Alla inlägg under november 2011

Av Britta Hammarström - 10 november 2011 17:21

...inte Sir Väs :0) lives in my heart.

Liite knas var det på pumpen, enligt bandspelar-EKG:t, men inget alarmerande - inget flimmer.

VES har många människor, mer eller mindre. VES= ventrikulära extraslag - det är dom som ger symptom i form av hjärtklappning, lite yrslighet, lite tryck över bröstet....

Lustigt nog inte när man anstränger sig, utan när man är i vila. Har man ingen bakomliggande hjärtsjukdom - vilket jag inte har, så vitt vi vet - så finns ingen anledning till medicinering eller paniiiik!!

Får man så mycket besvär att det stör ens dagliga liv, kan vi börja snacka beta-blockerare.

Mina VES är säkerligen stressutlösta, jag har gått för full maskin i 9 år, dessutom haft rätt mycket att bearbeta - nu tar mandrom det lugnt!


Så var det med det!


Trevlig rallylydnadsträning i dag, vi hade t o m lite solsken. Två roliga banor hade Erkki totat ihop, den ena var knepig värre   Mysig fikastund efteråt.

Nästa torsdag ska vi träna här, utanför min tomt. Finns ju bra med utrymme, klippt och fint och bra för alla att träna på ny plats.


Tiddelipom, så kul det ska bli att träffa fröken Gullan i morgon   


Fick en bild på Bitte-barnet Routa, den pojken som bor i Finland. Han ögonlystes u a nyligen - kul!

Oili Helenius har tagit bilden.

Man behöver ju inte undra särskilt länge vem som är morsa till den här grabben.....

Mmmhhhmmmm, bilden får vänta lite. Kan inte kopiera den, måste få den i annat filformat - ack ja, denna teknik   

Sådär! Här är han Oxbergets Karl Lejonhjärta, alias Routa (som betyder frost). Bor med sin familj i Åbo och har ett bra liv där. Skjutsade Sabrina och kompis till Finlandsbåten, när de hämtade Routa, satt kvar i bilen och lipade en stund innan jag åkte hem, när jag hade lämnat honom...... Fick en jättefin rapport dagen efter, allt hade gått kanonbra och han hade skött sig hur bra som helst och var glad som en liten speleman.

 





Av Britta Hammarström - 8 november 2011 20:21

Vännerna har verkligen koll! När jag sitter vid datorn ska de ju alltid tjafsa med upp och ligga i sängen bakom mig. Jag kan sitta hur länge som helst och knappa på datorn - de ligger där som döa' sillar och sover djupt. Men så knappar jag in "vänteläge" och då ändrar datorn "surr", knappt märkbart, om jag stod en bit bort skulle jag definitivt inte höra det - men vännerna hör!!! De slänger sig ur sängen, alla på en gång - "hon har slutat"   och rusar mot trappan. Samma sak när jag stänger av datorn för dagen, det hörs lite tydligare  - "tjohoooo, försten nerför trappan, vi ska GÖRA nåt' ".

Ja, ni är roliga ni   

PM till inoff. utställning i Strängnäs den 19/11 har kommit - ska bli väldigt roligt att åka dit med Sally och Gullan, med familjer. 4 västgötar anmälda, Sally, Gullan, Stina och Skrållan  - en BIR-placering bör det ju bli Det finns nu ingen championklass så jag kan inte ställa ut Bitte, det får bli på Stora Stockholm lilla gumman.


Gullan och Sally ligger i hårdträning inför utstället......

På fredag åker Skrållan och jag till Gullan på Adelsö för lite ringträning.


Fick en rar rapport från Ragnars matte häromdagen. Ragnar jobbar på gården !

När Ulla fyller skottkärran med hö till hästarna, nappar Ragnar åt sig en hötapp, den ska han nämligen bära till hästarna ! Ulla trodde att det var en engångsföreteelse, men icke - Ragnar ska bära hötapp! Hämtar Ulla ved så ska Ragnar bära vedpinne !

Är man gårdshund så är man!





Av Britta Hammarström - 7 november 2011 17:08

...tack Birgitta :0)



 

1)Ta upp katten och vagga den i armen som man gör med en baby. Håll med höger tumme och pekfinger på var sida om kattens mun och tryck försiktigt så att käkarna öppnas samtidigt som du håller pillret i höger hand. När katten öppnar munnen, släpp ner pillret i munnen. Låt katten stänga munnen och svälja.

2)Ta upp pillret från golvet och katten bakom soffan. Vagga katten i vänstra armen och gör om försöket.

3)Hämta katten i sovrummet och släng det kladdiga pillret.

4)Ta ett nytt piller från foliekartan, vagga katten i vänstra armen medan du håller baktassarna i ett fast grepp med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck ner pillret i botten av munnen med höger pekfinger. Stäng munnen och räkna till tio.

5)Hämta pillret från guldfiskskålen och katten från ovansidan av garderoben. Kalla in sambon från trädgården.

6)Ligg på knä på golvet med katten hårt pressad mellan knäna, håll i fram och baktassar. Ignorera det låga morrandet som kommer från katten. Be sambon hålla fast huvudet ordentligt med en hand och samtidigt trycka ner en tumstock i kattens mun. Släpp ner pillret utmed tumstocken och massera kattens strupe intensivt.

7)Hämta katten från gardinstången och ta ett nytt piller från foliekartan. Skriv upp att du måste köpa ny tumstock och nya gardiner. Plocka försiktigt upp delarna från prydnadssaker och vaser från den öppna spisen och lägg undan dom så du kan limma dom senare. Vira in katten i en stor handduk och låt sambon lägga sig på den så att huvudet nätt och jämt syns i armhålan. Stoppa in pillret i ett sugrör, tvinga upp munnen på katten med en penna och blås genom sugröret.

8)Kontrollera på etiketten så att pillret inte är farligt för människor, drick en öl för att ta bort smaken. Sätt ett plåster på sambons underarm och ta bort blodet från mattan med kallt vatten och tvål.

9)Hämta katten från grannens skjul. Ta fram ett nytt piller. Öppna en ny öl. Lägg katten i ett skåp och stäng dörren så bara huvudet syns. Tvinga upp munnen med en dessertsked. Skjut ner pillret i halsen med ett gummiband.

10)Hämta en skruvmejsel från garaget och häng tillbaks skåpsdörren på gångjärnen. Drick öl. Hämta en flaska whiskey. Slå upp. Drick. Lägg en kall kompress på käken och kolla när du fick senaste stelkrampssprutan. Lägg en whiskey kompress på käken - för desinfektion. Häll upp en ny whiskey. Släng t-shirten och hämta en ny från sovrummet.

11)Ring brandkåren och be dom ta ner den jävla katten från trädet på andra sidan gatan. Ursäkta till grannen som körde in i staketet medan han svor för att undvika katten. Ta det sista pillret från foliekartan.

12)Bind den lilla bastardens framtassar till baktassarna med tvättlinan och bind fast ordentligt ihop med benet på köksbordet. Tryck ner pillret i munnen följt av en stor bit oxfilé. Var bestämd - håll huvudet vertikalt och häll ner en liter vatten i strupen efteråt för att skölja ner det.

13)Drick upp resten av whiskeyn. Låt sambon köra dig till akuten, var behärskad medan doktorn syr ihop fingrarna och underarmen och tar bort resterna av pillret från ditt öga. Ring möbelfirman på vägen hem och beställ ett nytt köksbord.

14)Låt "Djurens vänner" hämta den muterade katten från helvetet och ring djuraffären och kolla om dom har någon hamster.


HUR MAN GER PILLER TILL EN HUND ....

1)Vira in den i bacon och säg "Duktig Pojke" !


Av Britta Hammarström - 6 november 2011 09:34

..världens bästa Stina    och alla dina syskon i Grålötens Y-kull

Ystra Yllehund,Yra Yrsnö, Yerry Yetöga,Yngve Y-front och Yörgen Yökunge


 

Söt-Stina !


Och  detta märkliga höstväder bara fortsätter...

I går plockade jag en näve mogna smultron i trädgården

   


Bredvid smultronplantorna blommade en liten viol

  

 

Och så lite tjat om rosorna....

 

Får ta in fler Winchester Cathedral-knoppar

  

Det är ingen ordning alls!!

I går var hela familjen hos Bettan och Olle och åt "aebleskivor", en dansk godsak, som Bettan lärde sig göra när hon var sjuksköterskepraktikant i Århus. Görs i ett speciellt järn, blir runda bollar som man doppar i florsocker och sylt - låter rätt hemskt, men är väldigt gott. Var "aeblet" kommer in vet jag inte riktigt. Ingen smalmat precis...äts dock bara en gång/år.

I dag blir det collieträning på klubben - hela colliegänget kommer - Stina får bjuda på nåt' gott till kaffet efteråt.



Av Britta Hammarström - 4 november 2011 16:16

 ..en riktig slappardag har vi i dag.

Åkte ut till klubben på förmiddagen, var social, fikade med några klubbkompisar, tog en vända i skogen och åkte iväg till Myra sandtag för vidare promenad. Det är så skönt att strosa runt i det här gamla nedlagda sandtaget, man får oftast vara helt ifred - bara jag, vännerna och naturen   


Den här bilden är från i går. Jag har i flera veckor bara visslat och tittat i himlen när jag passerat trattisar - vilket innebär att jag gått och glott uppåt och visslat mest hela tiden   har aldrig sett så mycket trattisar som i år. Funderar på om jag ska sätta munkorg på vännerna nästa år - dom är fullkomligt GALNA i trattisar - men verkar inte må dåligt av dem - försöker dock att begränsa intaget, vilket inte är det lättaste...

I går kunde jag inte hålla mig längre - återföll pladask i svampplockningsträsket och fick med mig det här hem.

Helt otroligt att svampen är så fin fortfarande, men med denna milda höst så...

Klippte gräset i förrgår - kan inte minnas att jag någonsin klippt gräset så sent på året, men behovet var påkallat.


I sandtaget gick vi alltså - det sniffades här...

 



...och det sniffades där.....

 


Sedan började röjet....

   


Först en liten pinnkamp - bra början på ett röj!

 



 


Sedan blev det jakt - löpstilarna är väl inte alltid så eleganta......


..men det går fort, "dom kallar mig Blixten" skrek Skrållan... 


"Iiiiihhhh, vad det är härligt att springa", hojtar Hippie...

 


"Men du asså, Skrållan, jag står faktiskt här".....

   


Bitte hänger också på....

 



Men....vart tog ni vägen?


Aha! där är ni!

    


"Flämt, kom igen slöfockar" - Bitte springer, men har "öronkoll" bakåt - "hur nära är dom? Jag är i alla fall först"!


"Att di bara örker", säger Stina - sprang med en liten stund men ägnar sig sedan åt allmän utforskning.

 


Här har det runnit rejält med regn....

   



När man ser hur djupt det är ner här och att kanten på sandtaget är nästan dubbelt så högt upp, ovanför den väg vi går på, så förstår man vilka hekatomber med sand som är tagna här.

    


Vackra stenar finns det gott om.

 



Av Britta Hammarström - 1 november 2011 19:55

...att vännerna tycker att det är rackarns kul att åtminstone få låtsas ibland, att de faktiskt är små vargar (och en något större)

Nykokta märgben är bara BÄST!!!

 




 


 


Ute med spårgruppen i dag - Hippie är DUKTIG!

 


Yess! Här har vi spåret!!!

     


M n hörru trögmopp-matte - stå på lite nu!!!! Gå inte där och dra benen efter dig!!

   


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards