lika mycket,de är redan mogna, men som vanligt ruttnar de flesta på grenarna. Vet inte hur många jag frågat om vad man kan göra åt det, har inte fått något direkt svar. Nu rackarn ska jag ta reda på vad man kan göra - måste väl finnas något man kan behandla trädet med.

På Äppelfabriken här på Ekerö kan man nu få sina äpplen mustade och tappade på bag-in-box. Inga konserveringsmedel och hållbarhet upp till ett år - fantastiskt! Ska jag absolut göra med mina pall. Läste på deras hemsida om när Mio lämpligast ska mustas - i medio  av september.

Vad ska jag hitta på i dag då....   Först promenix, sedan lite omplantering av krukväxter. Den fina hortensian jag fick av U och L för några veckor sedan ska planteras ut i en rabatt. Alla hortensior jag har i trädgården (låter som om jag har dussintals....men det är i alla fall 5 hittills :0)  ) är utplanterade från krukor och alla har frodats och överlevt vintrar och kyla.Ska ta reda på hur jag får dem att blomma lite mer. Ger dem rhododendrongödning på våren, men de kanske ska ha lite annan jord än de har? Träning av vännerna står också på agendan. Det är så roligt att se hur Skrållan verkligen hajat det här med träning - hon börjar nu klara av ett antal av "rallyfigurerna". Vi kanske ska våga oss på en tävling med henne också innan vintern. Bitte och Stina var lite ringrostiga efter valperiet, men börjar nu komma igång bra igen - de gillar ju verkligen rallylydnaden något alldeles enormt!


Så - inte sitta här och dröna - ut och promenera!

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards